Hlavní obsah

Letní lněná móda: 4 outfity (nejen) do práce

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Reklama

Na pořádné pařáky sice ještě čekáme, ale vyplatí se být připravené. Letní outfity bez lněných kousků? To by nešlo! Ukážeme vám, že je můžete nosit i do práce.

Článek

Sice je příjemný, ale hrozně se mačká. Taková pověst pronásleduje len dlouhá léta. V dnešní době ale najdete i kousky, které se skoro nemačkají a dobře žehlí. A i kdyby, len se má mačkat, každý znalec módy to ví a bere to jako samozřejmost. A v létě není příjemnějšího materiálu!

Letní materiál číslo jedna

Len je téměř synonymem pro pohodlnou letní módu. Musíte ho brát takový, jaký je – prostě se trochu mačká. Zato ovšem vyniká prodyšností a také rychle schne. Ani v létě tudíž nemusíte rezignovat na styl! Lněné kousky se nejvíc hodí k uvolněným letním outfitům s nádechem venkova či safari, ovšem najdete mezi nimi i velmi elegantní modely. Jak oděvy z oblíbeného přírodního materiálu zakomponovat do (nejen) pracovních outiftů?

1. Lněné propínací šaty

Volnější střih, sukně do áčka a len. Nějak takhle si představujeme ideální šaty pro každou postavu. Proužkovaný model byste asi na první pohled na len netipli, ale je to tak! Díky příměsi viskózy se ale nebude tolik mačkat.

Foto: Archiv firem

1. Džínová bunda Vero Moda, 623 Kč, prodává About You; 2. Kabelka Wittchen, 2039 Kč; 3. Šaty ze lněné směsi Zara, 1299 Kč; 4. Sandály Ryłko, 1549 Kč, prodává Eobuv; 5. Sluneční brýle H&M, 749 KčFoto: Archiv firem

2. Lněná košile v pánském stylu

Modrá košile jako ukradená z partnerova šatníku, kterou zakasáte do delší džínové sukně. Jednoduché a šik. Pokud vás čekají delší pochůzky, oceníte pohodlné sandály na vyšší podrážce. Pozornost věnujte také šperkům – výstřih si ozdobte jemným vrstveným náhrdelníkem.

Foto: Archiv firem

1. Lněná košile Mango, 899 Kč; 2. Sandály Tamaris, 1699 Kč; 3. Džínová sukně Selected Femme, 1399 Kč, prodává Zoot; 4. Kabelka Claudia Canova, 1299 Kč, prodává LondonStore; 5. Náhrdelník H&M, 249 KčFoto: Archiv firem

3. Lněná vesta – blejzr bez rukávů

Blejzr, ale bez rukávů, takže letní blejzr! Pod něj oblečte nenápadné tílko, doplňte kalhoty s puky, nejlépe se širokými nohavicemi. Vklouzněte do pantoflů a ideální letní outfit do práce je na světě.

Foto: Archiv firem

1. Lněný blejzr Marks & Spencer, 2199 Kč; 2. Pantofle Gino Rossi, 1599 Kč; 3. Lněné kalhoty Marks & Spencer, 1499 Kč; 4. Top Reserved, 249 Kč; 5. Náušnice Mango, 399 KčFoto: Archiv firem

4. Lněná sukně s knoflíky

V tomto outfitu hrají hlavní roli lněná midisukně a lněné tričko. Pokud potřebujete, doplňte je lehkým svetříkem do pasu. I letos letí sandály s tenkými pásky, vybraly jsme pár s blokovým podpatkem, na kterém můžete i popoběhnout.

Foto: Archiv firem

1. Kardigan Missguided, 612 Kč, prodává Zalando; 2. Sandály Kazar, 2450 Kč; 3. Lněná midisukně Lindex, 1499 Kč; 4. Lněné triko H&M, 299 Kč; 5. Sluneční brýle Crullé, 895 Kč, prodává AlensaFoto: Archiv firem

Když potřebujete hodit něco přes ramena, džínová bunda vás vždy zachrání. Jak ji nosí slavné ženy?

Reklama

Související témata:

Načítám