Hlavní obsah

„Špinavá“ manikúra, devadesátky a francouzská ofinka: Trendy letošního roku, které nesmíte minout

Foto: ©MGM/Courtesy Everett Collection, Profimedia.cz

Foto: ©MGM/Courtesy Everett Collection, Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kam se budou ubírat trendy roku 2023 co se týče módy, krásy, bydlení a vůbec životního stylu? Buďte napřed a podívejte se, co lidi nejvíc vyhledávají. Jak to víme, ptáte se? Neoslovili jsme vědmu, ani nevytáhli ze skříně křišťálovou kouli. Podívali jsme se na Pinterest.

Článek

Jak být v kurzu? Stačí mít web, kam vkročí měsíčně přes 400 milionů lidí. Řeč je o internetové nástěnce Pinterest. Můžete si tam ukládat takzvané piny, tedy obrázky ze všech zákoutí internetu, a vyhledávat outfity, beauty inspiraci nebo i tipy na vaření či výlety.

Na základě toho, co vyhledávali uživatelé minulý rok nejvíc, sestavuje Pinterest každoročně žebříček největších trendů, které budou dominovat danému roku. Protože pokud si něco ukládáte na virtuální nástěnku, jsou to vlastně plány do budoucna, ať už jde o outfit, nadcházející dovolenou nebo dlouho plánovanou renovaci obýváku. Kam budou směřovat trendy celkově v oblasti lifestylu?

Móda: styl podle romantických komedií

Romcomcore (oblečení podle romantických komedií), nastupuje místo celorůžové barbiecore. Společného mají mnoho, jen trošičku uberete na růžové. Představte si outfity jako kdyby vypadly z romantické komedie roku 2000, třeba Pravá blondýnka anebo Přes noc třicítkou. Svůj šatník pořizujte pod heslem růžová minisukně nebo vintage džínové outfity z devadesátek či přelomu roku 2000.

Také se dostávají do popředí upnuté střihy, které střídají volné teplákovky, kterých jsme si za poslední roky kvůli pandemii užili až až. A co se týče módních detailů, poletí třásně, které můžou zdobit kožené bundy, kabelky nebo klidně i svatební šaty – skvěle zapadnou do boho stylu.

Foto: ©MGM/Courtesy Everett Collection, Profimedia.cz

Záběr z filmu Pravá blondýnka (2001), zleva: Alanna Ubach, Reese Witherspoon, Jessica CauffielFoto: ©MGM/Courtesy Everett Collection, Profimedia.cz

Krása: péče o vlasy a pokožku hlavy

V minulém roce se na Pinterestu řešila hlavně pleť, teď se přesune důraz na péči o vlasy a pokožku hlavy. Spousta lidí se potýká s lupy nebo svěděním a tyto problémy není radno přecházet. Pokud máte kůži na hlavě zdravou, budete mít i zdravé a kvalitní vlasy. Toho můžete docílit různými technikami – jednou za čas vlasy umyjte čisticím šamponem a peelingem, pravidelně hlavu masírujte prsty a používejte bezoplachová séra či vlasové vody.

Nej účes 2023: krátká ofinka

Ano, čisté a prokrvené kořínky – to je váš cíl! Co se týče střihů a účesů, do středu zájmu se dostanou kraťoučké ofiny a zapletené účesy.

Nehty: kratší s tmavými okraji

A nejvíc trendy nehty? Krátké s obrácenou francouzskou manikúrou - tenké proužky na konci nehtů v jakékoli barvě si vyberete. Taková manikúra vypadá velmi chic, i když si na ni budete muset možná nejdřív zvyknout. Ne, nemáte špínu za nehty, jste naopak třeskutě trendy!

50+: Starší budou slavit ve velkém

Stárnutí s grácií jako nový trend? Je tomu tak, třikrát hurá. Generace boomerů (1945-1965) a generace X (1965-1986) bude oslavovat svoje milníky okázale. Kreativní pozvánky, téma oslavy, balónky s čísly a zdobené dorty! Nicméně je jisté, že prim budou hrát hravé koktejly, a především prý ty nealkoholické. Lidé chtějí být zdravější a kreativnější a inspiraci hledají právě na Pinterestu.

Mladí: Rande jinak a psí narozky

Ví se také, kam budou směřovat trendy v oblasti randění! Požadavky na romantické rande jsou různá, někdo preferuje klidnou večeři a film, někdo adrenalinový zážitek. Tak či onak, heslem pro tento rok bude „rande jinak“. Vyhledávání zahrnovala například muzea, akvária nebo tipy na pikniky. A jedna perlička: také prý pofrčí party pro psy, konkrétně třeba pool party.

Foto: Melanie Cooper Studios, Shutterstock.com

Nejen narozeniny, ale i party pro psy v bazénu budou v kurzu Foto: Melanie Cooper Studios, Shutterstock.com

Cvičení: proti hrbu a pro zdravá záda

Trend, který potřebujeme všichni – více cvičit, častěji se protahovat a bojovat proti hrbu, který si postupně budujeme při práci na počítači a koukání do mobilu. Vzpřímený postoj a zdravá záda jsou trendem číslo jedna.

Bydlení: mix moderny a vintage

Jak do moderního domu zakomponovat kousek nábytku, který jste podědili a znamená pro vás hodně? Tam budou směřovat tendence designu interiérů - mix vintage a moderního nábytku bude to pravé. Ve vyhledávání také vede inspirace na svatební den: oblíbenou jemně růžovou a bílou střídá letos sytá oranžová. Ta je totiž velmi vyhledávanou barvou co se týče svatebního dekorování, kytic, dortů nebo šatů pro družičky.

Foto: dfrolovXIII, Shutterstock.com

.Foto: dfrolovXIII, Shutterstock.com

Reklama

Související témata:
Pinterest

Načítám