Hlavní obsah

Test BB krémů: Který dostatečně hydratuje a rozzáří pleť?

Foto: Lucie Houdková

Foto: Lucie Houdková

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BB krémy toho umí spoustu. Můžou se nanášet rovnou na vyčištěnou pleť a spojí dohromady tři kroky, tedy krém, sérum a klasický make-up. V redakci jsme otestovaly šest značek v rozpětí od 190 Kč do 2500 korun!

Článek

Největší slávy si BB krémy užily už před pár lety. Nicméně pravda je, že vždycky bude poptávka po produktech, které vám ráno šetří čas a sjednotí pleť bez velké námahy. Stejně tak je pořád trendem přirozeně zářivá pokožka bez velkých vrstev líčidel, což BB krémy splňují.

BB krémy 2021

Jaké jsou současné BB krémy a liší se opravdu od make-upů? Hranice mezi nimi jsou už dost rozmazané a kdejaký BB krém vám může připadat více krycí než make-up s popiskem „pečující“. Pod štítek BB krém by tedy šly zařadit i tónované krémy, tónované opalovací krémy, a také pečující a lehké make-upy.

Najdete-li takový, který sedne vašemu typu pleti i jejímu odstínu, možná zjistíte, že na denní nošení je lepší než krycí make-up. Který zaujal mě?

L’Oréal Paris, 289 Kč

Foto: archiv firmy

BB krém Wake Up & Glow C’est Magic, L’Oréal Paris, odstín 04 medium, 289 Kč (30 ml)Foto: archiv firmy

Tónovací BB krémy, které se zbarví až na kůži, jsem měla vždycky ráda. Přizpůsobí se tónu pleti, takže nemusíte pořád řešit odstín. Obličej na první dobrou zmatní, umí si poradit s drobnými nedokonalostmi. Obsahuje antioxidanty a vitaminy pro rozjasnění a také SPF 20 jako ochranu před sluncem. Ze všech BB krémů mi přijde nejméně hydratační, nicméně skvěle se skamarádil s mým hydratačním krémem.

Yage, 2490 Kč

Foto: archiv firmy

BB krém s UV ochranou a zlatem Geisha´s Secret, Yage, odstín medium, 2490 KčFoto: archiv firmy

Prémiový BB krém ze 100% přírodních ingrediencí. Pokud hledáte luxusního společníka na každé ráno, který pleť sjednotí, a ještě se o ni během dne stará, už jste ho našly.

UV filtry jsou minerální a krém obsahuje i lékořici, která je účinná proti pigmentaci. Také v něm jsou mikročástice zlata, které pomáhají pleť „napumpovat“ a regenerovat. Zároveň pleť hydratuje, sjednotí a také lehce zmatní – to u BB krémů oceňuji, protože se smíšenou pletí mám pak čelo odpoledne lesklé jako zrcátko. Na výběr jsou tři odstíny, já zkoušela medium. V porovnání s ostatními medium odstíny byl tento o fous světlejší.

Občas mívám pocit nedostatečného promazání, když nepoužiju ráno klasický hydratační krém. Zde jsem ale pocit suchosti neměla. Cena je vyšší, ale produkt je nabitý účinnými látkami.

Missha, 418 Kč

Foto: archiv firmy

BB krém Missha, 418 Kč, (50 ml), prodává NotinoFoto: archiv firmy

BB krém vyniká svou vysokou ochranou proti sluníčku (30–50 SPF). Je také nabitý anti-age látkami, jako je kyselina hyaluronová, kolagen nebo extrakt z kaviáru. Nicméně ze všech vyzkoušených mi nejméně vyhovovala konzistence, je poměrně tužší a musíte krém víc zapracovat.

Ovšem když se vám to povede, pleť je jako po photoshopu, nechápu, jak to dělá! Odstín natural beige byl pro mě sázka na jistotu, ale překvapilo mě, že má hodně studený podtón, až našedlý, který bude sedět právě studeným typům. Příště bych tedy volila o stupeň výraznější.

Garnier, 190 Kč

Foto: archiv firmy

BB krém Pure Active 5v1 Garnier, odstín medium, 190 KčFoto: archiv firmy

Pokud máte sklon k mastnější pleti a nedokonalostem, je tenhle BB krém právě pro vás. Obsahuje totiž kyselinu salicylovou, která je v boji proti pupínkům známou zbraní. Také obsahuje ochranu proti sluníčku SPF 15 a to díky minerálním filtrům – což problematické pleti jen prospěje. Je to jeden z mála BB krémů, který moji pleť na půl dne zmatnil. Pak už to chtělo trochu pudru. Za skvělou cenu máte tudíž super BB krém se spoustou schopností!

Sephora, 420 Kč

Foto: archiv firmy

Pečující make-up Care Natural Glow + 10H Hydratation, Sephora Collection, odstín 22P 420 KčFoto: archiv firmy

Divíte se, co dělá produkt s popiskem „make-up“ mezi BB krémy? To je právě ten chyták. Stejně jako BB krém může fungovat i produkt s označením pečující make-up. Tento slibuje až 10hodinovou hydrataci a zářivou pleť díky vitaminu C a zelenému čaji matcha. Konzistencí je hustší a po natření máte pocit, jako byste se opravdu namazaly hydratačním krém. Kryje středně a finiš má lehce matný, tudíž pro mě ideální, a je vhodný i pro citlivou pleť.

Benecos, 208 Kč

Foto: archiv firmy

BB krém Benecos, odstín beige, 208 Kč, prodává Miluju BIOFoto: archiv firmy

Přírodní BB krém, do kterého jsem se zamilovala na první vyzkoušení. Má extrémně příjemnou konzistenci i vůni, a když ho rozmažete po obličeji, máte skvělý pocit hydratace a zářivé pleti!

Odstín beige je pro opálenější pokožku, ale protože se mi obličej hůř opaluje, tmavší odstín, který ladí k tělu, vítám. Výrobce píše, že by měl obličej i trochu zmatnit. To jsem nepozorovala, ale stačilo mi, když jsem t-zónu lehce poprášila transparentním pudrem. Pro mě dnešní vítěz!

Reklama

Související témata:

Načítám