Hlavní obsah

Nosí ji vévodkyně Kate i Iva Kubelková a můžete i vy: Modrá barva sluší všem, inspirujte se!

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Modrá je dobrá! A rozhodně se tím nemyslí jen džíny nebo cokoli z denimu. Je to slušivá barva a díky existenci nespočtu odstínů si ji mohou dovolit všechny ženy bez ohledu na věk, tělesné proporce či barvu vlasů. Podívejte se, jak sluší slavným dámám.

Článek

Modrá je planeta, kde můžeme žít. Modrá je voda, kterou musíme pít. Modrá je obloha, když vodejde mrak. Modrá je dobrá, už je to tak. Kapela Žlutý pes a Ondřej Hejma (71) sice ve známém songu o módě nezpívají, ale legendární text by se dal parafrázovat i veršem „modrá je barva, co ve skříni chceš mít“. Protože modrá je fakt dobrá, navíc slušivá, elegantní a módní. Takhle ji nosí slavné dámy!

Ashley Roberts (40)

Overaly jsou na módním výsluní už nějaký ten pátek, stačí si jen vybrat střih, který bude slušet zrovna vaší postavě. A když si ho pořídíte v modré, zabodujete nejspíš stejně jako americká zpěvačka. Lesklý, výrazně modrý overal, který zdobí neonové lampasy, působí trochu dojmem luxusní teplákové soupravy. Dojem umocňuje i stahovací šňůrka v pase, která navíc dává vyniknout štíhlému pasu. Pohodlné a originální, na pochůzky, na drink s kamarádkou nebo třeba do kina.

Foto: Profimedia.cz

Overal a ještě k tomu modrý? Rozhodně super módní outfitFoto: Profimedia.cz

Iva Kubelková (45)

Modelka a moderátorka, herečka, šansoniérka a malířka patří k ženám, kterým sluší opravdu cokoli. To ale rozhodně nijak nesnižuje fakt, že tento bleděmodrý kalhotový kostým je sám o sobě úžasný. Pánský styl frčí, širší nohavice jsou pohodlné, ale zároveň je vše dostatečně elegantní, abyste v tom mohly třeba do divadla. A jestli máte občas problémy s kombinováním doplňků, tady si vystačíte s jakýmkoli černým vrškem. A boty? Super jsou bílé tenisky, a budete-li chtít vypadat elegantněji, dobře vám poslouží černé sandálky.

Foto: Profimedia.cz

Jemná bleděmodrá působí něžně a elegantně a oversized kostým je trefa do černéhoFoto: Profimedia.cz

Meryl Streep (72)

Tato úžasná herečka vždy patřila k milovnicím umírněnější módy, většinou dávala přednost jednoduchosti a eleganci. Ale to rozhodně neznamená, že by se musela vyhýbat výrazné modré. Naopak. A dokazují to šaty na snímku. Třebaže jsou střihově velmi jednoduché, zajímavý pásek je proměnil v originální model. Supluje vlastně tak trochu šperk a dodává celému outfitu na eleganci. A když přidáte střevíčky s výrazným detailem, nebude to mít chybu.

Foto: Profimedia.cz

Výrazné modré barvy se není třeba bát ani po sedmdesátceFoto: Profimedia.cz

Mila Kunis (38)

Až budete mít namířeno na romantickou večeři nebo letní procházku, rozhodně zauvažujte, zda by se vám nehodily právě takové šatičky. Americká herečka v nich vypadá jako něžná víla. Střih je slušivý, tak akorát sexy, rozevlátá sukně působí romanticky... Je to navíc šikovný model na letní dny. Navíc i tyhle šatky lze skvěle kombinovat – unosíte k nim lodičky, střevíčky na podpatku, ale i bílé tenisky, plátěnky či espadrilky. A kdyby bylo trochu chladno, klidně přes ně přehoďte džínovou bundičku anebo květinový bomber.

Foto: Profimedia.cz

Opět světle modrá, tentokrát na šatech. A i tohle je skvělá volbaFoto: Profimedia.cz

Kateřina Průšová (38)

Vítězka Miss České republiky 2002 a modelka krásně ukazuje, že zkombinovat květinový vzor s modrou barvou je víc než dobrý nápad. Volný střih šatů je ideální volba na léto, v takto vzdušném modelu vám vedro nebude. Navíc sluší nejen štíhlým ženám, ale je vhodný i pro majitelky bujnějších křivek. A jestli k nim obujete elegantní barevné sandálky, nebo spíš bílé kecky, je už jen na vás. Obojí bude vypadat super.

Foto: Profimedia.cz

Květinový vzor představuje další možnost, jak nosit modrou – zvlášť v létěFoto: Profimedia.cz

Kim Kardashian (41)

Tato dáma si libuje v modelech, které upozorňují na její výrazné ženské křivky, a velmi často si přitom pomáhá i nepřehlédnutelnými barvami. A na letošní party po udílení filmových Oscarů vsadila na blankytně modrou a rozhodně neudělala chybu. Jednoduchý a zcela přiléhavý střih sice vyžaduje odvahu, ale ta slavné influencerce nechybí. O originalitu outfitu se pak už postarala jen výrazná barva a nepřehlédnutelná vlečka.

Foto: Profimedia.cz

Blankytně modrá sluší i slavnostním róbám a tento model luxusní španělské značky Balenciaga je úchvatnýFoto: Profimedia.cz

Vévodkyně Kate (40)

Ne nadarmo se tomuto odstínu říká královská modrá. Působí opravdu důstojným a elegantním dojmem a zároveň není ani trochu nudný. A asi vás nepřekvapí, že v šatníku vévodkyně Kate zabírá dost místa. Ale rozhodně si nemusíte hledat ženicha v řadách princů, podobný kabát určitě unosí i „obyčejné“ ženy. Třeba na podzim, v kombinaci s polokozačkami, bude vypadat báječně i k džínům.

Foto: Profimedia.cz

Modrá je jednou z nejoblíbenějších barev vévodkyně KateFoto: Profimedia.cz

Modrá je samozřejmě také základní barva denimu a i on patří k módním stálicím. A takhle vypadá džínovina v podání slavných dam. Inspirujete se?

Reklama

Načítám