Hlavní obsah

Dýně nasladko: nejlepší recepty na vláčné domácí moučníky a barevné podzimní dezerty

Foto: pilipphoto, Shutterstock.com

Foto: pilipphoto, Shutterstock.com

Dýni jste zatím používali spíš jako dekoraci, případně jako surovinu na sytou polévku? Pak je nejvyšší čas přizvat ji i do sladké kuchyně. Vykouzlíte z ní totiž výborné sladké chlebíčky, muffiny, perníky na plech, kynuté šneky, rolády, a dokonce i výstavní dorty.

Článek

Dýně je bezesporu královna podzimu. A to ať už jako dekorace, nebo jako skvělá a univerzální surovina do kuchyně. Jistě znáte nejrůznější recepty na dýňovou polévku, ale třeba jste zatím nezkusili vytvořit rozmanité sladké dobroty.

Nejlepší sladké recepty z dýně

Oblíbenou dýni nevyužijete jen při pečení klasického křehkého dýňového koláče, ale funguje také jako základ při přípravě kynutých dýňových šneků se skořicí, nebo dokonce hrníčkové rolády s tvarohem. Je to zkrátka surovina, která nabízí hodně možností – a to i v podobě „moderních dobrot“, jako například dýňové blondies anebo dýňové brownies.

Fantazii a kreativitě se meze nekladou. A jestli se vám nechce zapínat trouba, je tady neodolatelná dýňová ovesná kaše s karamelizovaným ovocem. Inspirujte se následujícími recepty a okouzlíte rodinu i hosty při chvilce u kafíčka a třeba také kamarádky nebo kolegy na menší oslavě.

Dýně, královny podzimní kuchyně

Dýním se snad ani nelze vyhnout. Co z nich uvařit či upéct, aby chutnaly celé rodině?

(Ne)tradičně: Máslo | Džem | Kompot | Noky

Načítám