Hlavní obsah
3,3
(24)
Foto: Viktorie Hrazdílková

Foto: Viktorie Hrazdílková

Pokud máte problém se zařazováním ryb do vašeho jídelníčku, vyzkoušejte tyto zdravé, křupavé rybí nugety. Jsou jen ze 4 surovin, zvládnete je bez smažení a zamilujete si je vy i vaše děti.

5 min.
Příprava
5 min.
Příprava
10 min.
Vaření
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
Na rybí nugety
  • 100 g lososa ve vlastní šťávě
  • 2 bílky
  • 30 g cornflakes
  • 1 špetka soli
Dále
  • olej
  • čerstvé bylinky (pažitka, řeřicha, oregano, ...)
Článek

Postup

01.

Rybí konzervu lososa slijte (případně můžete použít i tuňáka ve vlastní šťávě), k pevnému podílu (100 g) přidejte 1 vaječný bílek a osolte. 

02.

Směs smíchejte a vytvořte lepivé těsto, ze kterého tvořte menší nugety (z množství uvedeného v receptu uděláte 8 až 9 nuget).

03.

Nugety následně namočte v druhém bílku a poté v rozdrcených cornflakes. Obalené nugety dejte na plech s pečicím papírem. Před pečením můžete nugety lehce postříkat olejem ve spreji.

Foto: Viktorie Hrazdílková

Posypané čerstvými bylinkami chutnají skvěleFoto: Viktorie Hrazdílková

04.

Nugety pečte v předem vyhřáté troubě na 220 °C asi 10 až 15 minut (v polovině pečení nugety obraťte, aby byly křupavé z obou stran). Podávejte jen tak posypané čerstvou bylinkou, s vařeným bramborem nebo s jinou přílohou pak budou plnohodnotným jídlem.

Foto: Viktorie Hrazdílková

Rybí nugety mohou být i skvělá chuťovka pro návštěvu Foto: Viktorie Hrazdílková

TIP: Pokud máte horkovzdušnou fritézu, použijte ji a nugety v ní pečte na 200 °C 5 minut z každé strany.

Vyzkoušejte naše další recepty na oblíbené křupavé dobroty  třeba kuřecí nugety s netradičním kořením nebo bramborové krokety s parmezánem.

Reklama

Související témata: