Hlavní obsah
3,1
(72)
Foto: Marek Kučera

Foto: Marek Kučera

Lehoučký dezert okouzlí každou návštěvu. Křupavý sněhový základ s nadýchaným smetanovým krémem a ovocem je dokonalá kombinace. Sněhové pusinky se rozplývají na jazyku.

30 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
8 porcí
Korpusy
  • 2 ks bílku
  • 120 g cukru krupice
  • 1 lžička bílého vinného octa
Na dohotovení
  • 150 g měkkého tvarohu
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • malina
  • rybíz
Článek

Postup

01.

Bílky vložte do mísy a ušlehejte dotuha. Postupně přidávejte cukr, ocet po kapkách a vyšlehejte tuhý a lesklý sníh, který po vytažení šlehací metly tvoří pevné špičky. 

02.

Sníh přeneste do sáčku se zdobicí špičkou a na plech vyložený pečicím papírem tvořte kolečka – trochu sněhu stříkněte i doprostřed jako dno, aby vznikla „miska“. Plech vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 10 minut. Pak teplotu stáhněte na 130 °C a pečte ještě půl hodinky. 

03.

Polovinu ovoce rozmačkejte vidličkou a s vanilkovým cukrem přidejte k tvarohu. Důkladně promíchejte. Šlehačku vyšlehejte dotuha a zlehka ji vmíchejte do ovocného tvarohu. 

04.

Hotové a vychladlé korpusy naplňte krémem a ozdobte zbylým ovocem. Ovoce můžete kombinovat podle chuti a sezony. Na podzim budou pusinky chutnat skvěle s karamelizovanými jablky nebo hruškami. 

Máte rádi sněhové dezerty? Zkuste perfektní malinové pusinky, legendární hraběnčiny řezy s jablky nebo piškot s rybízem a zapečeným sněhem.

Reklama

Související témata:

Načítám