Hlavní obsah
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Protože už jsou k dostání první české jahody a protože ne všichni v redakci rádi tráví dlouhý čas vařením (ale mlsní jsme přitom všichni), zadáním bylo vytvořit moučník z čerstvých jahod, který se nepeče a je během chvilky hotový.

15 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
Krém
  • 500 g mascarpone
    7
  • 180 ml smetany ke šlehání
    7
  • 2 kapky mandlové tresti
    8
  • 100 g cukru krupice
K podávání
  • 250 g čerstvých jahod
  • 50 g ovesných sušenek
    1
    11
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Ušlehejte šlehačku a smíchejte ji s mascarpone, cukrem a pár kapkami mandlového extraktu. Dále nastrouhejte ovesné sušenky a nakrájejte jahody na plátky.

02.

Do skleniček dejte prvně na dno krém, pak jahody a vršek posypejte nastrouhanými sušenkami.

Máte doma zrovna jiné ovoce? Nevadí, pohár můžete připravit i s třešněmi nebo malinami.

Související témata:

Načítám