Hlavní obsah
4,0
(1)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Ke snídani rybičky z plechovky? Pro někoho jsou delikatesou, pro jiného nadobro zapovězené. A co takhle je odlehčit s avokádem? Vyzkoušejte makrelové „guacamole“.

20 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
  • 1 ks avokáda
  • 120 g makrely v oleji
  • 1 ks červené cibule
  • 150 g měkkého tvarohu
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1/2 lžičky soli
Článek

Postup

01.

Avokádo vypeckujte, vydlabejte ze slupky (nebo ho oškrábejte jako bramboru) a dužinu rozmačkejte vidličkou na kaši. 

02.

Přidejte rozebranou makrelu, najemno nasekanou červenou cibuli, tvaroh a podle chuti citronovou šťávu, sůl a pepř. Vše dobře promíchejte a můžete podávat! Ideální je tmavé pečivo nebo celozrnný chleba.

Pokud máte radši něco teplého, doporučujeme těstoviny s uzenou makrelou.

Načítám