Hlavní obsah

Skvosty ze šatníku: Co nosí nejraději Taťána G. Brzobohatá?

Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

O tom, že má topmodelka Taťána Gregor Brzobohatá (32) skvělý styl i vkus, vás nemusím přesvědčovat. Co ovšem nosí nejraději, nebo pro jaké doplňky má slabost, vám prozradí v našem dnešním rozhovoru. Začali jsme ale aktuální situací.

Článek

Taťánu jsme v redakci uháněli hodně dlouho, aby nám ukázala skvosty svého šatníku. Její diář byl však neustále nabitý prací, takže jsme se dočkali až díky nouzovému stavu, ve kterém si na nás našla světová Miss World z roku 2006 čas. Proto jsme ji rovnou vyzpovídali, jak se během karantény měla a jak tento čas strávila. Došlo ale i na módu a poklady po babičce, které šatníky topmodelky ukrývá.

Jak jste zvládla karanténu a kde jste ji strávila?

Byli jsme s Ondřejem u mých rodičů na venkově v přírodě a vlastně šlo o moc fajn odpočinek. Práce se mi přesunula víc směrem k mé nadaci Krása pomoci. Jsem moc ráda, že si teď hodně lidí uvědomuje, jak jsou senioři zranitelní a potřebují naši podporu. A taky mě těší, že se ukázalo, jak lidé dokážou držet při sobě.

Máte na mysli šití roušek?

Nejen to, ale i různé dary pro seniory. Během karantény jsem navštívila několik našich klientů a rozvezla jim nutridrinky, roušky, potřebné praktické věci i dárky pro potěšení. Od počátku se s mou nadací zaměřujeme na osamělé seniory doma a pomáháme jim se vším, co potřebují. Nejdřív to byly praktické věci jako nákupy, léky a informace. Teď je to spíš pomoc s tím, aby se vypořádali se sociální izolací, do které se dostali.

Foto: Greta Blumajerová

Taťánu můžete často potkat v outfitech doplněnými nejrůznějšími kloboukyFoto: Greta Blumajerová

Jak nyní vnímáte ukončení nouzového stavu?

To, že teď skončil stav nouze a opatření se uvolňují, neznamená, že je všechno v pohodě a nic nehrozí. Naopak, je pravděpodobné, že počet nakažených bude stoupat. Takže je potřeba si dál dávat pozor. Nemít strach, ale respekt k situaci. Starší a nemocní lidé by měli podle mě dál nosit roušky.

Foto: Greta Blumajerová

Taťána ráda nosí kašmírové svetříky, které jí plete kamarád pod značkou Boží svetryFoto: Greta Blumajerová

Obraťme list a pojďme od koronaviru k módě. Jste považovaná za ikonu v tomto směru. Co je ale váš oblíbený styl? 

Úplně to neprožívám a neřeším za každou cenu. Oblékám se tak, jak se zrovna cítím a na co mám náladu. V oblékání mám ráda romantické ženské věci, ale i pánskou módu, hlavně obleky a saka. Poslední dobou hodně používám udržitelnou módu, třeba od skandinávské značky Samsøe Samsøe, nebo jsem si oblíbila českou originální značku BeWooden a jejich dřevěné doplňky.

Kdo nejvíc utvářel váš vkus?

Mou oblíbenkyní a bohyní je od puberty Marilyn Monroe. Mám ráda 20. a 30. léta, takže čerpám inspiraci ze šatníku Marlene Dietrich, Avy Gardner nebo Elisabeth Taylor. Ale ráda styly střídám. U mě ve skříni najdete všechno možné, od elegantních kousků značky Victoria Beckham, které využívám třeba na konferencích v OSN, až po holčičí koktejlky značek Self-Portrait nebo For Love & Lemons. Občas ráda obléknu kožené věci a třásně v boho a punk rockovém stylu. Prostě to nesmí být nikdy nuda a záleží na příležitosti.

Foto: Greta Blumajerová

Baví ji ženská romantická módaFoto: Greta Blumajerová

Máte nějaké oblíbené módní návrháře?

Vždycky pro mě byl zážitek zúčastnit se přehlídky Dior a tvorbou se mi obrovsky líbil John Galliano a Elie Saab. Z české tvorby ráda oblékám věci od Zuzany Kubíčkové, se kterou spolupracuji. Líbí se mi také tvorba Liběny Rochové, Ivany Mentlové nebo Kláry Nademlýnské. Jako patriot ráda podporuji české firmy, třeba značku Baťa, jejíž jsem dlouholetou tváří.

Jaké máte ráda obchody a značky?

Většinou nakupuji po focení přes stylistku, protože mám možnost vše vyzkoušet, nebo pak často online. Mezi oblíbené značky patří určitě Net-a-Porter, About You, Zalando, Mango...

Foto: Greta Blumajerová

Taťána poslední dobou upřednostňuje světlé barvy. K oblíbeným doplňkům řadí i mušelínový šátek po babičceFoto: Greta Blumajerová

Jaká barva převládá ve vašem šatníku?

Poslední dobou se ráda oblékám do světlých barev. Jinak miluju červenou nebo pudrové a pastelové odstíny.

Existuje naopak barva, kterou byste na sebe nevzala?

Není žádná taková. Naopak klidně obléknu i odstíny šedé nebo netradiční barvy jako hořčicová či fuchsiová.

Co bychom určitě ve vašem šatníku nenašli?

Nemám doma šusťákovou kombinézu a džínové lacláče.

Foto: Greta Blumajerová

Modelka má slabost pro rukavičky, které nosí do auta, ale i na plesyFoto: Greta Blumajerová

A co považujete naopak za největší poklady ve vašich skříních?

Jsou to určitě různé doplňky. Miluju a nosím často své největší poklady, kterými jsou mušelínový hedvábný šátek po mé babičce, či prsten po prababičce, který mi věnovala, nebo medailonek od mamky. Mezi další skvosty, na které nedám dopustit, patří také doplněk v podobě rukaviček – mám doma všechny možné typy – od sportovních do auta až po společenské k plesovkám nebo koktejlkám. Hodně jsem si jich přivezla z Ameriky z Los Angeles přímo z kolekce slavné burleskní tanečnice Dity von Tees.

Na módních akcích vždy vynikáte do posledního detailu perfektně sladěnými outfity. Pomáhá vám s tím někdo?

Někdy je to čistě moje práce a vyberu si ze svých zdrojů, jindy spolupráce s návrhářem nebo vizážistkami Ivanou Tokárskou nebo Hristinou Georgijevskou. Ale je pravda, že mám vždycky dopředu nějakou představu, jak k danému looku doladit make-up i účes. Inspiraci čerpám často u kolegyň nebo osobností ze zahraničí. Sleduji například anglickou modelku a herečku Rosie Huntington-Whiteley, americkou herečku a modelku Amber Heard či modelku ruského původu Irinu Shayk.

Radíte se někdy s vaším mužem Ondřejem Brzobohatým? Nebo radíte vy jemu?

Občas se s ním poradím, pokud někam vyrážíme společně. Ondřej má svůj styl, který mu svědčí, není třeba mu příliš radit, jen když se mě zeptá.

A ještě nám na závěr prozraďte, jak se udržujete ve formě?

Během karantény jsem hodně využívala možnosti trávit čas venku, chodila jsem na dlouhé procházky, jezdila na kole i bruslích a začala jsem chodit na tréninky s mojí trenérkou, která mě drtí venku na hřišti. Celkově se snažím být na čerstvém vzduchu a v přírodě. Doplňuji také pohyb a péči o tělo ještě například lymfatickými masážemi. Má to skvělé výsledky, a tak se těším do plavek.

Další slavná žena, která to umí s oblékáním je herečka Jitka Schneiderová. Co má v šatníku? 

Reklama