Hlavní obsah

Prožijte společné chvíle u nejlepších rodinných filmů: Wednesday i dojemný psí příběh

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Celá rodina pohromadě, popcorn či jiná dobrůtka a k tomu strhující snímek, který baví nejen děti, ale i rodiče. A to všechno z pohodlí domova a na vlastním gauči! Udělat si doma kino není problém, jen to chce vybrat ten správný film. Tady je pár tipů na super rodinné filmy z posledních let.

Článek

Jak dostat tatínka do polepšovny, Cesta do pravěku, Sám doma, Ať žijí duchové nebo třeba Lassie se vrací. To je filmová klasika, filmy, které jste možná jako malí sledovali se svými rodiči. Ne že něco ztratily ze svého kouzla, celou rodinu pobaví určitě i dnes. Ale co zkusit novější tituly? Tyhle filmy natočené v 21. století jsou také super!

Wednesday

Foto: Profimedia.cz

Seriál o Wednesday Addams je momentálně hitem.Foto: Profimedia.cz

Seriál z dílny Netflixu vypráví příběh neuvěřitelně inteligentní, ale také až strašidelně sarkastické a poněkud bezcitné Wednesday Addams. Loni spatřila světlo světa první osmidílná série a fanoušci Wednesday, kterou mimochodem dokonale ztvárnila Jenna Ortega, se už nemohou dočkat druhé série, jež je plánovaná na letošek.

Dobrá zpráva je, že Wednesday a její věrný přítel Věc (ruka, kterou známe z klasického filmu Addamsova rodina) budou bavit i dospělé. Seriálu totiž nechybí humor, vtip, milostné trable všech podivných stvoření, jež studují na škole Nevermore (Nikdy víc), ale především napětí při honbě za monstrem, které zabíjí.

Gump – pes, který naučil lidi žít

Foto: Profimedia.cz

Film se pyšní skvělým obsazením, exceluje v něm Bolek Polívka.Foto: Profimedia.cz

Bolek Polívka, Eva Holubová, Ivana Chýlková, Richard Krajčo nebo Jana Plodková. To je jen část úžasných herců, kteří si zahráli v dojemném rodinném filmu Gump – pes, který naučil lidi žít, jenž byl natočen roce 2021 podle stejnojmenné knižní předlohy.

Ústřední roli si tady střihl roztomilý psík jménem Gump, jenž k divákům promlouvá hlasem Ivana Trojana. A věřte, že u jeho strastiplného hledání psího štěstí v náruči toho správného člověka se budete smát i plakat, a to jak vy, tak i vaše děti.

Karlík a továrna na čokoládu

Foto: Profimedia.cz

Tenhle film je nejen dějově úžasný, ale je to i skvělá vizuální podívaná.Foto: Profimedia.cz

Snímek Karlík a továrna na čokoládu je sice trochu starší, natočen byl v roce 2005, ale do tohohle výběru rodinných filmů více než právem patří. Je totiž klasickým příběhem o tom, jak skromnost, dobrotivost a upřímná láska ke svým blízkým vždycky vyhraje nad chamtivostí, nenasytností, nadutostí a prospěchářstvím.

Režisér Tim Burton totiž dokázal zasadit děj do prostředí neuvěřitelné továrny na čokoládu plné neskutečných vynálezů, barev, dobrot a vizuálně dechberoucích efektů. K tomu připočtěte geniálního Johnnyho Deppa v roli podivínského majitele továrny Willyho Wonky a filmový trhák je na světě.

Jumanji: Vítejte v džungli!

Foto: Profimedia.cz

I moderní verze klasického filmu Jumanji stojí za zhlédnutí.Foto: Profimedia.cz

Klasický snímek Jumanji z roku 1995 s Robinem Williamsem v hlavní roli určitě znáte. Jeho modernější podoba Jumanji: Vítejte v džungli! z roku 2017 s Dwaynem Johnsonem je ale také parádní podívaná. Příběh je to vlastně velmi podobný, jen čtveřici školáků „nepohltí“ desková hra, nýbrž herní konzole. Malé děti se tak najednou promění v postavy z videohry, v níž nejde ani tak o to si ji zahrát jako o to ji vůbec přežít.

Yes Day

Foto: Profimedia.cz

Klasická rodinná komedie je hodně povedená.Foto: Profimedia.cz

Je to odvěký problém, který řeší snad každá rodina. Jen si vzpomeňte, kolikrát jste během svého dětství a dospívání vy sami od svých rodičů slyšeli „ne, nedělej to, to nesmíš, to ti nedovolím“ a podobně. A kolikrát jste měli pocit, že vás rodiče usurpují, brání vám v jakékoli zábavě a rozletu.

A přesně tak se cítí i tři děti z komedie Yes Day z roku 2021. Jenže příjemné to není ani jejich rodičům, a tak se dohodnou, že zkusí takzvaný ano den, tedy den, kdy budou muset říct rodiče svým dětem na všechno ano. Jak tenhle den dopadne? Vydrží to rodiče a opravdu zvládnou všechny ztřeštěné nápady svých dětí? Nebo to bude totální propadák a rodinná katastrofa?

Máme tu ducha

Foto: Profimedia.cz

Duchařské příběhy většina dětí miluje.Foto: Profimedia.cz

Trocha duchařiny ještě nikomu neuškodila. A nebojte, tahle rodinná komedie z letošního roku je sice o duchovi, ale ten nechce škodit a ubližovat, naopak sám potřebuje pomoct. Při sledování se tak nebudete ani tak bát, jako spíš smát a možná i trochu slzet. Je to totiž příběh o velké zradě, krutém zločinu, odhodlání pomoci a o tom, jak díky odvaze jiných může i duch konečně najít zasloužený klid a vysvobození.

Děti už šly spát a vy si chcete pustit film? Zkuste oceněné tituly! Filmem roku je Il Boemo. Které snímky získaly Českého lva za posledních 10 let?

Reklama

Související témata:
Film Gump – pes, který naučil lidi žít
Film Addamsova rodina

Načítám