Hlavní obsah

Neberou vás minisukně? Pořiďte si trendy prodlouženou sukni a zateplete ji s pomocí svetrů a roláků

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minimodely jsou stále trendy, zato ostatní sukně se o pěkný kus prodloužily. Líbí se vám délky, které sahají zhruba do půli lýtek? Inspirujte se nejen novými sukněmi, ale i způsobem, jak je v chladnějších dnech kombinovat.

Článek

Proč trávit celou zimu v kalhotách, když je kolem tolik krásných sukní? Prodloužené délky jsou letos maximálně in, a protože je, obzvlášť v zimě, doprovází otázka, jaké k nim přidat boty a vršky, poprosily jsme stylistku Pavlínu Kapicovou, aby pro vás vytvořila několik ukázkových outfitů. Všechny kousky pocházejí z nových kolekcí, takže pokud se do některého zamilujete, můžete si pro něj rovnou skočit do obchodu.

V jedné barvě

Ačkoli je dnes většina delších sukní úzkých, pořídit si můžete i plnou, která byla populární v padesátých letech. Jestli však nechcete vyvolat příliš vzpomínek na staré časy, přidejte k ní moderní svetr a klidně i mokasíny vylepšené ponožkami – momentálně jsou vidět úplně všude. Stylistka se držela jedné barvy, která umí opticky prodloužit postavu, a navíc outfitu dodá punc luxusu.

Foto: Jakub Jurdič

Svetr H&M Premium, 1 329 Kč. Sukně Reserved, 1 199 Kč. Mokasíny Högl, 4 999 Kč. Ponožky Zara, 199 Kč. Náušnice H&M, 299 KčFoto: Jakub Jurdič

Double denim

Populární jsou i džínové sukně, které se skvěle kombinují s kozačkami, případně i kotníkovými botami v kovbojském stylu. Máte-li pocit, že vám delší tuhé sukně příliš nesvědčí, odneste si do kabinky model s rozparkem, který může opticky dost pomoct. Hodit se k nim budou libovolné halenky i košile s dlouhým rukávem, zkusit ale můžete také stále aktuální double denim trend s džínovou košilí.

Foto: Jakub Jurdič

Džínová košile Zara, 799 Kč. Džínová sukně Zara, 799 Kč. Kozačky Reserved, 1 599 KčFoto: Jakub Jurdič

Sukně kopírující postavu

Prodloužené sukně, které přiléhají k tělu, jsou v téhle sezoně vyloženě trendy. Nejlépe k nim pasují kratší vršky, někdy jen do pasu. A právě to splňuje kombinace příjemného rozpínacího svetru a lehké košile ozvláštněné uvázanou kravatou. Stylistka outfit doplnila kotníkovými botami na podpatku, sáhnout ale můžete i po kozačkách nebo naopak mokasínech.

Foto: Jakub Jurdič

Košile s kravatou Reserved, 899 Kč. Svetr Reserved, 899 Kč. Sukně H&M, 1 249 Kč. Boty Reserved, 999 Kč. Kožené psaníčko Jaeger, Marks & Spencer, 6 499 KčFoto: Jakub Jurdič

Kůže jako (pod)zimní materiál

Zapomenout nelze ani na kategorii kožených a koženkových sukní, které k podzimu a zimě neodmyslitelně patří. K této struktuře se perfektně hodí něco vizuálně měkčího, což skvěle splňuje pletenina. Pokud máte sukni užší, klidně ji doplňte objemnějším svetrem.

Foto: Jakub Jurdič

Sukně H&M, info o ceně v obchodě. Svetr H&M Premium, 1 799 Kč. Kozačky Zara, 2 299 KčFoto: Jakub Jurdič

Příjemný úplet

V obchodech najdete také spoustu úpletových sukní kopírujících postavu. Vzhledem k jejich úzkému střihu si můžete dovolit přidat objem nahoře, stylistka proto k sukni vybrala nejen tenký rolák, ale i džínovou bundu, kterou můžete v chladných dnech používat jako druhou vrstvu pod kabátem.

Foto: Jakub Jurdič

Sukně H&M, 799 Kč. Rolák z merino vlny H&M, 1 499 Kč. Džínová bunda H&M 1 249 Kč. Kozačky Reserved, 1 599 KčFoto: Jakub Jurdič

  • Styling - Pavlína Kapicová
  • Vizáž - Linda Chudomelová
  • Modelka - Martina Majarová (Crush Models)

Načítám