Hlavní obsah

Vesty na jaro: Pletené, koženkové i mikinové!

Foto: S.Bekhinov, Shutterstock.com

Foto: S.Bekhinov, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vesty slaví poslední dobou velký comeback, a tak není divu, že se objevují i v jarních kolekcích. A nosí se nejen pletené a kožené, ale i mikinové. A jak je stylově kombinovat? Podívejte se, co jsme pro vás vybrali.

Článek

Vzhledem k proměnlivému jarnímu počasí, které se zdá být letos opravdu nevyzpytatelné, je při výběru outfitu stále důležité vrstvení. A proto je tu čas nejen na krásné pletené vesty, ale využijete jistě i kožené či koženkové modely, dále utility (funkční a praktické) kousky s kapsami v safari stylu a samozřejmě také pohodlné mikinové vestičky. Teplákový materiál si totiž pro svou pohodlnost a ležérnost získal během pandemie velkou oblibu.

Jak a k čemu nosit vesty?

Roztomilé módní kousky unosíte k riflím – obzvláště skvěle vyniknou v kombinaci s bílými džínami. Výtečně se hodí ke koženým kalhotám, ale také ke kraťasům, a dokonce i k sukním. K těm doporučujeme kratší variantu do pasu, nejlépe s květinovým vzorem. Můžete je nosit přes bílé košile a pestré halenky, v kombinaci s džínovými košilemi, a až se oteplí, budou vypadat bezvadně samostatně nebo přes tílko. Ženám s menším poprsím svědčí vesty s kulatým výstřihem, těm s většími ňadry doporučujeme spíše výstřih do véčka. Inspirujete se naším výběrem?

Jemný úplet

Pletené kousky vypadají velice žensky a dají se perfektně kombinovat se zbytkem šatníku. Pro oživení vašich outfitů budou vhodné ty v pastelových a veselých barvách či s květinovými vzory.

Foto: Archiv firem

Zleva: Vesta s výstřihem do véčka Reserved, 599 Kč. Vesta s pruhovaným motivem Mango, 899 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firmy

Zleva: Dlouhá vesta na knoflíky, 1595 Kč. Dlouhá vesta z bavlny a viskózy, 2295 Kč. Obě Massimo DuttiFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firem

Zleva: Úpletová vesta z bavlněné směsi Zara, 699 Kč. Zkrácená vesta z hebkého žeržeje Reserved, 649 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Vesta s květinovým potiskem, 899 Kč. Vesta ve zkrácené délce, 799 Kč. Obě MangoFoto: Archiv firem

Kožené a koženkové

Kožená vesta je nadčasová, ovšem ne každá žena ji touží mít v šatníku roky. Proto klidně v obchodech vyzkoušejte levnější koženkové modely s kapsami a páskem, které zeštíhlí siluetu. Jen pozor u obdařených dam na velké kapsy v oblasti poprsí, to by nedělalo dobrotu.

Foto: Archiv firem

Zleva: Prošívaná koženková vesta Lindex, 750 Kč. Dvouřadá koženková vesta H&M, 899 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Koženková vesta v biker stylu Noisy May, 1089 Kč, prodává Zoot. Kožená vesta Miss Sixty, 5599 Kč, prodává AnswearFoto: Archiv firem

V safari stylu

Nadčasový safari styl se vyznačuje přírodními materiály a světlými barvami, které připomínají poušť a savanu, ale i praktickými a funkčními kousky na výlety i cestování. Pro takové příležitosti využijete především vesty s šikovnými i ozdobnými kapsami.

Foto: Archiv firem

Zleva: Vesta s kapsami v cargo stylu Zara, 1299 Kč. Lehce podšitá vesta Vero Moda, 799 Kč, prodává About YouFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Vesta utility s výraznými knoflíky Pull&Bear 799 Kč. Vypasovaná vesta utility H&M, 899 KčFoto: Archiv firem

Mikinové kousky

Teplákové kousky využijete jistě jak na doma, tak na cesty a prázdninové výlety. Světlé barvy vás omladí, ale nebudeme si nic nalhávat – černá barva bude na cestování praktičtější.

Foto: Archiv firem

Zleva: Bílá vesta s výstřihem do véčka Pull&Bear, 399 Kč. Úpletová vesta s výstřihem do véčka Reserved, 499 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Unisex vesta z organické bavlny Reserved, 699 Kč. Tepláková vesta Lindex, 599 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Vesta s klokankou Girls Without Clothes, 1890 Kč. Tepláková vesta s klokankou Jamie Collection, 1190 KčFoto: Archiv firem

Reklama

Načítám