Hlavní obsah

Letní budapešťská pomazánka

Hodnocení:
(337)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
neuvedeno
Náročnost
nízká

Přiznám se rovnou, budapešťskou pomazánku jsem díky organizacím hromadného stravování a tenkým vrstvám oschlého a paprikou lehce obarveného tvarohu vždycky nesnášela. Ale jen do doby, než jsem ochutnala její poctivou domácí verzi! Tvarohová pomazánka plná zeleniny je skvělá k snídani (jen pozor na množství cibulky), svačině i lehké večeři!

Ingredience pro:
1 misku
  • 1 vanička tučného tvarohu
  • 1 čerstvá červená paprika
  • 2 jarní cibulky
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 1/2 lžičky mleté pálivé papriky
  • 1/2 citronu
  • sůl a pepř
Článek

Postup

Krok 1: Papriku a jarní cibulku (případně malou klasickou cibuli či svazek pažitky) očistěte a nasekejte najemno.

Krok 2: Přidejte tvaroh, pořádnou lžíci sladké papriky (výborná je i uzená) a podle chuti trochu té pálivé. Dochuťte šťávou z poloviny menšího citronu, solí a čerstvě mletým pepřem.

Krok 3: V lednici pomazánka vydrží klidně tři dny (naopak se ještě hezky rozleží) a skvělá je třeba se semínkovým chlebem bez mouky.

Tip: Pro zjemnění přidejte 2 lžíce kysané smetany nebo majonézy.

Máte rádi lehce retro chutě? A co takové UHO (univerzální hnědá omáčka), vejce v aspiku nebo domácí vlašský salát?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.