Hlavní obsah

Tejpy proti vráskám i povolenému podbradku: Jak to funguje, s čím můžou pomoci a na co si dát pozor

Foto: Max4e Photo, Shutterstock.com

Foto: Max4e Photo, Shutterstock.com

Reklama

S vráskami a povadajícími konturami bojujete pomocí krémů i pravidelné péče v kosmetickém salonu, ale stále to nestačí? Než začnete listovat katalogem služeb plastické chirurgie, vyzkoušejte nový trend – tejpování. Zatím pomáhalo hlavně namoženým sportovcům, ale umí zatočit i se zubem času v obličeji.

Článek

Pleť s věkem přirozeně ztrácí svou pružnost a pevnost, to je bohužel proces nezastavitelný. Můžete ho ale výrazně zpomalit. Na to, jak mladě bude vaše tvář působit, mají zásadní vliv dobré geny, ale také váš jídelníček, to, zda kouříte, a kvalita kosmetické péče. Podpořit ji můžete i speciálními masážemi, například pomocí krystalů, obličejové gymnastiky, ale třeba i lepením tejpů.

Neinvazivní estetická metoda

Tejpování je celkem mladá léčebná metoda, kterou využívají zejména fyzioterapeuté. Pomáhá rychleji zrelaxovat namožené svaly, dát je do kupy po úrazech, mírní bolesti. Toho se snaží lékaři využít i v jiných oborech. Úspěchy například zaznamenali sexuologové při léčbě poruch erekce, může být ale i cestou pro neinvazivní estetickou medicínu.

Zastavte povadlé kontury

Metoda vám pomůže v boji proti nosoretní rýze, mračivce mezi obočím, mimickým vráskám na čele a kolem rtů a očí. Dokáže trochu zpomalit i povolený podbradek a vrásky v dekoltu. Tím, že se tejpováním aktivují svaly a zvýšenou mikrocirkulací se podpoří i obnova kolagenu, může tejpování pomoci i na zpomalení poklesávání kontur obličeje.

Tejpy lepte na očištěnou a osušenou pleť, ve stoje, vleže je totiž obličej jinak uvolněný. Pásky by měly pozvednout povadlé kontury, mohou lehce táhnout proti směru gravitace. Na širší plochy, jako je tvář a čelo, můžete nalepit více menších proužků vedle sebe. S drobnějšími partiemi, jako je nosoretní rýha nebo mračivka, vám pomůže lepení pásek do tvaru písmene V. Dle potřeby si pásku nastříhejte na tenké krátké proužky, bude se vám s nimi lépe pracovat. Nechte je nalepené několik hodin.

Foto: lev.studio, Shutterstock.com

Zatejpujte si čelo a pár hodin vydržte, nejdéle ale přes nocFoto: lev.studio, Shutterstock.com

Tejpy zmírní otoky v obličeji

Kineziotejpy mají ve fyzioterapii za úkol aktivovat nebo naopak zrelaxovat problematické svaly. Díky tomu, že podpoří přirozenou mikrocirkulaci v kůži a podkoží, účinně pomáhají i proti otokům, které bolestivé místo obvykle provází. I toho můžete v péči o obličej využít. Už po jediné aplikaci můžete vidět, že se ztrácí nelichotivá nateklost ve tvářích a váčky kolem očí. Nechte si od kosmetičky poradit, kudy vedou v obličeji lymfatické cesty, a s pomocí tejpů z problematických partií odveďte spolu s lymfou i hromadící se tekutiny ještě efektivněji.

Začněte masáží obličeje

Chcete-li efekt pásků podpořit, spojte ho s masáží obličeje, dopřejte si ji ještě před nalepením tejpů. Tvář masírujte vždy jen dvěma prsty, krouživými pohyby, směrem vzhůru a ven z obličeje. Myslete také na dostatečný pitný režim založený na čisté vodě, případně čajích, které pomohou odvádět z pokožky usazené toxiny. Díky tomu bude i projasněnější.

Jemné tejpy na tvář

Pásky pro kineziotaping ke kůži přilnou díky speciálnímu lepidlu, které zajistí, že na místě budou držet i několik dní. Musí vydržet pot, pohyb i mytí. Na těle je míváte i několik dní v kuse, to ale na obličeji není možné.

Doporučuje se nechat pásky přilepené několik hodin, například přes noc, stejně si ale raději pořiďte ty přímo na tvář, na internetu je pořídíte pod názvem sensitive face tape.

Tejpování obličeje by ale rozhodně nemělo být vaší každodenní procedurou. Nejde o příliš prodyšný materiál, můžete si způsobit akné a další vyrážky, více se zanáší i póry. Stačí jednou týdně, pokud vám ale udělá na pleti jakýkoli problém, raději se ho vzdejte.

Při sundávání pásky nejprve promastěte, půjdou lépe dolů. Zapomeňte na rázné strhávání, z pokožky je jemně odrolujte, ať ji nenapínáte a jinak nenamáháte. Poté pleť důkladně očistěte a namažte hydratačním sérem.

Reklama

Načítám