Hlavní obsah

Tyhle tělové oleje v redakci milujeme: Prodlouží opálení, zpevní a vyživí pokožku

Foto: Alex Vog, Shutterstock.com

Foto: Alex Vog, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tekuté zlato. Tak se přezdívá arganovému oleji. Ale i další druhy nabízí spoustu benefitů pro pokožku těla. V redakci jsme vyzkoušely různé varianty tělových olejů a máme mezi nimi své favority.

Článek

Oleje na tělo slouží ke zjemnění a promaštění pokožky. Dodají jí vitaminy a umí zajistit, aby z ní neodcházela hydratace. Jak ty na obličej, tak ty tělové patří na vlhkou pokožku, takže je nejlepší je nanášet hned po sprše, ještě než se utřete - lépe se díky tomu vstřebají a uzamknou v kůži vodu. Oleje využijte i k masáži a vezměte si k ruce klidně i kámen gua-sha (vyrábí se i ve větších velikostech pro masáž těla). Jen nezapomínejte provádět pohyby směrem k srdci, abyste rozproudili lymfu.

Které značky nás v redakci zaujaly?

La-Lá-la: síla vitaminu C

Foto: Archiv firmy

Bio suchý tělový olej s astaxanthinem, La-Lá-La, 689 Kč (200 ml)Foto: Archiv firmy

Lucie Š., redaktorka:

Směs olejů má oranžovou barvu a může za to obsah velmi silného antioxidantu z mořských řas - astaxanthinu, který obsahuje opravdickou nálož vitaminu C. Ten, jak je známo, dodává pokožce energii a zlepšuje její barevný tón, a to se mi nejvíc na tomto oleji líbí. Má příjemnou konzistenci, která se dobře vtírá do pokožky a stejně tak dobře se vstřebává, takže si neumastím oblečení. Také je mi sympatické, že jde o českou firmu a biokvalitu.

Hagi: třpytky i prodloužení opálení

Foto: Archiv firmy

Tělový olej Hagi, 330 Kč (100 m), prodává HebeFoto: Archiv firmy

Jana, redaktorka:

Oleje se třpytkami miluji, proto když se mi dostal do ruky olej od Hagi, s nadšením jsem ho zkoušela. Obsahuje extrakt z rakytníku, baobaový, slunečnicový a mandlový olej a samozřejmě zlatavé třpytky. Olej se vstřebá dobře, takže se hodí na zvýraznění tónu pokožky i klidně do práce, nejen k letním šatům na dovolené. Zároveň má lehké samoopalovací schopnosti, takže dokáže jemně prodlužovat bronzový nádech pokožky.

Zahir: vůně ambry a dřeva

Foto: Archiv firmy

Arganový tělový balzám Ambra, Zahir, 318 Kč (50 ml)Foto: Archiv firmy

Pavla, redaktorka:

Tělové oleje používám hlavně v létě, protože se ráda opaluji a pokožka je opravdu více vysušená. Tento olej je moc příjemný a řekla bych, že se i dobře vstřebává a pokožka zůstane hodně dlouho vláčná a hebká. Vůně ambry je dřevitá a zpočátku dost intenzivní, ale v průběhu dne se příjemně rozleží. Moc se těším, až si ho vezmu na dovolenou k moři, kterou mám ještě před sebou. Také oceňuji praktické dávkování pumpičkou.

Omorovicza: luxusní péče díky zlatu

Foto: Archiv firmy

Pečující tělový olej se zlatem Omorovicza, 2049 Kč (100 ml), prodává Made for skinFoto: Archiv firmy

Irena, editorka:

Nemusíte tělové oleje? Tenhle žlutý miláček vám vezme všechny argumenty. Nejen kvůli miniaturním zlatým částečkám (koloidní zlato), které obsahuje, je to doslova poklad. Nádherně voní, to za prvé. Za druhé – skvěle se vstřebává, takže největší nešvar tělových olejů – že máte pak mastné ruce i tělo a nemůžete se hned obléct nebo něco dělat – je pryč. I tak ale dodá pokožce zdravý lesk. Zamilovala jsem si ho po prvním použití a začalo mi ho být na tělo trochu líto, takže si s ním mažu i obličej. Jediné, co bych vyměnila, je uzávěr – z obyčejné lahvičky se hůře nalévá a stéká po skle.

Onclé: zpevňující účinky

Foto: Archiv firmy

Luxusní olejové sérum s kmenovými buňkami Onclé, 359 Kč (20 ml)Foto: Archiv firmy

Lucie M., redaktorka:

Olej, který zajistí pevnější pokožku bez celulitidy a strií? Sem s ním! Zkoušela jsem olejové sérum od české značky Onclé, které obsahuje kmenové buňky pro ještě lepší regeneraci pokožky těla, protože podporují tvorbu kolagenu. Olej je do oranžova, takže vylepšuje barvu kůže hned při mazání. Je trochu hutnější, takže si s nanášením musíte dát trochu větší práci. Ale stojí za to, líbí se mi, jak je pak pokožka viditelně vyživená a hladší.

Kneipp: tajemství Kleopatry

Foto: Archiv firmy

Tělový olej mandlové květy, Kneipp, 307 Kč (100 ml)Foto: Archiv firmy

Jitka, redaktorka:

Oleje miluju a na tělo vlastně nic jiného nepoužívám. Takže si troufám tvrdit, že dobrý poznám na první namazání a Tělový olej mandlové květy od Kneipp mě nadchl hned. Nádherně se roztírá, rychle vstřebává, nezanechává pocit mastnoty a má velmi jemnou nevtíravou a moc příjemnou vůni. Stačí ho malé množství a pokožka je krásné ošetřená i provoněná. Za mě velká spokojenost. Navíc na účinky mandlového oleje přísahala už Kleopatra. I ona věděla, že regeneruje a omlazuje suchou a citlivou pleť.

Nuxe: na tělo i vlasy

Foto: Archiv firmy

Multifunkční suchý olej Huile Prodigieuse, Nuxe, 390 Kč (50 ml)Foto: Archiv firmy

Věra, šéfeditorka:

Tenhle malý zázrak beru všude s sebou. Je vyrobený z několika vyživujících a hydratačních olejů a navíc obsahuje vitamin E. Dokáže zachránit suchou pleť po opalování i vlasy namáhané chlorovanou nebo slanou vodou. Nemastí oblečení, ihned se vstřebá a jako bonus krásně a nevtíravě voní. Vyzkoušela jsem i stejnou řadu se třpytkami nebo jiné vůně, ale vždy se vrátím k této verzi, která je za mě jednoznačně nejlepší.

  • Olej od Nuxe také bodoval v naší čtenářské anketě Kosmetické hvězdy 2022, kde obsadil druhou příčku v rámci kategorie Tělové péče.
Související témata:
Tělové oleje

Načítám