Hlavní obsah

Princezna Kate miluje slimky, Victoria Beckham široké kalhoty. Hvězdy a jejich signature kousky

Foto: Gettyimages.com, Profimedia.cz

Foto: Gettyimages.com, Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Princezna Kate se bez ohledu na trendy drží svých oblíbených slimek, Victoria Beckham má šatník plný širokých kalhot a herečka Diane Keaton nosí od mládí kalhotové kostýmy. Většina stylových žen má své rozpoznatelné signature (neboli typické) kousky a my vám řekneme, proč byste je měly mít i vy.

Článek

Co si představit pod pojmem signature kousek v šatníku? Signature znamená v angličtině podpis, ale i charakteristický rys a v módě se tím rozumí oblečení, které je pro danou osobu typické. Jde tedy o kousky, k nimž se, trendy netrendy, v průběhu let opakovaně vracíte.

Proč jsou signature kousky tak důležité?

Inspirace dnes kolem sebe máme více než kdy jindy. Na instagramu můžeme sledovat své oblíbené hvězdy, ale i módní influencerky nebo značky. Trendy se střídají tak rychle, že se debatuje o tom, jestli kvůli tomu neztratí na důležitosti a postupně nezaniknou. A ve světě, který navozuje dojem, že se nosí snad úplně všechno, je důležité mít pilíře, jež podrží váš šatník.

I když se proto inspirujete oblíbenou hvězdou a pořídíte si podobné džíny jako JLo, v šatníku byste měly mít i kousky, které jsou typicky vaše. Vědět, co funguje nejen pro vaši postavu, ale i osobnost a životní styl, je v módě klíčové. Pokud objevíte své signature kousky a budete se k nim cíleně vracet, získáte pověst ženy, která má svůj osobitý styl. Ze strany svého okolí pak častokrát uslyšíte komentáře jako „tohle sako, to jsi celá ty“ nebo „u těchto šatů jsem si hned vzpomněla na tebe“. Po svých osvědčených kusech také můžete sáhnout pokaždé, když budete v šatníku hledat „bezpečný“ outfit, který vám dodá sebevědomí.

Obměny jsou vítané

Mít své osvědčené kousky neznamená, že byste musely nosit dokola jedno a to samé – módní legenda Anna Wintour nosí po celé dekády tvídové komplety, složené z krátkého kabátku a sukně, pokaždé ale volí trochu jiné provedení. Herečka Jennifer Aniston zase nedá dopustit na černé sako a letos si pořídila jeho zkrácenou cropped verzi.

Stejně tak nemusíte mít signature kousek jen jeden – většina žen jich má rovnou několik. Když už jsme nadhodili jméno Anny Wintour, ta kromě tvídu opakuje i vzorec midišatů s potiskem, kožených kabátů a slunečních brýlí, které téměř neodkládá. Jennifer Aniston miluje i džíny všeho druhu a jednoduché černé šaty.

Pusťte se do módní analýzy

A jak tedy svůj signature kousek nebo kousky najít? Dobrou zprávou je, že už ho (je) s největší pravděpodobností máte v šatníku. Jen jste si ho možná oficiálně nepojmenovaly. Zeptejte se samy sebe, ke kterým kouskům se nejraději vracíte a po čem sáhnete v momentech, kdy nemáte co na sebe. Přemýšlejte, v jakém oblečení se cítíte příjemně, samy sebou a zároveň sebevědomě. Zkuste pohledem projít váš šatník a trochu ho zanalyzujte. Při tomhle úkolu se přitom nesoustřeďte jen na konkrétní kousky, ale i střihy nebo převažující barvy. „Vaše“ mohou být i oversized siluety nebo černá barva (v tomhle si můžete plácnout s Angelinou Jolie).

Inspirujte se v naší fotogalerii stylových slavných žen.

Načítám