Hlavní obsah

Čeští zpěváci i spisovatel: Celebrity pohřbené zaživa

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Některé zaručené informace o slavných osobnostech se šíří rychlostí blesku, zvlášť, když se jedná o tragédii. V dnešní online době je navíc velmi snadné nějakou takovou falešnou zprávu vypustit na veřejnost nebo jí uvěřit. Které celebrity musely vyvracet zprávy o své smrti?

Článek

Být pohřbený zaživa, to si určitě nikdo nepřeje, ani pokud je to pouze ve formě poplašné zprávy. V minulosti ovšem musely mnohé celebrity takovým situacím čelit. Bylo to obtížné nejen pro ně samotné, ale i pro jejich nejbližší, kteří museli smrt vyvracet všem kondolujícím.

Tomáš Klus (34)

Jako blesk z čistého nebe zasáhla fanoušky populárního písničkáře loni na podzim zpráva, že měl tragicky zahynout při autonehodě. Sám zpěvák své domnělé úmrtí na sociálních sítích vyvrátil. Hoax měl podobu falešného článku, který se tvářil jako z českého zpravodajského serveru. Lidé si ho mezi sebou začali sdílet, a tak musel zpěvák uklidňovat přátele, členy rodiny i fanoušky. Své si prožila i zpěvákova manželka: „Opravdu bych ani největšímu nepříteli nepřála vyvracet světu smrt vašeho nejmilovanějšího člověka, kterou jsem ještě ke všemu údajně oznámila na FB já sama. Mám z toho husí kůži ještě teď,“ uvedla tehdy Tamara Klusová (33).

Foto: Profimedia.cz

Otec tří dětí se stal terčem nepříjemného útokuFoto: Profimedia.cz

Milan Kundera (92)

Česko-francouzský spisovatel a autor románů Žert (1967) nebo Nesnesitelná lehkost bytí (1984) oslavil letos prvního dubna dvaadevadesáté narozeniny. Loni v červnu ho ovšem zlí jazykové prohlásili za mrtvého. Zpráva se objevila na Twitteru, odkud ji přebralo několik evropských zpravodajských webů. Účet, kde byla informace zveřejněna, vypadal, jako by patřil bývalému českému velvyslanci ve Francii. Ve skutečnosti za ním stál italský novinář, který chtěl akorát vyvolat pořádný poprask. Kunderova rodina následně fámu vyvrátila.

Foto: Profimedia.cz

Spisovatel žije od roku 1975 ve FranciiFoto: Profimedia.cz

Karel Gott (80)

Vyvracet vlastní smrt musel v minulosti i populární český zpěvák. Spekulace se v redakcích českých médií i mezi dalšími lidmi objevily v únoru 2019 a zapříčinilo je zpěvákovo dlouhodobě nalomené zdraví. Nejprve je vyvrátila Gottova mluvčí, posléze zpěvák reagoval sám na svém facebookovém účtu. „Rád bych se podíval do tváře té osobě, která mě dnes pohřbila zaživa. Snad se u toho aspoň dobře pobavila. Pro ty, kteří se o mě bojí, vzkazuji: fajn se mám,“ napsal tehdy. Lidé, o jejichž úmrtí se objeví falešná zpráva, mají podle pověr žít ještě dlouho. Karel Gott ale zemřel 1. října téhož roku.

Foto: Pavel Machan - Czech News Center a.s. / CNC / Profimedia

Po rakovině mízních uzlin se zpěvák potýkal s akutní leukémiíFoto: Pavel Machan - Czech News Center a.s. / CNC / Profimedia

Britney Spears (39)

Fanoušci po celém světě zaplakali, aby se mohli záhy opět radovat. Zpráva z roku 2016 o úmrtí Britney Spears se totiž ukázala býti falešnou. Objevila se na oficiálním twitterovém účtu nahrávací společnosti Sony Music, který napadli hackeři. Visela na stránkách jen pár minut, ale internetem se začala šířit jako lavina. Na otázky novinářů odpověděl zpěvaččin mluvčí, že žije a má se dobře. Společnost se jí také veřejně omluvila.

Foto: Profimedia.cz

Zpráva na stránkách nahrávací společnosti působila věrohodněFoto: Profimedia.cz

Iva Frühlingová (38)

Hacker zavařil také české zpěvačce. Loni v lednu se jí naboural do facebookového účtu a s nadpisem „In memoriam“ začal šířit informaci o tom, že Iva Frülingová podlehla 11. ledna infarktu. Vyděšení fanoušci byli zmatení a smutní, ale naštěstí se ukázalo, že zpěvačka je živá a zdravá. „Budeme řešit právně,“ reagovala tehdy zpěvačka.

Foto: Profimedia.cz

Zpěvačka přežila vlastní facebookovou smrtFoto: Profimedia.cz

John Bon Jovi (59)

Americký zpěvák oslaví v příštím roce šedesátku. Jeho fanoušci si krátce mysleli, že se tohoto věku nikdy nedožije. Po internetu totiž v roce 2011 kolovala zpráva, že zpěvák byl během svého turné nalezen mrtvý v New Jersey. Aby rocková ikona všechny uklidnila, sdílela na Twitteru fotografii, na které drží papír s časem, datem, místem a nápisem: „Nebe vypadá hodně podobně jako New Jersey.“ Později se k vypuštění této falešné zprávy přiznal americký muzikant Jeffrey Goho, kterého prý štvalo, že se Bon Jovi stará víc o byznys než o muziku.

Foto: Profimedia.cz

Zpěvák si z incidentu prý dělal legraci na svých koncertechFoto: Profimedia.cz

Paris Hilton (40)

Slavná dědička hotelového impéria měla zemřít v roce 2007. Šlo o období, kdy byla Paris Hilton večírkovou královnou a neřízenou střelou. Několikrát byla zadržená za řízení pod vlivem alkoholu a byla odsouzena k 45 dnům vězení. Posléze se ale objevila zpráva, která vizuálně působila jako ze zpravodajského serveru CNN, že byla ve vězení ubodána k smrti svými spoluvězni. Naštěstí se brzy ukázalo, že jde o podvrh.

Foto: Profimedia.cz

Paris Hilton se docela úspěšně zavedla jako DJka a má vlastní značku parfémůFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám