Hlavní obsah
3,3
(51)
Foto: Atlas chutí / Televizeseznam.cz

Foto: Atlas chutí / Televizeseznam.cz

Aktualizováno

Italská specialita, kterou můžete podávat i jako hlavní jídlo. Suroviny, z nichž se tato polévka vaří, jsou sezonní. Polévka je proto jiná na jaře a jiná na podzim – přesný recept na minestrone tak vlastně neexistuje. Vy ale můžete vyzkoušet ten náš.

25 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
Polévka
  • 100 g červených fazolí
  • 100 g bílých fazolí
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 snítka čerstvého rozmarýnu
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • 2 listy bobkového listu
  • 1 bulva celeru
  • 2 ks mrkve
  • 1/2 ks pórku
  • 1/4 hlávky bílého zelí
  • 1 řapík řapíkatého celeru
  • 3 ks brambor
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 200 g sterilovaných rajčat
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • 150 g fazolových lusků
  • 1/2 hrnku těstovin
  • 1 ks cukety
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
Pesto
  • 3 hrsti čerstvé bazalky
  • 100 ml extra panenského olivového oleje
  • 1 hrst piniových semínek
  • 1 hrst parmazánu
K dokončení
  • 3 lžíce parmazánu
  • 2 ks rajčat
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
Článek

Postup

01.

Červené i bílé suché fazole namočte přes noc do vody a poté uvařte každé zvlášť doměkka.

02.

V hrnci osmažte na oleji nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, přidejte svázané bylinky, aby šly později snadno vyndat. Dále přidejte nakrájenou malou bulvu celeru, mrkev, pórek, zelí, řapíkatý celer, brambory a nakonec rajčatový koncentrát a rajčata z konzervy. Vše osmahněte, zalijte vývarem a přiveďte k varu.

03.

Do polévky vložte těstoviny a překrájené zelené fazolky a vařte, dokud nejsou těstoviny měkké. Pak přidejte nakrájenou cuketu, dochuťte solí a pepřem a polévku ještě chvíli povařte.

04.

Udělejte si pesto: rozmixujte listy bazalky s olivovým olejem, piniovými oříšky a parmazánem.

05.

Úplně nakonec vyjměte bylinky, do polévky přidejte syrová rajčata nakrájená na kostičky, ochutnejte a případně dochuťte. Minestrone podávejte posypané strouhaným parmazánem, ozdobené pestem a zakápnuté olivovým olejem.

Jste zvědaví, jak Marek Fichtner vaří minestrone? Podívejte se na video.

Můžete se také mrknout, jak připravuje portorické kuře s rýží nebo kukuřičný chowder s kuřetem a chorizem.

Reklama

Načítám