Hlavní obsah

Makrelové guacamole

Hodnocení:
(1)
Foto: Petr Makovička
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
neuvedeno
Náročnost
nízká

Ke snídani rybičky z plechovky? Pro někoho jsou delikatesou, pro jiného nadobro zapovězené. A co takhle je odlehčit s avokádem? Vyzkoušejte makrelové “guacamole”.

Ingredience pro:
3 porce
  • 1 avokádo
  • 120 g makrely v oleji
  • 1 červená cibule
  • 150 g měkkého tvarohu
  • čerstvý mletý pepř
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • sůl
Článek

Postup

Avokádo vypeckujte, vydlabejte ze slupky (nebo ho oškrábejte jako bramboru) a dužinu rozmačkejte vidličkou na kaši. Přidejte rozebranou makrelu, najemno nasekanou červenou cibuli, tvaroh a podle chuti citronovou šťávu, sůl a pepř. Vše dobře promíchejte a můžete podávat! Ideální je tmavé pečivo nebo celozrnný chleba.

Pokud máte radši něco teplého, doporučujeme těstoviny s uzenou makrelou.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama