Hlavní obsah

Láska přes internet: Kteří slavní se seznámili online?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Film Láska přes internet (1998) s Tomem Hanksem (64) a Meg Ryan (59) v podstatě předpověděl, kam se bude vyvíjet seznamování. Dnes rozhodně není výjimkou, když se dvojice začne oťukávat online. Seznámily se tak i mnohé celebrity.

Článek

Až třetina párů se v současné době seznámí přes internet. Začít svůj vztah ve světě jedniček a nul dávno už není jen záležitostí dospívajících, introvertů nebo zoufalců, kteří v reálu nemají šanci. Své o tom vědí i celebrity. Tyhle začaly svůj vztah právě v online světě.

Mandy Moore (37) a Taylor Goldsmith (35)

Online se započal například vztah herečky a zpěváka folkrockové kapely Dawes. V roce 2015 Mandy Moore na svůj Instagram vyfotila jedno z jejich alb skupiny a zpěvák na to nemohl než reagovat. Vyměnili si několik emailů a vyrazili na rande. A to i přesto, že herečka se zrovna zrovna rozváděla. S Taylorem Goldsmithem si nerozuměli jen online, ale i v reálném životě a za tři roky byla svatba.

Foto: Profimedia.cz

Herečka se objevila i v seznamu nejkrásnějších lidí amerického magazínu People pro rok 2011Foto: Profimedia.cz

Ricky Martin (49) a Jwan Yosef (37)

Instagram dal dohromady i portorického zpěváka a syrsko-švédského malíře. Situaci vzal do svých rukou sám zpěvák, který jako první svou budoucí drahou polovičku kontaktoval. Narazil totiž na sociální síti na obrázky Jwanových uměleckých děl a natolik se mu zalíbily, že mu vyjádřil obdiv do soukromé zprávy. V roce 2019 stvrdili svou lásku sňatkem. Společně vychovávají čtyři děti.

Foto: Profimedia.cz

Manželé jsou starostlivými tatínky, společně vychovávají tři syny a jednu dceruFoto: Profimedia.cz

Cheryl Fergison (55) a Yassim al-Jemoni (36)

Anglickou herečku lidé znají hlavně ze seriálu stanice BBC EastEnders. V pořadu Loose Woman se rozpovídala o tom, jak se seznámila se svým marockým manželem, který je o devatenáct let mladší než ona. Poznali se na internetu a pět měsíců si jen psali, aniž by si poslali fotografie. Yassim dokonce nevěděl, že si píše s herečkou. Při osobním setkání se pak vztah rozhořel naplno a v roce 2011 se konala svatba.

Foto: Profimedia.cz

Už při prvním osobním setkání prý herečka poznala, že je to muž, kterého si vezmeFoto: Profimedia.cz

Priyanka Chopra (38) a Nick Jonas (28)

Manželstvím skončila i další online komunikace. S prvním krokem se osmělil zpěvák a modelce napsal v roce 2016 do zpráv na Twitteru toto: „Od několika společných přátel jsem slyšel, že bychom se měli potkat.“ Priyanka Chopra na to reagovala: „Můj tým si tohle může přečíst. Proč mi prostě nepošleš sms?“ Započala tedy čilá komunikace s nádechem flirtování. Pak se spolu ukazovali na veřejnosti, vztah byl ale oficiálně potvrzený až v roce 2018 a ve stejném roce se odehrála i svatba.

Foto: Profimedia.cz

Desetiletý věkový rozdíl není na první pohled vůbec poznat Foto: Profimedia.cz

Sophie Turner (25) a Joe Jonas (31)

S manželkou se přes internet seznámil i Nickův bratr a rovněž zpěvák, Joe Jonas. Rok 2016 byl zkrátka pro oba bratry osudový. Staršímu z obou bratrů ale padla do oka herečka známá například ze seriálu Hra o trůny. Sophie a Joe se nějakou dobu vzájemně sledovali na internetu a měli mnoho společných přátel, kteří dlouho usilovali o jejich seznámení. Nakonec to vzal do svých rukou zpěvák, který herečce na Instagramu napsal zprávu. Až po několika týdnech dopisování následovalo osobní setkání v Londýně. Svatba se konala v roce 2019 a loni se jim narodila dcera Willa (11 měsíců).

Foto: Profimedia.cz

Bratři se v online seznamování asi vzájemně inspirovaliFoto: Profimedia.cz

Monika Bagárová (26) a Makhmud Muradov (31)

V dalším případě se inciativy chopila žena, i když podle zpěvačky to nebyla úplně láska na první pohled. Zápasníka nějakou dobu sledovala na sociálních sítích a před jedním zápasem mu popřála hodně štěstí. Následovalo vyměňování zpráv, ale protože je Makhmud mužem činu, záhy si od zpěvačky vyžádal telefonní číslo. Osobní setkání následovalo po několika týdnech, protože musel na zápas do Uzbekistánu. Loni v květnu se jim narodila dcera Rumia.

Foto: Profimedia.cz

Slavnému páru to pohromadě moc slušíFoto: Profimedia.cz

Ornella Koktová (28) a Josef Kokta (64)

Když podnikatel opouštěl svou ženu moderátorku Gabrielu Partyšovou (43) kvůli o poznání mladší milence, málokdo věřil, že vztah vydrží. V roce 2015 se ovšem vzali a mají spolu už tři děti. Jejich společná ale historie sahá až do roku 2010, kdy Ornella jako středoškolačka přijala Koktovu žádost o přátelství na Facebooku, aniž by vůbec věděla, kdo to je.

Foto: Profimedia.cz

Hodně lidí překvapuje, že jsou manželé Koktovi stále spoluFoto: Profimedia.cz

Načítám