Hlavní obsah
3,1
(116)
 

Chutná trochu jako kyselo, ale nepotřebujete na ni kvásek. Trik, proč je tato bramboračka příjemně nakyslá a krásně krémová i bez mouky, je totiž podmáslí! Navíc ji máte uvařenou během chvilky, prostě ideální recept na všední den i na chalupu.

10 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Na polévku
  • 2 lžíce sádla
  • 1 cibule
  • 1 kg brambor
  • 750 ml vývaru
  • 250 ml podmáslí
  • sůl a pepř
  • kopr
  • 1 špetka drceného kmínu
Dle chuti
  • čerstvé nebo sušené houby
  • ořechy
  • sýr s modrou plísní
Článek

Postup

01.

Na troše sádla nebo oleje dozlatova opečte nadrobno pokrájenou cibuli, osolte, přidejte trochu kmínu, oloupané a na kostky pokrájené brambory a vývar.

02.

Přiklopte a vařte asi 20 minut doměkka. Přidejte pořádnou dávku čerstvě mletého pepře, tyčovým mixérem rozmixujte dohladka (pokud máte radši polévky s kousky, část brambor odeberte a do hrnce vraťte po umixování).

03.

Vmíchejte podmáslí a nasekaný kopr.

04.

Podávejte jen tak nebo s houbami opečenými na másle. Skvělé jsou lišky, ale v zimě si vystačíte i se žampiony. Já občas dávám i trochu nasucho opražených vlašských nebo lískových ořechů nebo kousky sýra s modrou plísní.

Reklama