Hlavní obsah

Minibábovky s malinovým přelivem

Hodnocení:
(57)
Foto: Marcel Rozhoň
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
střední

Dezert tak akorát? Napečte si minibábovky. Při servírování vypadají dokonale a doplněné ovocným přelivem chutnají fantasticky.

Ingredience pro:
6 porcí
Na těsto
  • 250 g hladké mouky
  • 2 lžíce mletého máku
  • 2 vejce
  • 130 g třtinového cukru
  • 1 lžička citronové kůry
  • 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • 50 ml oleje
  • 100 ml kefíru
  • máslo na vymazání
Na dohotovení
  • 300 g mražených malin
  • 2 sáčky vanilkového cukru
  • 1 lžička škrobu
Článek

Postup

Krok 1: Troubu předehřejte na 180 °C. Silikonové formičky na bábovky vymažte máslem a vyskládejte na plech. V míse ušlehejte vejce s cukrem do pěny. Do vaječné směsi vmíchejte kefír, olej a citronovou kůru. Vše prošlehejte a přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec mák. 

Krok 2: Hotové těsto nalijte do formiček tak, aby dosahovalo asi do dvou třetin výšky. Plech s bábovkami vložte do trouby a pečte 15 až 20 minut. 

Krok 3: Mezitím připravte ovocný přeliv. Maliny zahřejte v rendlíku, přidejte cukr, promíchejte a krátce povařte. Nakonec do směsi vmíchejte škrob rozmíchaný v trošce vody. Když směs mírně zhoustne, stáhněte ji z ohně.

Krok 4: Bábovičky po upečení nechte krátce odstát a pak je vyklopte z formiček. Počkejte, až zcela vychladnou, a podávejte je s malinovým přelivem.

Tip: Ke každé bábovičce můžete přidat i kopeček domácí vanilkové zmrzliny. Na ovocný přeliv můžete použít i lesní ovoce nebo jahody.

Máte rádi malé moučníky a dezerty? Vyzkoušejte italské mini panettone anebo minivětrníčky s pudinkovým krémem.

ynezorPumanzeSaNyknalC