Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Protože už jsou k dostání první české jahody a protože ne všichni v redakci rádi tráví dlouhý čas vařením (ale mlsní jsme přitom všichni), zadáním bylo vytvořit moučník z čerstvých jahod, který se nepeče a je během chvilky hotový.

15 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
Krém
  • 500 g mascarpone
  • 180 ml smetany ke šlehání
  • 2 kapky mandlové tresti
  • 100 g cukru krupice
K podávání
  • 250 g čerstvých jahod
  • 50 g ovesných sušenek
Článek

Postup

01.

Ušlehejte šlehačku a smíchejte ji s mascarpone, cukrem a pár kapkami mandlového extraktu. Dále nastrouhejte ovesné sušenky a nakrájejte jahody na plátky.

02.

Do skleniček dejte prvně na dno krém, pak jahody a vršek posypejte nastrouhanými sušenkami.

Máte doma zrovna jiné ovoce? Nevadí, pohár můžete připravit i s třešněmi nebo malinami.

Reklama

Související témata:

Načítám