Hlavní obsah

Maličkosti, které posilují vztah. A jsou zadarmo

Foto: G-Stock Studio, Shutterstock.com

Foto: G-Stock Studio, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Život ve dvou je někdy pořádná dřina, ale stojí za to. A aby to opravdu fungovalo, je potřeba o lásku pečovat. Pomineme-li velké manželské krize, nevěry a podobné průšvihy, nemusí to být zas tak složité. Zkuste si osvojit pár drobností, které vztahu prospějí.

Článek

Když už se jednou dostanete do velkých vztahových problémů, tyhle drobnosti samozřejmě nepomůžou. Ty fungují spíš jako prevence, abyste se do velkých trablů vůbec nedostali.

Zpozorněte, i když máte pocit, že u vás doma je všechno v naprostém pořádku. Nikdy přece není na škodu lásku trochu opečovávat a hýčkat si ji. A těchto 5 jednoduchých návyků zlepší každý vztah.

1. Společně usínejte i vstávejte

Vy jdete spát v devět, on do půlnoci sleduje televizi. Vy jste na nohou v sedm ráno, on vyspává celé dopoledne.

Že je to jedno a každý si přece může žít podle svého rytmu? To samozřejmě, ale víte, o kolik společných chvilek tímto rozdílným životním tempem přicházíte? A právě společné chvíle, které si vzájemně věnujete, jsou stavebními kameny vztahu.

Zkuste se alespoň většinu dní sladit. Usínejte spolu a společně se i probouzejte. Stoprocentně se vám to zalíbí. Jde to dokonce i v případech, že se neshodují časy, kdy máte chuť na sex. 

Foto: silverkblackstock, Shutterstock.com

Intimita sbližuje. Společné usínání a probouzení je jedním z tmelů vztahuFoto: silverkblackstock, Shutterstock.com

2. Společné jídlo

Většina odborníků se shoduje v tom, že společné stolování mezilidským vztahům prospívá. Jednoduché pravidlo říká, že alespoň jedno jídlo denně byste měli jíst se svým partnerem. Je na vás, zda to bude společná snídaně, oběd či večeře, to záleží na vašich časových možnostech, ale nevynechávejte ho.

Nejde jen o to, že naplníte prázdné žaludky. Jídlo je vlastně taková malá společenská událost, odpočinek, chvíle, kdy se oba zastavíte, můžete si povídat, probrat důležité věci, být spolu. Navíc pokud máte děti, je to čas, kdy můžete prodiskutovat nejrůznější věci, které se týkají celé rodiny.

3. Drobné pozornosti

Není tím myšleno, že byste se měli s partnerem vzájemně zahrnovat různými dary, že by muž měl své ženě pravidelně nosit květiny ( i když prima by to určitě bylo), jde spíš o projevy zájmu. Jaké?

Například když si jdete uvařit kávu, zeptáte se, zda si dá i ten druhý. Nebo vám partner přispěchá na pomoc, protože vidí, že vezete nákup. Když jednoho z vás bolí v krku, druhý mu uvaří čaj. Partner se vám zdá zasmušilý, a tak se zajímáte, co ho trápí a jste připraveni ho vyslechnout. Takové a podobné drobnosti máme na mysli.

Je totiž velmi důležité, abyste neustále věděli, že o vás váš protějšek stojí, a aby on věděl, že vy stojíte o něj. Lhostejnost a nezájem, to je cesta do pekel.

Foto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

Měli byste se denně obdarovávat, ale o dárky tu moc nejde. Dávejte se vzájemně pozornostFoto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

4. Děkuji a prosím

Učíte to už malé děti. Popros a poděkuj, to jsou dvě základní poučky, které do nich hustíte pomalu do narození. Ačkoli sami na to mnohdy zapomínáte.

Přitom poprosit a poděkovat svému nejbližšímu, toho, kterého milujete, je možná ještě důležitější než být slušný k cizí prodavačce v obchodě. Slušnost a úcta je další věc, bez které se žádný vztah neobejde.

A právě takovými maličkostmi, že za přinesený džus či uvařenou večeři poděkujete, dáváte tomu druhému jasně najevo, že ho neberete jako samozřejmost, že si všeho, co pro vás dělá vážíte a umíte to ocenit (7 signálů, že si vás partner neváží. Týkají se i vás?).

5. Vzpomínejte

Žijete spolu už nějaký čas, tak je jasné, že jste spolu mnohé zažili. A především na ty hezké chvíle, na ty silné zážitky byste měli pravidelně vzpomínat.

Projděte si čas od času fotky z vašich dovolených, připomeňte si chvíle, kdy se vám narodily děti, vzpomínejte na nejvtipnější historky, co jste spolu prožili. Při každém vzpomínání si totiž připomenete i to, proč jste spolu, co všechno vás spojuje, jak silná je vaše láska.

A teď hlavně rada pro pány. Víte, co nás ženy nikdy neomrzí? Těchto 5 věcí je na mužích sexy i po letech vztahu.

Reklama

Načítám