Hlavní obsah

Švormová, Bílá i Pizingerová potvrzují: Věk je jen číslo!

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Aktualizováno

Když dva se rádi mají, měl by věk být to poslední, na čem záleží. Přesto se ale společnost často pozastaví nad tím, že se starší žena zamilovala do mladšího muže, stejně jako v případě herečky Libuše Švormové, která je se svým o 18 let mladším manželem šťastná už přes 40 let. Které další slavné páry neřeší datum narození a klape jim to stereotypům navzdory?

Článek

Když si muž najde o pár let mladší ženu, málokdo to řeší. To už musí být věkový rozdíl „do nebe volající“ – o jednu či více generací, aby to někoho zarazilo. Když se ovšem do o pár let mladšího partnera zamiluje žena, okolí má jasno: našla si zajíčka a to je přeci divné. A je jedno, že „ušákovi“ je třeba 35 let. Proč si nenašla vrstevníka? A co on má za problém, že žije se starší ženskou? Některé ženy vedle sebe ale prostě potřebují mladou energii, třeba od takové Madonny nikdo nečeká, že si nabrnkne šedesátníka. Které ženy ukazují ostatním, že láska má mnoho podob?

Libuše Švormová (87) a Jan Patera (69)

Vdávala se, když jí bylo 45 let v roce 1982, a její muž je o 18 let mladší. Je ale vidět, že láska kvete v každém věku, i rozdílu navzdory. Herečka Libuše Švormová, která v posledních letech hraje v Divadle na Vinohradech, Gongu či na zájezdových představeních, je tedy šťastně vdaná přes 40 let. Svého muže potkala poprvé na Šumavě, kam se rádi stále po letech vracejí, neboť milují výlety po českých lesích. Tehdy jí její muž prý upoutal svou galantností a gentlemansky se k ní chová dodnes, vozí ji i do divadla.

Foto: Profimedia.cz

„Úlet se zajíčkem“ může trvat i 40 let. Tento pár je toho důkazemFoto: Profimedia.cz

Vendula Pizingerová (51) & Josef Pizinger (35)

Ředitelka nadace Kapka naděje Vendula Pizingerová je potřetí provdaná a štěstí nakonec našla v náruči o 16 let mladšího sportovce, kterého znala od malička. Josef Pizinger je synem její kamarádky a nebylo prý snadné vztah zveřejnit a lásku si před veřejností obhájit. Své ano si řekli v září roku 2015 a v říjnu 2020 se jim narodil syn Josífek. Manžel Venduly si však perfektně rozumí i s jejím starším synem, Jakubem Svobodou, a jsou velmi aktivní rodina.

Foto: Profimedia.cz

Čím je starší, tím méně některé věci řešíFoto: Profimedia.cz

Lucie Bílá (57) & Radek Filipi (39)

Populární zpěvačka prožila první lásku s tragicky zesnulým hercem Tomášem Holým (†21), s producentem Petrem Kratochvílem má syna Filipa a vdaná byla dvakrát. Ano řekla hudebníkovi Stanislavu Penkovi a zpěváku Václavu Noidu Bártovi. V současné době žije s fitness trenérem Radkem Filipim, se kterým se prý od rána do večera směje, a není dne, kdy by si nevyznali lásku.

Foto: Profimedia.cz

Z řečí si nic nedělají a neřeší věk ani popularituFoto: Profimedia.cz

Tatiana Dyková (44) & Vojtěch Dyk (37)

V uměleckém světě patří k respektovaným ikonám, ale když se na veřejnosti ukázali ruku v ruce, mnozí jejich vztahu šanci nedávali: on je mladší, ona má dvě děti z předchozího manželství… Postupem času se ale ukázalo, že tihle dva k sobě zkrátka patří. Mají spolu desetiletého syna Aloise, a v roce 2019 se na prvního máje vzali a zprávám o krizi ve vztahu se smějí dodnes. Ale číst si tehdy o sobě, že klofla mladého umělce a stála za rozpadem kapely Nightwork, prý pro Tatianu snadné nebylo.

Foto: Profimedia.cz

On je o 36 centimetrů vyšší, ona o sedm let starší a klape jim to báječně Foto: Profimedia.cz

Tilda Swinton (62) & Sandro Kopp (45)

Oscarová herečka je nepřehlédnutelná, kdekoli se objeví. Je vysoká, výstředně se obléká a není to typická hollywoodská krasavice. Má ale zajímavý osobní život. Dlouhé roky žila s dramatikem Johnem Byrnem, se kterým má dnes už dospělá dvojčata Honor a Xaviera. Když se ale zamilovala do výrazně mladšího výtvarníka Sandra Koppa, sdílela trojice dlouho jednu domácnost a mluvilo se o polyandrii (soužití jedné ženy s více muži).

Foto: Profimedia.cz

Uznávaná umělkyně platí za módní ikonu. S mladším partnerem jí to krásně ladíFoto: Profimedia.cz

Courteney Cox (58) & Johnny McDaid (46)

Americkou umělkyni proslavil legendární seriál Přátelé (1994–2004) a vdaná byla za herce Davida Arquetta, se kterým má dceru Coco. Důvodem rozvodu byla mimo jiné jeho závislost na sexu – bulvár se mohl zbláznit. Rozešli se v roce 2013 a o rok později se zamilovala do britského hudebníka. Zásnuby na sebe nenechaly dlouho čekat, ale nakonec si pár dal pauzu. Jenže odloučení jejich vztah jen posílilo, a tak se k sobě vrátili. Na svatbu ale nespěchají, on pracuje hlavně v Evropě, ona žije v Americe. Manželství je pro ně ostatně jen nálepkou, Cox se nechala slyšet, že je za Johnnyho provdána ve svém srdci.

Foto: Profimedia.cz

Herečka měla období, kdy se snažila omládnout trochu na sílu a vypadala uměle. Když se s věkem srovnala, vypadá lépe než kdy jindyFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám