Hlavní obsah

Na velikosti nezáleží! Kde sehnat trendy boty pro ženy s velikostí 42 a víc

Foto: Deichmann

Foto: Deichmann

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nemáte nožky zrovna jako Popelka a vaše číslo bot se vyšplhalo na 42 a výš? V tom případě to nemáte s výběrem stylové obuvi zrovna jednoduché a její nákup asi nebude vaše guilty pleasure, ale spíš nepohodlná povinnost. Poradíme vám, kde seženete kozačky, lodičky i tenisky.

Článek

Potřebujete číslo bot 42? Pak na tom s možnostmi nejste ještě tak špatně. Páry v této velikosti už bývají k mání i v běžných prodejnách, ovšem většinou jen ve velmi omezeném množství. Vaším údělem je tak raději nečekat na slevy, nákup trendy bot nepodceňovat a rozhodně ho nenechávat na poslední chvíli.

Proto už asi netrpělivě vyhlížíte jarní kolekce obuvi, které se začínají pomalu objevovat v regálech. Po větší velikosti se můžete porozhlédnout v prodejnách Deichmann, Tamaris, Rieker, Högl, Baťa a Humanic. Níže vám představujeme vybrané páry.

Nadměrná dámská obuv. Kde ji koupíte?

V dámských kolekcích v kamenných obchodech většinou seženete páry maximálně do velikosti 43, výjimečně 44. Dámská obuv však nekončí jen u 42! Sice se vyrábí až do čísla 46, ale co se týče 44, 45 a 46, sehnat je představuje velkou výzvu.

V běžných obchodech je problém s dostupností, a tak se často musíte spolehnout na specializované prodejny s nadměrnou obuví, kde se dají sehnat i lodičky. Ty ale dámy s větší velikostí chodidla často ani nenosí – a už vůbec ne špičaté, aby jejich noha nevypadala delší. A když už na lodičky přece jen narazíte, určitě nečekejte výběr barev: budou nejspíš černé.

Spokojíte-li se s teniskami a balerínkami, pak máte větší šanci i u českých firem, které některé modely nabízejí až do velikosti 46. Jedná se například o obuvnické značky Vasky, Jančařík shoes, Novesta či barefootová Bohempia. Mají navíc výhodu v tom, že dokážou ušít boty na míru.

Jak na nákup bot na internetu

Jde-li o výběr elegantní obuvi, větší šanci nabízí internet. Pokud však nemáte s danou značkou zkušenost, je vždy určitě dobré pamatovat na důležitá pravidla. Musíte správně změřit délku chodidla a sledovat uvedené rozměry bot v tabulkách velikostí. Jak na nákup bot on-line, vám poradíme v tomto článku:

Kotníčkové na podpatku

Foto: Archiv firem

Zleva: Gabor, 3599 Kč (kůže, do velikosti 42), prodává Baťa. Lasocki, 1099 Kč (do velikosti 42), prodává CCCFoto: Archiv firem

Se šněrováním

Foto: Archiv firem

Zleva: Deichmann, 1299 Kč (do velikosti 44). Vasky, 2999 Kč (kůže, do velikosti 43))Foto: Archiv firem

Semišové kousky

Foto: Archiv firem

Zleva: Deichmann, 1299 Kč (do velikosti 44). Dr.Martens, 4299 Kč (kůže, do velikosti 43), prodává EobuvFoto: Archiv firem

Chelsea boots

Foto: Archiv firem

Zleva: Remonte, 2599 Kč (kůže, do velikosti 45), prodává Humanic. Tamaris, 1850 Kč (do velikosti 45)Foto: Archiv firem

Vysoké kozačky

Foto: Archiv firem

Zleva: Baťa, 3399 Kč (kůže, do velikosti 42). Deichmann, 1299 Kč (do velikosti 42)Foto: Archiv firem

Elegantní lodičky

Foto: Archiv firem

Zleva: Clara Barson, 849 Kč (do velikosti 43), prodává CCC. Högl, 3339 Kč (kůže, do velikosti 42)Foto: Archiv firem

Trendy mokasíny

Foto: Archiv firem

Zleva: Badura, 1899 Kč (kůže, do velikosti 42), prodává CCC. Vagabond, 3599 Kč (kůže, do velikosti 42)Foto: Archiv firem

Tenisky sneakers

Foto: Archiv firem

Zleva: Calvin Klein Jeans, 2599 Kč (do velikosti 46), prodává Eobuv. New Balance, 2749 Kč (do velikosti 47,5)Foto: Archiv firem

Kotníkové kecky

Foto: Archiv firem

Zleva: Converse, 3090 Kč (do velikosti 44). Vans, 1551 Kč (do velikosti 46), prodává ZootFoto: Archiv firem

Reklama

Načítám