Hlavní obsah

Kynuté ovocné knedlíky s třešněmi a marcipánem

Hodnocení:
(9)
Foto: Erika Pilátová
Doba přípravy
40 minut
Doba vaření
8 minut
Náročnost
střední

Sezona ovocných knedlíků je v plném proudu. Právě teď dozrávají třešně. Vyzkoušejte kynuté knedlíky s kouskem marcipánu, který si dokonale rozumí s třešněmi.

Ingredience pro:
4 porce
Na knedlíky
  • 500 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 250 ml mléka
  • 1 lžíce cukru
  • 20 g čerstvého droždí
  • 1 miska čerstvých třešní
  • 50 g marcipánu
Na dohotovení
  • moučkový cukr na posypání
  • máslo na zalití
  • 250 g tvrdého tvarohu
Článek

Postup

Krok 1: Mléko zahřejte, přidejte do něj rozdrobené droždí, polovinu cukru a lžičku mouky. Promíchejte a na teplém místě nechte vzejít kvásek

Krok 2: Mezitím prosejte do mísy mouku, přidejte zbylý cukr a vejce. nakonec dejte do mísy kvásek. Vše důkladně propracujte. Hotové těsto přikryjte utěrkou a nechte ho asi 45 minut kynout. 

Krok 3: Třešně vypeckujte. Těsto rozdělte na 16 kousků. V ruce vždy rozmáčkněte na placku, vložte do ní 1 až 2 třešně, kousek marcipánu a pečlivě zabalte a vytvarujte kulatý knedlík. 

Krok 4: Do velkého hrnce dejte vařit vodu se špetkou soli. Knedlíky vkládejte do vroucí vody. Vařte je 4 minuty a poté je otočte a vařte další 4 minuty. 

Krok 5: Hotové knedlíky rozdělte na talíře. Posypte je nastrouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a přelejte máslem. 

ynezorPumanzeSaNyknalC
21. 6. 2022

Reklama

Sdílejte článek