Hlavní obsah

Nová sukně na jaro? Poradíme vám, která se hodí pro větší bříško nebo silnější stehna

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I bez předchozích statistik víme, že na jaře prudce stoupá výskyt sukní v ulicích. Jste odhodlané tento trend podpořit? Sáhněte po vašich oblíbených kusech nebo se porozhlédněte po stylových modelech čekajících v nových kolekcích. Které z nich se budou hodit pro vaši postavu?

Článek

Pokud bezpečně víte, které sukně vám (ne)sedí, klidně se pusťte do prohlížení jednotlivých kousků a nenechte se limitovat jednotlivými kategoriemi. Pakliže ale máte pocit, že vám málokterá sukně padne, začtěte se do tipů, které jsou určené právě pro vaši siluetu. Nevíte-li kam se zaškatulkovat, nejprve si ujasněte, jaký typ postavy máte.

Přesýpací hodiny

Ať už máte na cedulce jakoukoli konfekční velikost, se symetrickou postavou bez výraznějších disproporcí se pracuje nejsnáze. Majitelky přesýpaček mívají výstavní střed těla, který je škoda zakrývat, stavět proto doporučujeme především na sukních až do pasu, které se spárují s vrškem zastrčeným dovnitř. Sedět vám budou také zavinovací sukně, klasická áčka nebo modely s plisováním.

Foto: Archiv firem

Zleva: Rinascimento, prodává Modivo 3025 Kč; Mohito, 549 Kč.Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Zara, 699 Kč; Next, 2165 Kč.Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Reserved, 569 Kč; Tchibo, 799 Kč.Foto: Archiv firem

Jablko

Pokud uslyšíte „jablka“ stěžovat si na svou postavu, budou jejich výtky směřovat nejspíše k bříšku. Silnější střed těla ale mívají vykompenzovaný štíhlýma nohama, a tak se vyloženě nabízí vsadit na sukně v kratších délkách. Při nakupování se zastavte také u kousků s řasením nebo jakýmkoli jiným efektem, který naruší látku v kritické oblasti. U tohoto typu postavy hraje velkou roli také materiál sukně – pokud volíte lehké látky, neměly by k tělu příliš přiléhat. Častokrát jsou lepší volbou pevnější materiály, které bříško trochu zatáhnou.

Foto: Archiv firem

Zleva: Mango, 899 Kč; Mrs & Hugs, prodává Breuninger, 2500 Kč.Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Mango, 899 Kč; Massimo Dutti, 1885 Kč.Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Object, prodává About You, 999 Kč; Maryley, prodává Modivo, 1830 Kč.Foto: Archiv firem

Hruška

Postava hrušky je jako stvořená pro sukně a šaty. Zatímco se ženy se silnějšími boky a stehny mohou zapotit při výběru kalhot, tato kategorie pro ně bude výrazně jednodušší. Sázkou na jistotu jsou sukně do mírného áčka nebo ty z lehkých materiálů, které citlivě kopírují křivky. Nic nezkazíte také zavinovací sukní, která krásně upozorní na štíhlejší pas.

Foto: Archiv firem

Zleva: Imperial, prodává Modivo, 1995 Kč; Mango, 899 Kč.Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Gate, 448 Kč; Warehouse, prodává About You, 2379 Kč.Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Gate, 548 Kč; WE Fashion, prodává Zalando, 1249 Kč.Foto: Archiv firem

Obrácený trojúhelník

Ženy s širokými rameny a mohutnějším trupem mívají poměrně úzké boky a bezproblémovou spodní polovinu těla. Z hlediska optického vyrovnání postavy jim budou nejvíce sedět sukně, které mají střih do áčka nebo třeba plisování. Úzké hladké sukně si mohou dovolit také, vršek těla ale bude v ještě větším kontrastu a bude se jevit mohutnější. Pokud do této kategorie spadáte i vy, užijte si všech těch výrazných barev nebo vzorů a pořiďte si sukni, ve které budete nepřehlédnutelné.

Foto: Archiv firem

Zleva: C&A, 720 Kč; Marks & Spencer, 1299 Kč.Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 249 Kč; Zara, 799 Kč.Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: s.Oliver, prodává Breuninger, 2910 Kč; Tatuum, 1999 Kč.Foto: Archiv firem

Obdélník

Obdélník můžete znát také jako chlapeckou postavu, do této škatulky ale nepatří jen ultra štíhlé ženy. Týká se vás všech, které nemáte výrazně tvarovaný pas ani boky a vaše postava je rovnější. U obdélníku se vyplatí vsadit na efekty, které onu rovnost naruší. Mohou to být zavinovací sukně, modely s rozparky, plisováním nebo zkrátka čímkoli „navíc“.

Foto: Archiv firem

Zleva: YAS, prodává Answear, 1099 Kč; Zara, 799 Kč.Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Boden, prodává Next, 2525 Kč; Guido Maria Kretschmer, prodává About You, 999 Kč.Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Jaegar, prodává Marks & Spencer, 4999 Kč; Gate, 498 KčFoto: Archiv firem

Načítám