Hlavní obsah

Letní vlasy: Jeden retro trend a plážové háro podle Katie Holmes

Foto: Kristy Sparow - GettyImages.com

Foto: Kristy Sparow - GettyImages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Představíme vám vlasové tipy, které potřebujete tohle léto. Inspirujte se novými i retro trendy podle Katie Holmes nebo Margot Robbie a vyberte si z nepostradatelných stylingových pomocníků, které vám pomůžou docílit plážových vln či utaženého culíku.

Článek

Co se péče týče, v létě je potřeba nastavit vysokou laťku. Vlasy dostávají zabrat kvůli sluníčku a koupání v chlorované a mořské vodě. Základem je sprej s UV ochranou vlasů, používání hydratační masky a také hlavu po koupání vždy opláchnout sladkou vodou, abyste vymyly chlor nebo sůl.

Ani přes léto se nevyhýbejte kadeřníkovi v domnění, že budete řešit škody až na podzim. Pokud máte husté vlasy, hodí se je prostříhat, abyste neměly těžkou hlavu. Také můžete zvážit ošetření vlasů v podobě hloubkové hydratace nebo jejich čištění. Vlas nebude zanesený nečistotami z ovzduší a vlasové kosmetiky, lépe drží a na pohled je lesklejší. Péči bychom měly. A teď jak na styling, který přežije i úmorná vedra?

Stáhněte je dozadu!

Utažené vlasy do pevného culíku jsou v horku ideální. Nikde vám nepřekáží, nepřehřívá se krk a ještě to vypadá cool. Culík nechte volně a podpořte jeho objem pomocí kulmy a nedbalých vlnek nebo si naopak upleťte cop. A nedělejte jen jeden, ale rovnou několik. Ideální budou dva nebo tři v závislosti na hustotě vlasů.

Jak na to:

Pro sčesání vlasů dozadu potřebujete pěnové tužidlo, budou poddajnější. S culíkem si dejte záležet a vlasy uhlazujte kartáčem, dokud nebudou dokonale hladké. Zapletené copy zagumičkujte průhlednými minigumičkami, které seženete v každé drogerii, a copy trochu povytahujte, aby působily objemnějším dojmem. Hotový účes nalakujte, aby vydržel vedra a nezplihl.

Foto: Archiv firem

Zleva: Pěnové tužidlo TRESemmé Volume & Lift Mousse, 180 Kč (200 ml), prodává drogerie dm. Pěna pro objem a extra silné zpevnění Osis+ Grip, Schwarzkopf Professional, 157 Kč, prodává NotinoFoto: Archiv firem

Plážové vlny

Nejlehčí účes, který doplní jakýkoliv letní outfit, jsou nedbalé plážové vlny. Vyhráno mají ženy, které mají od přírody vlnité vlasy. Těm stačí vzít do ruky fén a ideálně i difuzér. A co když máte vlasy rovné nebo chcete vlny výraznější? Pomůže vám kulma. Natáčejte každý pramen na střídačku jiným směrem (od obličeje / směrem k obličeji) a konce držte v rukou, aby zůstaly rovné.

Jak na to:

Must-have je slaný sprej, který umí s vlasy doslova divy! Klíčem k úspěchu je nanést jej do délek vlasů po umytí, když jsou vlhké. Pak vezměte fén s difuzérem, vlasy promačkávejte a difuzérem kružte okolo hlavy. Aby byly vlny ještě těsnější a víc držely, vetřete do vlasů před foukáním pěnové tužidlo nebo stylingový krém pro kudrnaté vlasy, který podporuje texturu vln a bojuje proti nechtěnému krepatění!

Foto: Archiv firem

Zleva: Hydratační krém pro kudrnaté vlasy BB Curl Bumble & Bumble, 390 Kč (60 ml), prodává Sephora. Sprej s mořskou solí Tigi, 248 Kč (100 ml), prodává NotinoFoto: Archiv firem

Jak vykouzlit z vlnitých vlasů kudrnaté jen za pomoci fénu

S kudrnatými vlasy vám pomůže slaný sprej

Minicopánky

Zapletené tenké copánky kolem obličeje (tedy vepředu odshora) nemusí nosit jen malé holčičky. Herečka Margot Robbie vás přesvědčí, že nebudete vypadat infantilně. Záleží, na jakou příležitost a k jakému outfitu je sladíte, a super je, že vám v parném dnu nepolezou vlasy do obličeje. Stačí zaplést jen pár pramínků, zbytek vlasů můžete nechat rozpuštěné. Nejlíp vypadají na hustějších vlasech, u řídkých to nemá takový efekt.

Jak na to:

Vlasy rozdělte na prostředek, aby pěšinka byla hezky rovná a viditelná. Pokud vám poletují, dejte si do dlaní trochu vlasového krému a opatrně jej vetřete do vrchní vrstvy. Trochu můžete nanést i do pramínků, které jste si oddělily na pletení copánků. Na závěr vlasy nalakujte středně držícím lakem a případně i sprejem na dodání lesku!

Foto: Archiv firem

Zleva: Cibulovo-fazolový krém pro výživu vlasů Havlíkova Apotéka, 254 Kč (30 ml). Sprej pro lesk vlasů Wella, 229 Kč (200 ml), prodává Bezva vlasyFoto: Archiv firem

Letní dávka účesů

Načítám