Hlavní obsah

Moderní byt v novostavbě. V kuchyni mají výdejní okénko!

Foto: Archiv designéra

Foto: Archiv designéra

Reklama

Byt pro čtyřčlennou rodinu zaujme nepravidelnými půdorysy některých místností. Designér si poradil jak s jejich řešením, tak s netradičním přáním oddělit a zároveň propojit kuchyň od obýváku. Pojďte na návštěvu!

Článek

Do osmdesátimetrového bytu v rezidenci Cubicon Gardens, která vyrostla v klidné části Bratislavy, se čtyřčlenná rodina se dvěma předškoláky a malým pejskem Maxem stěhovala z třípokojového bytu v Petržalce. Ačkoli se jim zpočátku zdál malý, zamilovali se do něj, protože je nadchla skvělá lokalita, orientace bytu a výhled přímo do bratislavské zoologické zahrady.

Nepravidelný půdorys

Některé místnosti mají netypický půdorys, ne všechny pokoje jsou čistě pravoúhlé. I proto si manželé Jana a Peter byli od počátku vědomí toho, že bude nutné zařídit prostor maximálně účelně, tak aby ho co nejlépe využili. Rozhodli se tedy na svých sociálních sítích poptat interiérového designéra, který by jim s návrhem pomohl.

„Chtěli jsme mít už dopředu představu o budoucí podobě našeho bytu. Kromě jiných se nám ozval i pan Mišovič, kterého jsme si nakonec vybrali. Už po pár společných konzultacích zhmotnil naše představy do grafického návrhu, na jeho základě nechal vyrobit nábytek na míru a vše zařídil podle našich představ a požadavků,“ říká pan Peter.

Barvy jako designérův rukopis

Skvělým základem byla masivní dubová podlaha, která ovlivnila i celkový výběr materiálů a barev. Designér Matej Mišovič zkombinoval nadčasovou matnou bílou a přírodní dubovou dýhu, díky čemuž vznikl příjemný interiér, který působí teple a útulně. Za zmínku stojí také technický kámen použitý na kuchyňské lince, který je velmi odolný, praktický na údržbu a ve správné kombinaci také nadčasový.

„Tak trochu mým rukopisem je to, že se do interiérů snažím alespoň částečně vracet barvy. Často je stačí použít jen na jediném kusu čalouněného nábytku nebo třeba ve výklenku a výsledek je perfektní,“ dodává designér. V tomto projektu se v různých podobách objevuje tyrkysová a žlutá, ať už odděleně, nebo společně.

Jak fungují barvy v interiéru? Které zmenšují a které zvětšují? 

Foto: Archiv designéra

V celém bytě je masivní dubová podlaha. Designér ji zkombinoval s nadčasovou matnou bílou a přírodní dubovou dýhouFoto: Archiv designéra

Kuchyně oddělená i propojená

Na rozdíl od obecného trendu propojování obývacích pokojů s kuchyní si manželé přáli ponechat obě místnosti oddělené, i když ne tak docela. „Chtěli jsme samostatnou kuchyni v centrální části bytu, která by ale byla opticky propojená s obývákem, tak aby spolu obě místnosti komunikovaly a aby kuchyně nepřišla o přirozené světlo,“ vysvětluje paní Jana.

A tak namísto původních dveří vzniklo jakési výdejní okénko se skleněným posuvným systémem, které je zakomponované do stěny vytvořené z dřevěných latěk. Ty v obývacím pokoji vytvořily nejen zajímavý prvek, ale zároveň množství úložných prostor. „Z řešení jsme nadšení, je netradiční a efektní. Vše podtrhuje také podsvícení jednotlivých částí, které je zajímavým detailem dotvářejícím příjemnou atmosféru,“ pochvaluje si pan Peter.

Foto: Archiv designéra

Okénko se skleněným posuvným systémem je zakomponované do stěny vytvořené z dřevěných latěk. Původně tu byly dveřeFoto: Archiv designéra

Dokonale využitá chodba

Majitele mile překvapilo také efektivní řešení chodby, kde má rodina dostatek úložných prostor na oblečení a boty, které jsou vždy v pohotovosti, a kde také nechybí pohodlná lavice. Designér si tu opět pohrál s barevným detailem a sedák na lavici navrhl v hořčicově žluté barvě.

Vizitka studia

Matej Mišovič vystudoval střední průmyslovou školu stavební a přes praxi v nábytkářství se dostal k navrhování interiérů. Věří, že kombinace technických znalostí a vztahu k umění a estetičnosti je v designu základním kamenem úspěchu. Věnuje se návrhům soukromých i komerčních prostor. Cílem jeho práce je vytvářet nadčasové interiéry s přidanou hodnotou, a to tak, aby byly účelné, zajímavé a šité klientům na míru. Snaží se promýšlet každý detail, protože malé detaily tvoří jeden dokonalý celek. Více na www.misovic.sk.

Reklama

Související témata:

Načítám