Hlavní obsah

Kate je miluje, sluší ale i menším a kulatějším. Jak nosit široké kalhoty, aby prodloužily postavu

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

I vévodkyně z Cambridge se připojila k revoluci širokých kalhot. A pokud máte pocit, že si je mohou dovolit jen vysoké a štíhlé ženy, jako je právě Kate, pak vás vyvedeme z omylu. Záleží na střihu. Kde seženete ty pravé, které oživí šatník a protáhnou siluetu?

Článek

I vévodkyně Kate (40) nasedla na vlnu trendu rozšiřujících se nohavic, není divu, její postavě neuvěřitelně sluší. Pokud i vás široké kalhoty zaujaly, ale netroufáte si na ně, pak vězte, že není pravda, že si je mohou dovolit jen štíhlé, vysoké ženy. Záleží na střihu. Několikery vyzkoušejte a uvidíte. Kde je seženete a k čemu je unosíte, i když vás nečekají žádné královské povinnosti?

Konec cigaretových kalhot?

Kate samozřejmě nevyhodila všechny cigaretové kalhoty, které byly stabilním kouskem jejího šatníku. Přidala k nim ale i pár černých kalhot s pukem a širokými nohavicemi. Jsou tak variantou, když vás váš šatník začíná nudit. Nový střih promění siluetu a vás najednou začne bavit zase nosit i topy, roláky a svetry, které vás ke slimkám moc nebavily.

Jejich výhoda? Prodlouží nohy – bez ohledu na to, jaký typ postavy máte. Má to jen dvě drobné podmínky: musí vám dobře sedět a musíte k nim obout podpatky. Sluší jak vévodkyni Kate, která je velmi štíhlá a vysoká, tak i Jennifer Lopez (52), která má širší boky. Pokud vás trápí větší bříško, hledejte kalhoty se středním sedem.

Foto: Profimedia.cz

Vévodkyně Kate i Jennifer Lopez nosí široké kalhoty. I když mají obě rozdílné postavy, oběma moc slušíFoto: Profimedia.cz

Oversized raději ne

Zásada číslo dvě? Široké nohavice a oversized vršky se nekamarádí. Tahle kombinace sluší jen štíhlým, vysokým a chlapeckým postavám. Variantou, na kterou se ale můžete spolehnout, jsou upnutější roláky, kardigany nebo vypasovanější halenky či košile, které můžete zakasat dovnitř. Zajímavý efekt přesýpacích hodin vytvoříte díky halence s nabíranými rukávy. Přes ramena pak oblečte delší nebo naopak crop kardigan či blejzr. První variantu, pokud chcete kamuflovat problémové partie, tu druhou pokud chcete maximálně zvýraznit pas.

Černá je jistota

Pro nekonečně dlouhou siluetu zkombinujte černé kalhoty s černým rolákem. Nedržte se ale jen tmavých odstínů, i když samozřejmě ty v šatníku užijete nejvíc. Letí výrazné barvy zelené, růžové, které můžete zase kombinovat s nějakou další sytou barvou. Jak kombinovat výrazné barvy?

Nezavrhujte tento střih po prvním vyzkoušení. Kalhoty se někdy shrnují okolo břicha a stehen více, než byste si přály, i proto je potřeba vyzkoušet více kousků, než najdete ten svůj.

Tip: Super sedí ty kalhoty, které mají v pase v zadní části nařasenou gumu, tudíž pak neodstávají, přizpůsobí se postavě a jsou velmi pohodlné.

Černá klasika

Foto: Archiv firem

Zleva: Kendall Jenner for About You, 1229 Kč; H&M, 799 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Mohito, 899 Kč; Marks & Spencer, 1299 KčFoto: Archiv firem

Béžová

Foto: Archiv firem

Zleva: Trendyol, 439 Kč, prodává Factcool; Reserved, 899 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Edited, 1499 Kč, prodává About You; Answear Lab, 899 KčFoto: Archiv firem

Výrazné barvy

Foto: Archiv firem

Zleva: Zara, 999 Kč; Bershka, 599 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Lindex, 1499 Kč; s.Oliver, 2799 KčFoto: Archiv firem

Reklama

Související témata:

Načítám