Hlavní obsah

Krupicová čokoládová pěna s rybízem

Hodnocení:
(92)
Foto: Tomáš Rubín
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
10 minut
Náročnost
nízká

Krupičnou kaši i další recepty, ve kterých se nepoužívá mouka ale krupice, řada lidí miluje pro její nezaměnitelnou texturu. Můžete si ji dopřát i v téhle skvělé čokoládové pěně. Je lehká, opravdu čokoládová a jemná zrnka krupice potěší váš jazyk.

Ingredience pro:
2 porce
Na pěnu
  • 1 lžíce dětské krupičky
  • 150 ml mléka
  • 1 špetka mleté vanilky
  • 50 g mléčné čokolády
  • 220 ml 33% smetany ke šlehání
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • 1 lžíce kakaa
Na ozdobu
  • 1 hrst červeného rybízu
Článek

Postup

Krok 1: Krupičku zalijte v kastrolku asi polovinou mléka a nechte aspoň 30 minut odležet, aby krupička hezky nabobtnala.

Krok 2: Přidejte zbytek mléka, špetku vanilky, podle chuti můžete i trochu cukru, ale pozor, sladká bude ještě i čokoláda a šlehačka. Přiveďte k varu, plamen stáhněte na minimum a pozvolna za častého míchání vařte asi 10 minut, až je kaše hotová. Bude spíš řidšího charakteru, aby se pak dobře vmíchávala do šlehačky.

Krok 3: Mezitím nalámejte čokoládu na kousky. Ty pak přidejte do horké kaše a míchejte, dokud se čokoláda zcela nerozpustí. Dejte vychladnout na pokojovou teplotu.

Krok 4: Dobře vychlazenou smetanu ke šlehání nalijte do mísy, přisypte lžíci moučkového cukru a rovnou lžíci klasického kakaa a vyšlehejte dotuha.

Krok 5: Zchladlou kaši rozmíchejte nebo lehce prošlehejte, aby nedělala velké hrudky, a smíchejte s vyšlehanou šlehačkou. 

Krok 6: Hotový krém rozdělte do skleniček a ozdobte rybízem nebo jiným, ideálně kyselejším ovocem.

Vyzkoušejte ještě tyhle úžasné staročeské krupicové noky s perníkem nebo švestkové knedlíky z krupičného těsta.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek