Hlavní obsah

28 nejstylovějších trenčkotů sezony: Vybrat si můžete béžovou klasiku i neotřelý denim

Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud máte na svém jarním listu přání trenčkot, jste na správné adrese. Pečlivě jsme prošly nové kolekce a vytipovaly téměř tři desítky těch nejstylovějších kabátů. Jsou mezi nimi čisté klasiky i kousky, které vás překvapí svým materiálem, barevným provedením nebo délkou.

Článek

Vypadá to, že trenčkoty z módního světa jen tak nezmizí. Ačkoli se nosí už celou řadu dekád, stále jsme nedošly do bodu, kdy by nás omrzely. Módní návrháři je neúnavně zařazují do svých kolekcí a opravdu si nepamatujeme sezonu, ve které by chyběly.

Není trenčkot jako trenčkot, takže pokud jste rozhodnuté do téhle klasiky zainvestovat, zamyslete se nad tím, co je vašemu srdci a stylu bližší. Chybu rozhodně neuděláte s béžovou klasikou, která je nejen velmi populární, ale i maximálně variabilní. Hodí se opravdu ke všemu.

Nadčasový, nebo extravagantní trenčkot?

Většina nových kabátů má prodlouženou délku, k dostání jsou ale samozřejmě i kabátky ke kolenům, které svědčí největšímu procentu žen. Momentálním hitem jsou vyloženě krátké střihy, které připomínají ustřižené trenčkoty. Klasickou variantu sice nezastoupí, zato se ale skvěle hodí třeba k širším kalhotám nebo džínám. Nižší bývá také jejich pořizovací cena.

Pokud je na vás béžová klasika příliš jednoduchá nebo už ji ve sbírce máte, porozhlédněte se po jiné variantě. Vybrat si můžete barevný trenčkot (co třeba červený či oranžový?) anebo si do kabinky odneste kousek, který má barevné jen rukávy.

Vsadit můžete i na úplně jiný materiál - denim nebo kůži. V jarních kolekcích najdete vydařené džínové trenčkoty, které se skvěle hodí k outfitům tvořeným z klasických kalhot, sukní nebo šatů. Pořídit si můžete i takový, který vypadá jako křížený s džínovou bundou. Velmi efektní jsou i koženkové pláště, které s denimem skvěle ladí.

Načítám