Hlavní obsah

Meghan končí mateřská, co se jí během „volna“ (ne)povedlo?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po čtyřměsíční mateřské dovolené se ke svým pracovním povinnostem vrací vévodkyně ze Sussexu. Včera byla oficiálně představena kolekce oblečení, na které Meghan pracovala a která vznikla na podporu nezaměstnaných žen.

Článek

Vévodkyně ze Sussexu se vrací do práce. Před čtyřmi měsíci se Meghan (38) s Harrym (34) stali rodiči malého Archieho a omezili své aktivity na veřejnosti. Včera vévodkyně ukončila svoji oficiální mateřskou dovolenou a vrací se k pracovním povinnostem. Představila módní kolekci, na které spolupracovala a která vznikla na podporu charitativní organizace Smart Works.

Vévodkyně ale byla poměrně aktivní i během „volna“. Oficiálně se na veřejnosti objevovala spíše sporadicky, ale rozhodně neseděla jen doma v paláci u kolébky a nevískala Archieho ve vlasech.

Zpátky v práci

Meghan, která  je patronkou organizace Smart Works, dorazila na akci oblečená v modelu z kolekce: v bílé košili a černých kalhotách s jemným hnědým páskem, obula elegantní hnědé lodičky na vysokém podpatku a v uších měla náušnice po princezně Dianě (†36). Po celou dobu se smála a působila opravdu uvolněně.

Vévodkyně ve spolupráci s britskými módními značkami (např. Marks & Spencer) navrhla The Smart Set, sadu pěti kousků (košile, kalhoty, sako, šaty a taška), které se hodí na nošení do kanceláře. Za každý prodaný kousek bude jeden věnován Smart Works. Tato organizace pomáhá nezaměstnaným ženám vstoupit na pracovní trh, například pomocí tréninků pohovorů nebo právě poskytnutím oblečení do práce.

Tímto počinem se vévodkyně symbolicky vrátila k oficiálním pracovním povinnostem, ale je jasné, že na kolekci pracovala již v průběhu mateřské dovolené. A nebylo to jediné, čím se zabývala, pojďme si pár jejích aktivit i prohřešků připomenout.

Foto: Profimedia.cz

V modelu z představované kolekce Meghan zářila a svou mateřskou dovolenou ukončila s úsměvem na tvářiFoto: Profimedia.cz

Oslavila s královnou narozeniny

Každý rok se v červnu ku příležitosti narozenin britské královny koná v Londýně akce Trooping the Colour - královna má sice narozeniny v dubnu, ale kvůli hezčímu počasí je, podle tradice, ve velkém slaví až v první půlce června. Ceremoniálu se pravidelně účastní rozvětvená královská rodina a ač byla Meghan teprve měsíc po porodu, ani ona nechyběla. Vévodkyně ze Sussexu zvolila model tmavě modré barvy od návrhářky Clare Waight Keller (49), která jí navrhla i svatební šaty, a k tomu ladící klobouček s pavím pírkem.

Foto: Profimedia.cz

Jen pár týdnů po porodu syna vypadala vévodkyně na oslavě narozenin panovnice opravdu královskyFoto: Profimedia.cz

Zazářila na premiéře

Jedna z prvních větších akcích, kam vyrazila vévodkyně s manželem, byla červencová premiéra Lvího krále ve Velké Británii. Zářila v černých šatech s dlouhým rukávem od návrháře Jasona Wu (36) a na červeném koberci se vřela vítala se zpěvačkou Beyoncé (38) a povídaly si o dětech.

Foto: Profimedia.cz

Jednou jistě Lvího krále pustí malému Archiemu, na premiéru ale vyrazili jen ve dvou a neustále se smáli a povídali siFoto: Profimedia.cz

Fandila na Wimbledonu a US Open

Meghan je velká tenisová fanynka a jedna z nejlepších světových tenistek (Serena Williams, 37) patří k jejím nejbližším kamarádkám. Nikdo se tedy nedivil, že vyrazila fandit na Wimbledon dva měsíce po porodu. Problém je v tom, jak se Meghan chovala - převážily totiž manýry hollywoodské hvězdy, usadila se ve VIP lóži a všem zakazovala pořizovat jakékoli její snímky, protože je tam jako soukromá osoba. A před pár dny se jí podařilo naštvat tenisové fanoušky a zklamat královnu - místo účasti na královských rodinných Highland Games v Balmoralu se opět vydala přes oceán podpořit na US Open Serenu a zdá se, že jí snad nosí smůlu, tenistka zase prohrála.

Foto: Profimedia.cz

Veřejnosti se nelíbilo její povýšené chování při jedné z návštěv Wimbledonu - veškerý komfort si může dopřát díky daňovým poplatníkům, neměla by na to zapomínatFoto: Profimedia.cz

Létá si neekologicky

Harry s Meghan se aktivně věnují ochraně životního prostředí a neváhají hovořit i o uhlíkové stopě. A pak se vydají na dovolenou soukromý letadlem a absolvují několik letů přes Evropu. Pár dní strávili v srpnu na Ibize, kde se zřejmě tajně slavily narozeniny vévodkyně, a následně pobyli v sídle rodinného přítele zpěváka Eltona Johna  (72). Mimochodem, to vše proběhlo poté, co Meghan s Harrym odmítli pozvání královny do Balmoralu proto, že jejich syn je na cestování ještě příliš malý. Přitom je běžné, že v tomto sídle se během léta u Alžběty II. vystřídá postupně celá rodina.

Na vlnu kritiky ohledně jejich neekologického cestování reagoval sám princ Harry a soukromé lety vysvětlil touhou po bezpečí rodiny,  veřejnost ale nepřesvědčil. Zároveň se mladého páru zastal i sám zpěvák a řekl, že jim poskytl své letadlo a let byl uhlíkově neutrální, protože byl vykompenzován příspěvkem společnosti Carboon Footprint. Začíná to být trochu fraška, nemyslíte?

Reklama

Načítám