Hlavní obsah

Miliardáři z řad celebrit: Kdo patří do exkluzivního klubu?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celebrity, které miluje celý svět, většinou nemají o peníze nouzi. Tedy pokud jsou přičinlivé, nečekají, co jim samo spadne do klína, vydělané peníze rozmnožují a nepropadly hazardním hrám. Mezi miliardáře se ovšem zatím řadí jen úzká skupinka hvězd showbyznysu. Kdo mezi ně patří?

Článek

Okruh celebrit, o kterých se ví, že patří mezi dolarové miliardáře, není zase tak široký. Nedávno se mezi tyto superboháče zařadila například Kim Kardashian. Kdo další je podle odhadů majetku v tomto exkluzivním klubu?

Kim Kardashian (40)

Přestože nehraje, nerežíruje, netančí ani nezpívá, talentem bezpochyby disponuje. Je to talent na vydělávání a sebeprezentaci. Hvězda reality show Držte krok s Kardashianovými (2007–21) se během let z modelky vypracovala v úspěšnou podnikatelku a časopis Forbes ji letos v dubnu zařadil na seznam světových miliardářů. Přispěly k tomu zejména její dvě firmy – KKW Beauty se zaměřuje na kosmetiku a SKIMS na oblast spodního a tvarujícího prádla. S manželem, rapperem Kanye Westem, se hvězda momentálně rozvádí, takže se očekává, že při dělení majetku budou létat miliony.

Foto: Profimedia.cz

Kim Kardashian je tváří své značky SKIMS a produkty se fotí i na jejích slavných sestráchFoto: Profimedia.cz

Kanye West (43)

Kim Kardashian se rozhodně nemusí bát, že by ji manžel využil a oškubal. Sám totiž vydělává pohádkové peníze a na seznam miliardářů se zařadil mnohem dříve než ona. Úspěšný rapper se neživí jen hudbou. Investuje, v jeho držení se nacházejí luxusní rezidence či drahá auta a ve spolupráci s firmou Nike a posléze Adidas tvoří designové tenisky pod značkou Yeezy. Nicméně, k dělení toho bude opravdu hodně, slavní manželé mají i společný majetek.

Foto: Profimedia.cz

Peníze mu nestačí! Kanye West má ambice stát se americkým prezidentemFoto: Profimedia.cz

Jay-Z (51)

Americký rapper a manžel zpěvačky Beyoncé (39) také nemá hluboko do kapsy a ani ty nejhlubší kapsy by všechno jeho jmění rozhodně nepobraly. Umělec narozený jako Shawn Carter přitom začínal jako drogový dealer, ale talent a tvrdá práce ho přivedly až na vrchol. Rozhodně nezapře podnikatelského ducha a nespoléhá se jen na příjmy z hudebního odvětví. Investuje do nemovitostí, uměleckých sbírek i do alkoholu a spoluzaložil také značku hiphopového oblečení Rocawear.

Foto: Profimedia.cz

Šťastné manželství slavného rappera a výtečné zpěvačky je spojením dvou talentovaných pracovitých lidí a také obrovských majetků Foto: Profimedia.cz

Oprah Winfrey (67)

Slavná moderátorka zažívá něco, o čem by se dalo mluvit jako o splněném americkém snu. Pochází z chudých poměrů, vyrůstala s babičkou a nedostatek peněz se projevoval například i tím, že musela nosit šaty z pytlů od brambor. Později se dostala k otci, který lpěl na vzdělání, a tak významnou měrou přispěl k pozdějšímu zrození jedné z nejvlivnějších žen světa a nejbohatší Afroameričanky. Mimo jiné založila produkční společnost Harpo Productions a provozuje televizní síť The Oprah Winfrey Network.

Foto: Profimedia.cz

Světoznámá moderátorka vedla během kariéry rozhovory s největšími hvězdami i politikyFoto: Profimedia.cz

George Lucas (76)

Asi každý tuší, že scenárista, režisér a producent takových kasovních trháků, jako je sága Star Wars – Hvězdné války nebo filmy o Indianovi Jonesovi, nebude žádný chudák. V roce 2018 ho dokonce magazín Forbes zařadil do čela žebříčku nejbohatších amerických celebrit, jeho majetek tehdy odhadl na více než pět miliard dolarů. Značnou část těchto peněz mu v roce 2012 přinesl prodej společnosti Lucasfilm studiím Walta Disneyho.

Foto: Profimedia.cz

Slavný filmový magnát s manželkou Mellody Hobson (52)Foto: Profimedia.cz

Steven Spielberg (74)

Na paty svému kolegovi a dlouholetému příteli šlape legendární oscarový režisér, v jehož filmografii se najde řada kultovních snímků. Je mezi nimi například ikonický horor Čelisti (1975), dojemné sci-fi E.T. – Mimozemšťan (1982), Schindlerův seznam (1993), Zachraňte vojína Ryana (1998) nebo třeba drama Terminál (2004). Režisérův majetek se odhaduje na necelé čtyři miliardy dolarů. Slavný muž ale rozhodně není lakomý, aktivně se angažuje v nejrůznějších dobročinných projektech, v roce 2006 daroval 750 tisíc dolarů Červenému kříži na pomoc se škodami, které způsobil katastrofální hurikán Katrina na jihu USA.

Foto: Profimedia.cz

Do konce života by nemusel hnout prstem, ale Steven Spielberg je stále aktivní. Do kin se chystá remake muzikálu West Side StoryFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám