Hlavní obsah

KVÍZ pro fanoušky Disney pohádek: Jak dobře znáte ikonické písně slavných animáků?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zaplňují přední příčky v hudebních žebříčcích, vyhrávají Oscara a nedostanete je z hlavy. Řeč je o ikonických písničkách z Disney pohádek. Víte, k jaké pohádce nazpíval hit Elton John nebo Céline Dion? Vyzkoušejte, zda jste nejen všímavý divák, ale i pozorný posluchač.

Článek

Každý velkofilm potřebuje k úspěchu i chytlavou píseň. Výjimkou nejsou ani oblíbené Disney pohádky. Někteří zpěváci si soundtrack střihli i pro pozdější hranou adaptaci slavných animáků, jiní v pohádce poprvé vyměnili rap za zpěv. O koho šlo? Otestujte se, zda jste pohádkoví fajnšmekři.

1. Tahle pohádková píseň byla přeložena od angličtiny, srbštiny po thajštinu nebo norštinu. V roce 2014 vyhrála Oscara. Pohádka vypráví o princezně Elze, která umí všechno kolem sebe proměnit v led. Víte, jak se úspěšný hit jmenuje?
2. V jaké pohádce zazní píseň A Whole New World z roku 1992, kterou nazpívali Peabo Bryson a Regina Belle?
3. Can You Feel the Love Tonight je ústřední píseň Eltona Johna k pohádce Lví král (1994). Česká verze soundtracku zní: Vím, že nám noc lásku dá. Kdo ji u nás nazpíval?
4. Kdo nazpíval všechny písně k pohádce Tarzan (1999) včetně té ústřední s názvem: You'll Be In my Heart?
5. Během úvodních titulků pohádky o přátelství havajské holčičky a mimozemšťana s názvem Lilo a Stitch (2002) hraje písnička:
6. Skladatel Hans Zimmer je světoznámá hvězda filmové hudby a v jeho repertoáru najdete i jeden slavný Disney animák. V devadesátých letech složil hudbu pro pohádku:
7. V roce 1998 vyšel soundtrack Reflection, který nazpívala Christina Aguilera. O 22 let později přezpívala stejnojmenný song i pro hranou verzi pohádky. O jakou disneyovku jde?
8. Céline Dion není pouze ústředním hlasem legendární písně k filmu Titanic. Víte, jak se jmenuje animák, ke kterému nazpívala duet s Peabem Brysonem?
9. Dojemnou píseň s názvem Remember Me uslyšíte v pohádce:
10. Will Smith je známý svými hereckými výkony i rapem. V hrané adaptaci Disney pohádky ale poprvé i zpívá. O jakou pohádku jde?

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Načítám