Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Tvarohová pomazánka plná zeleniny je skvělá k snídani , svačině i lehké večeři! Připravte si domácí verzi.

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 misku
  • 1 vanička tučného tvarohu
    7
  • 1 ks červené papriky
  • 2 stonky jarní cibulky
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 1/2 lžičky mleté pálivé papriky
  • 1/2 ks citronu
  • 1/2 lžičky soli a pepře
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Papriku a jarní cibulku (případně malou klasickou cibuli či svazek pažitky) očistěte a nasekejte najemno.

02.

Přidejte tvaroh, pořádnou lžíci sladké papriky (výborná je i uzená) a podle chuti trochu té pálivé. Dochuťte šťávou z poloviny menšího citronu, solí a čerstvě mletým pepřem.

03.

V lednici pomazánka vydrží klidně tři dny (naopak se ještě hezky rozleží) a skvělá je třeba se semínkovým chlebem bez mouky.

Tip

Pro zjemnění přidejte 2 lžíce kysané smetany nebo majonézy.

Máte rádi lehce retro chutě? A co takové UHO (univerzální hnědá omáčka), vejce v aspiku nebo domácí vlašský salát?

Související témata:

Načítám