Hlavní obsah

Svetr od Gigi, halenka od Taťány nebo šaty od Victorie. Komu ze slavných se daří v módním světě?

Foto: Bella Hadid x ABOUT YOU

Foto: Bella Hadid x ABOUT YOU

Reklama

Zpěvačka, herečka, modelka, ale i návrhářka. Tyhle slavné ženy v sobě našly návrhářské ambice. A přidali jsme k nim i jednoho muže. Kdo je nováček a kdo už si dokázal vydobýt v módním světě renomé?

Článek

Návrhářství nebo výroba kosmetiky pod vlastním jménem láká čím dál víc celebrit. Nejnovější módní VIP značkou je ta pod vedení modelky Gigi Hadid (27). Zda se jí podaří prorazit, to se teprve uvidí. Kdo další ze slavných fušuje do jiného řemesla a daří se mu?

Sestry Hadidovy

Foto: , Profimedia.cz

Gigi Hadid pózuje pro svoji značku svetrů, kardiganů a pletených ponožek Foto: , Profimedia.cz

Úspěšná modelka Gigi Hadid (27) je nejnovější celebrita, která se pustila do vlastní značky oblečení. Guest in Residence se zaměřuje na pleteniny z kašmíru. Jejím cílem je prodávat kvalitní kousky, které vydrží po generace a stanou se základem šatníku. A pozadu nezůstává ani její neméně známá sestra Bella (26). Navrhla a sama si odpromovala, stejně jako Gigi, kolekci ve spolupráci s ABOUT YOU, která je inspirována módou z let 1990-2009.

Foto: Bella Hadid x ABOUT YOU

Bella Hadid v kampani pro svoji kolekci oblečeníFoto: Bella Hadid x ABOUT YOU

Taťána Kuchařová (34)

Foto: Archiv firmy

Značka s názvem ABOUT YOU x Iconic by Tatiana Kucharova má už dvě kolekce, poslední představila modelka na začátku létaFoto: Archiv firmy

Nejkrásnější žena roku 2006 Taťána Kuchařová loni vytvořila svoji první kolekci oblečení, opět ve spolupráci s německým prodejcem módy ABOUT YOU. Zvolila nadčasovou eleganci, která podtrhuje ženskost, tlumené barvy, ale i pár zářivějších. S cenami nešla příliš vysoko, jejím cílem bylo, aby byla dostupná pro všechny a kousky snadno kombinovatelné. První várka vyšla v listopadu 2021, ale některé kousky jsou stále k dostání: moderní kostýmky, saténové halenky do pasu, ale i maxi nebo naopak minišaty z novější letní kolekce.

Sestry Olsenovy

Foto: Profimedia.cz

Fotky letošní jarní kolekce značky The RowFoto: Profimedia.cz

Dvojčata Mary -Kate (36) a Ashley (36) Olsen, která byla v kinech populární na začátku milénia, herectví vyměnila za návrhářství. Ze šoubyznysu se sestry stáhly do ústraní a začaly pracovat na svojí značce The Row. Založily ji v roce 2006 a od té doby si v módním odvětví vybudovaly zvučné jméno. Jejich kousky jsou však ve vyšší cenové kategorii, kupříkladu kabát koupíte za 170 tisíc nebo vlněný rolák za skoro 30 tisíc korun. The Row se zaměřuje na precizní zpracování střihů, výjimečné materiály a nadčasovost.

Ye (45)

Foto: Archiv firem

Zleva: Botasky Yeezy 700, 5899 Kč, koupíte na Adidas; Unisex mikina Yeezy GAP, 5500 KčFoto: Archiv firem

Když chcete posouvat hranice, ale té kontroverze je najednou nějak moc… To se „povedlo“ rapperovi Kanye Westovi, který si nyní říká pouze Ye. Na pařížském fashion weeku se postaral o rozruch, když on a politická aktivistka Candace Owens (33) dorazili na přehlídku jeho značky Yeezy v mikině s nápisem White Lives Matters. Jde o odkaz na hnutí Black Lives Matters, které bojuje proti policejní brutalitě páchané na černoších a rasismu.

Nápis Na životech bělochů záleží začali někteří používat jako provokaci. A fakt, že se právě s tímto nápisem objevil Ye na své přehlídce, ze židle nadzvedlo nejednoho účastníka show. Nechal se slyšet, že mu přišlo vtipné, když s tím přijde zrovna černoch, ale spousta lidí jeho snahu o vtip odsoudila.

Jeho značka Yeezy spolupracuje s velikány, jako je Adidas a GAP a proslavil se hlavně díky sportovním teniskám pro Adidas. První kolekce vyšla v roce 2015. Nedávno se ale nechal slyšet, že chce spolupráci rozvázat a být jen sám za sebe.

Victoria Beckham (48)

Foto: Archiv firmy, Profimedia.cz

Zleva: Šaty od Vicotrie Beckham koupíte i v Česku, například na e-shopu Modivo za 6449 Kč; Fotka z přehlídky na zářijovém fashion weeku v PařížiFoto: Archiv firmy, Profimedia.cz

Victorii Beckham se podařilo něco neuvěřitelného – většina lidí už ji nepovažuje za zpěvačku, nýbrž návrhářku. Její značka si právem vydobyla místo na módním výsluní. A to byla v roce 2007 označena za nejhůře oblékanou celebritu! Značku založila v roce 2008 a úspěchy na sebe nenechaly dlouho čekat. Na kontě má bývalá členka Spice Girls ocenění za nejlepší značku roku a v roce 2019 přidala k módním kouskům i vlastní kosmetiku. Její styl je elegantní a vypiplaný do detailů, což vtiskává do každé ze svých kolekcí.

Reklama

Načítám