Hlavní obsah

Bělicí krém na pigmentové skvrny i asijský zázrak: Nejlepší kosmetika podle redakce za rok 2022

Foto: Jacob Lund, Shutterstock.com

Foto: Jacob Lund, Shutterstock.com

Reklama

Konec roku znamená jediné - vyhlášení redakčních kosmetických úlovků za uplynulý rok. Jaká řasenka, pleťový krém nebo rtěnka nás nadchla?

Článek

V redakci nám pod rukama projde spousta kosmetických pomocníků. Vybraly jsme ty, které nás zaujaly nejvíc. Od levných po dražší, od líčení po skincare. Inspirujte se třeba ještě na dárek na poslední chvíli!

Řasenka pro objem

Kateřina, redaktorka:

S dekorativní kosmetikou této značky jsem doteď neměla zkušenosti. Dostala jsem ji jako dárek a mile mě překvapila. Mám řasy jemné a světlé, bez řasenky nejdu tzv. ani s košem. A je pravda, že ač si oči líčím desítky let, stále vlastně tu nej řasenku hledám. Aby přidala objem a řasy protáhla, byla opravdu černočerná, nedělala šmouhy pod okem. Tahle diorka pro extra objem má z více než 90 % přírodní ingredience a speciálně tvarovaný kartáček řasy opravdu obalí. A na to je třeba dávat pozor, aby je i neslepil, ale brzy chytnete grif!

Foto: Archiv firmy

Řasenka Diorshow Pump ‚N‘ Volume, Dior, 794 Kč, prodává NotinoFoto: Archiv firmy

Super hydratace

Jana, redaktorka:

Tohle je můj loňský, vesměs náhodný objev z drogerie, ze kterého se pomalu stává hit Instagramu - a oprávněně. Zaujal mě nápis, že v Japonsku se prodá kus každé dvě vteřiny, a víme, jakou má asijská kosmetika skvělou reputaci. Super Hydrator je gel s kyselinou hyaluronovou, který se používá jako první krok pod krém nebo i sérum. Název gel je ale trochu zavádějící - konzistencí má blíž k vodičce, kterou si stříknete do dlaní a vtlačíte do pleti. Na první moment vám může přijít lehce lepivý, jakmile ho ale máte na obličeji, tento pocit přejde. Podle mě je úplně pro každého - protože kdo nepotřebuje extra hydrataci?

Foto: Archiv firmy

Hydratační pleťový gel Lotion No.1 Super Hydrator, Hada Labo Tokyo, 479 Kč (150 ml), prodává dm drogerie Foto: Archiv firmy

Krém s CBD

Anita, redaktorka:

Mým letošním objevem je rozhodně hydratační krém od Cannabellum, který mojí pleti vyloženě sedl. Při jeho nákupu musíte počítat s tím, že konzistence není krémová: je to spíš jakési želé, které se při aplikaci chová trochu nepředvídatelně. Mám citlivou pleť se sklony k zarudnutí a většina krémů mě lehce pálí nebo zanechává pocit mastnoty. Tenhle krém (opravdu je to spíš želé) se ihned po nanesení bezezbytku vstřebal a zanechal pokožku vyhlazenou a hydratovanou. Subjektivně jsem měla vždy pocit, že jsem se skutečně dobře vyspala a vypadám svěže. Navíc se mi zdá, že také lehce potlačil jemné červené žilky na tvářích.

Foto: Archiv firmy

Vyživující hydratační krém Cannabellum by KOKI, 709 Kč (50 ml)Foto: Archiv firmy

Krém na pigmentové skvrny

Lucie M., redaktorka:

Za mě je letošním vítězem krém na zesvětlení pigmentových skvrn od Esthederm. Je první, co mi doopravdy pomohl, a teď po pár měsících pravidelného používání už skvrny skoro nemám, jen pár malých na čele. A to jsem jich po létě měla hromadu! Nejdřív jsem trochu smutnila, že je dost drahý, ale teď té investice ani trochu nelituji. Má jemnou konzistenci a hned se do pleti vstřebá. Jediné minus je pro mě přílišná vůně, ale ta hned vyprchá.

Foto: Archiv firmy

Bělící regenerační krém Esthederm, 2999 Kč (50 ml)Foto: Archiv firmy

Dvojka pro oční okolí

Barbora, editorka:

Letos se mi skvěle osvědčila kombinace dvou produktů na oční okolí. Moc se mi líbí, že se jedná o praktické vysunovací tyčinky a přípravek se aplikuje přímo. Essence Hydro Hero je opravdový hrdina hydratace s niacinamidem a aloe vera. Používám ho ráno, má velice příjemnou a jemně chladivou gelovou konzistenci, skvěle se roztírá. Nic se nerozpíjí, nic neklouže, nic neleze do očí. Někdy na něj před líčením nanesu ještě oční krém. Večer na oční okolí používám tyčinku od Peace Out Skincare, obsahuje retinol a peptidy a je úžasná. Má hustou voskovou konzistenci, proto je nutné začínat s aplikací zvolna, až se tyčinka trochu nahřeje. Nanáším v silnější vrstvě, a třebaže je přípravek mastnější, ještě nikdy se mi nestalo, že by se mi dostal do oka a zlobil mě tam. A třebaže je v něm retinol, nepálil mě ani na chvilku.

Foto: Archiv firem

Zleva: Hydratační oční krém v tyčince hydra hero, essence, 75 Kč; Sérum/balzám v tyčince Retinol Eye Stick, Peace Out Skincare, 660 Kč, prodává SephoraFoto: Archiv firem

Hydratační esence

Pavla, redaktorka:

Letos jsem asi nejvíc nadšená z hydratační esence a séra od Daniely Peštové ve spolupráci s přírodní kosmetikou Noili. Sérum obsahuje meruňkový olej, skvalan a bakuchiol, který funguje jako retinol - podporuje tvorbu kolagenu, mizíkuje pigmentové skvrny a pomáhá pleť vypínat. Esence You Dew You, kterou používám před sérem, pleť hezky hydratuje a zklidňuje. Baví mě, že duo mohu použít ráno i večer, takže nepotřebuji v koupelně víc produktů.

Foto: Archiv firmy

Bakuchiol a hydratační esence Duo BFF, Noili, 2399 Kč (80 ml), prodává Noili BeautyFoto: Archiv firmy

Nude rtěnka

Lucie H., redaktorka:

Letošním vítězem je pro mě rtěnka od Maybelline, jelikož ji používám skoro denně. Rtěnka vyniká tím, že je dlouhodržící, ale zároveň lesklá. Drží na rtech pěkně a nemám pocit, že by je nějak vysušovala. Miluju odstín Cheeky, je to totiž dokonalá tělová barva. Dobře se s ní i vykreslují rty díky užšímu štětečku, takže nepotřebuji ani konturku. Aby byla textura taková, jaká má být, musíte rtěnku před nanášením párkrát protřepat, aby se všechny složky propojily.

Foto: Archiv firmy

Dlouhotrvající tekutá lesklá rtěnka SuperStay Vinyl Ink, Maybelline, odstín Cheeky, 266 Kč, prodává NotinoFoto: Archiv firmy

Bio rozjasňovač

Irena, editorka:

Kosmetiku od Zuii miluji, výrobky mají skvělé složení, nádherně voní, fungují většinou bez kompromisů, a hlavně – jsou multifunkční. A to je také případ tohoto tekutého bronzeru. Dá se použít jako BB krém, v tenké vrstvě lehce tónuje, sjednotí a rozjasní pleť. To mi vyhovuje v létě. Dá se přimíchat do denního krému (zimní varianta, kdy pleť potřebuje více výživy a ochrany), dají se s ním ale zvýraznit i jen části obličeje – třeba víčka a lícní kosti. Rychle se vsákne do pleti, nezanechá žádný film a největší plus – nezatěžuje moji přecitlivělou pleť.

Foto: Archiv firmy

Bio rozjasňující krém Zuii, odstín Saturn, 525 Kč, prodává BiOrganicaFoto: Archiv firmy

Parfém, který říká Ano!

Marie, zástupkyně šéfredaktora

Parfém La Vie Est Belle je moje srdcovka už dlouhé roky, líbí se mi, že se dokáže perfektně přizpůsobit tomu, kdo jej nosí. Ale poslední dobou mě maličko přestal bavit, a tak když jsem dostala jako dárek La Vie Est Belle Oui (v překladu život je krásný, ano), byla jsem nadšená. Jde o edici, která byla navržena k desetiletému výročí této ikonické vůně. Oproti té původní je Oui o trochu jemnější, hravější a méně striktní. Hlavu tvoří bergamot, růžový pepř a malina, srdce růže a ylang-ylang a základ pak pačuli a kosatec. Bohužel jde o limitovanou edici, ale ještě pořád je v prodeji, takže pokud vás baví všechny speciály od La Vie Est Belle, šup pro ni! (Ale nějakou mi tam nechte.)

Foto: Archiv firmy

Parfémovaná voda La Vie Est Belle Oui, Lancôme, 1700 Kč (30 ml), prodává SephoraFoto: Archiv firmy

Reklama

Načítám