Hlavní obsah

Mini Pavlova s karamelizovanými meruňkami

Hodnocení:
(59)
Foto: Autorka
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
1 hodina 10 minut
Náročnost
střední

Křupavé, sladké a božské. Takové jsou sněhové dezerty Pavlova. Vyzkoušejte je s karamelizovanými a skořicí provoněnými meruňkami.

Ingredience pro:
12 porcí
Na korpusy
  • 250 g bílků
  • 250 g cukru krupice
  • 1 lžíce škrobové moučky
  • 1 lžička octa 8%
Na dohotovení
  • 500 g vypeckovaných meruněk
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžička mleté skořice
  • 2 lžíce másla
  • 150 g mascarpone
  • 150 ml 33% smetany ke šlehání
Článek

Postup

Krok 1: Bílky dejte do mísy a šlehejte. Postupně přidávejte cukr. Směs šlehejte, dokud nevznikne tuhý a lesklý sníh, který po vytažení metly dělá špičky. Jak správně ušlehat sníh opravdu dotuha?

Krok 2: Nakonec zašlehejte škrob a ocet. Hotovou směs vložte do zdobicího sáčku s velkou ozdobnou špičkou a na plech vyložený pečicím papírem nastříkejte kolečka. Do každého pak přidejte trochu sněhu ještě doprostřed tak, aby zůstal dolík na náplň.

Krok 3: Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 10 minut. Pak teplotu stáhněte na 150 °C a pečte dalších 10 minut a nakonec stáhněte na 100 °C a korpusy už jen sušte přibližně 50 minut.

Krok 4: Zatímco jsou korpusy v troubě, připravte ovoce. Meruňky vložte do rendlíku s vroucí vodou a krátce, minutku dvě, povařte. Použijte spíš pevnější plody. Poté stáhněte slupky a meruňky nakrájejte na měsíčky. 

Krok 5: V pánvi rozehřejte máslo. Přidejte meruňky, opečte je a zasypejte cukrem smíchaným skořicí. Promíchejte a krátce opečte, aby meruňky na povrchu zkaramelizovaly.

Krok 6: Nyní připravte krém: mascarpone prošlehejte a pak zlehka promíchejte s dotuha ušlehanou smetanou. Profesionální rady, jak udělat opravdu tuhou šlehačku.

Krok 7: Na každý vychladlý korpus přidejte hromádku krému a k dezertu přidávejte meruňky z pánve. Ihned podávejte.

Tip: Hotové pusinky můžete ozdobit lístky meduňky a plátky mandlí.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek