Hlavní obsah

Mandlový koláč s medem a rebarborou

Hodnocení:
(36)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
25 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Rebarborová sezona je za dveřmi a byl by skoro hřích nevyužít této šťavnaté zeleniny, která osvěží každý sladký dezert. Zkuste mandlový koláč!

Ingredience pro:
1 plech
  • 275 g listového těsta
  • 130 g mandlí
  • 70 g cukru krupice
  • 80 g másla
  • sůl
  • 2 vejce
  • vanilkový extrakt
  • 7 řapíků rebarbory
  • 2 lžíce cukru
  • 3 lžíce medu
Článek

Postup

Krok 1: Vajíčka rozšlehejte a nechte asi 1 lžíci stranou na potření.

Krok 2: V mixéru namelte mandle najemno, přidejte cukr, změklé máslo, špetku soli, vanilku a většinu rozšlehaných vajíček. Rozmixujte na hladkou pastu, a kdyby byla příliš tekutá, dejte na chvíli do lednice.

Krok 3: Listové těsto rozválejte dotenka (nebo si usnadněte práci a kupte hotový plát), přeneste ho na plech vyložený pečicím papírem a potřete mandlovou hmotou (1 cm po stranách nechte volný).

Krok 4: Rebarboru oloupejte, seřízněte na délku rozváleného těsta a položte blízko sebe na koláč. Volné okraje přehněte dovnitř, potřete je odloženým vajíčkem a celý koláč posypte 2 lžícemi cukru.

Krok 5: Pečte asi 30 minut při 200 stupních, až je těsto zlatavé a mandlová hmota lehce nafouklá. Nakrájejte na řezy a podávejte pokapané medem.

Není nad jednoduché dezerty, co říkáte?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.