Článek
Postup
Krok 1: Krupičku zalijte v kastrolku asi polovinou mléka a nechte aspoň 30 minut odležet, aby krupička hezky nabobtnala.
Krok 2: Přidejte zbytek mléka, špetku vanilky, podle chuti můžete i trochu cukru, ale pozor, sladká bude ještě i čokoláda a šlehačka. Přiveďte k varu, plamen stáhněte na minimum a pozvolna za častého míchání vařte asi 10 minut, až je kaše hotová. Bude spíš řidšího charakteru, aby se pak dobře vmíchávala do šlehačky.
Krok 3: Mezitím nalámejte čokoládu na kousky. Ty pak přidejte do horké kaše a míchejte, dokud se čokoláda zcela nerozpustí. Dejte vychladnout na pokojovou teplotu.
Krok 4: Dobře vychlazenou smetanu ke šlehání nalijte do mísy, přisypte lžíci moučkového cukru a rovnou lžíci klasického kakaa a vyšlehejte dotuha.
Krok 5: Zchladlou kaši rozmíchejte nebo lehce prošlehejte, aby nedělala velké hrudky, a smíchejte s vyšlehanou šlehačkou.
Krok 6: Hotový krém rozdělte do skleniček a ozdobte rybízem nebo jiným, ideálně kyselejším ovocem.
Vyzkoušejte ještě tyhle úžasné staročeské krupicové noky s perníkem nebo švestkové knedlíky z krupičného těsta.