Hlavní obsah

Kuřecí salát s majonézou

Hodnocení:
(64)
Foto: Svatava Vašková
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
neuvedeno
Náročnost
nízká

Když vám zbude jen jedna porce pečeného nebo grilovaného kuřecího masa, rodinku s ní nenakrmíte. Vyzkoušejte dnešní recept na vydatný salát, kde zbytek kuřecího masa nápaditě zužitkujete v nevšední kombinaci s hroznovým vínem a řapíkatým celerem.

Ingredience pro:
3 porce
  • 300 g pečeného kuřecího masa
  • 1.5 stonku řapíkatého celeru
  • 1 hrst hroznového vína bez peciček
  • 1 hrst mandlových plátků
  • 100 g majonézy
  • 1 stroužek česneku
  • 1 jarní cibulka
  • 2 špetky soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

Krok 1: Pečené či grilované maso přibližně ze 1/4 kuřete oberte a nakrájejte či natrhejte na menší kousky. Řapíkatý celer omyjte a nakrájejte ho na půlcentimetrové dílky. Kuličky omytého hroznového vína rozkrojte na poloviny. Jarní cibulku (světlou i zelenou část) nasekejte.

Krok 2: Do majonézy nadrťte malý stroužek česneku. Nyní všechny ingredience smíchejte dohromady a nakonec přidejte hrst mandlových plátků. Salát dle chuti dosolte a opepřete čerstvě namletým pepřem. 

Krok 3: Nechte ho v lednici pár hodin rozležet a vychladit a pak ho podávejte s čerstvým pečivem. 

Foto: Svatava Vašková

Pokud je na vás majonéza příliš hutná, klidně ji nastavte bílým jogurtem

ynezorPumanzeSaNyknalC
2. 6. 2020

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.