Hlavní obsah
Foto: irina2511, Shutterstock.com

Foto: irina2511, Shutterstock.com

Lidé se v zásadě dělí na dva typy – jedni rybí polévku milují a dopřávají si ji i během roku, ti druzí ji jakžtakž skousnou o Vánocích. Pokud jste z té první skupiny, s tímhle receptem vás čekají hody!

10 min.
Příprava
1 hod., 40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 300 g rybího masa
    4
  • 200 g cibule
  • 100 g hladké mouky
    1
  • 50 g másla
    7
  • 100 g mrkve
  • 100 g kořenové petržele
  • 50 g celeru
    9
  • 2 lžičky soli
  • 2 l vody
K podávání
  • 2 ks housky
    1
  • 1 lžíce oleje
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Do vody vložte rybí maso a připravte z něj silný vývar.

02.

Na pánvi rozpusťte máslo, zpěňte na něm najemno nakrájenou cibuli a zaprašte hladkou moukou, až vám vznikne světlá jíška. Tu důkladně rozmíchejte ve vývaru z rybího masa, aby v polévce nebyly hrudky. 

03.

Přidejte uvařenou a na kostičky nakrájenou zeleninu a podávejte s kostičkami opražené veky nebo chleba.

Co říkáte, zkusíte tento jednoduchý recept?

Načítám