Hlavní obsah

Módní horoskop: Co byste měli změnit ve vašem šatníku?

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Reklama

S novým rokem se otevírají nové možnosti i dveře do šatníku. Máte-li za sebou tradiční bilancování, můžete se přesunout k další fázi. Dejte prostor módním trendům, které vám dodnes nesměly přes práh nebo jen vyzkoušejte jiné doplňky. Z data narození snadno poznáte, na co se letos konkrétně zaměřit.

Článek

Že šaty dělají člověka zpíval už Jan Werich (†75). A měl pravdu. Stylistické dovednosti sice nepatří k těm nejdůležitějším v životě, ale dokážou umocnit první dojem i zvýšit sebevědomí. Podívejte se, zdali se ty vaše ubírají správným směrem co se vašeho znamení týče.

Beran (21. 3.–20. 4.)

Ačkoliv ve vašem šatníku převládají klasické kousky v neutrálních barvách, tedy nesmrtelné trendy, v módním světě jste dokonalým chameleonem. Pomocí několika drobných doplňků dokážete byznys look přetvořit v model na rande či na procházku po městě. Poradíte si s každým dress codem, ale občas vám může být na škodu vaše tvrdohlavost. Zkuste si příště vzít radu kamarádky k srdci nebo se alespoň zamyslet, jestli nemá v něčem pravdu. Třeba vám oranžová vážně nesluší nebo se džínová minisukně zkrátka nehodí k vašemu věku.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): plisovaná sukně Ivy & Oak (prodává About You), 2799 Kč; kabelka s krokodýlí imitací F&F, 649 Kč Foto: archiv firem

Býk (21. 4.–21. 5.) 

Jste pracovití, spolehliví a rodina pro vás znamená všechno. Možná právě proto s ní trávíte hodně času. Upřednostňujete pohodlí a oversized svetr s kalhotami vždy zvítězí nad večerními šaty s lodičkami. Překvapte své blízké letos drobnou změnou v odívání – uvidíte, jak vás i nepatrný detail rozzáří. Volný top oživte masivním náhrdelníkem nebo si místo tenisek obujte kotníkové kozačky na blokovém podpatku.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): kotníkové kozačky Vagabond (prodává Eobuv), 3431 Kč; řetězový náhrdelník Zara, 399 KčFoto: archiv firem

Blíženci (22. 5.–21. 6.)

Hlavu nosíte hrdě v oblacích a vaše kreativita nezná mezí. Řídíte se heslem „kdo nic neriskuje, nic nezíská“ a užíváte si, když módní kreace, které obléknete, vyvolávají u kolemjdoucích rozporuplné reakce i otázky. Sem tam se ve vaší šatní skříni objeví i produkt vlastní výroby. Ať už jde o top v novém odstínu či háčkovanou kabelku, své výtvory umíte zakomponovat mezi značkové věci z vyhlášených butiků. Rok 2020 vám bude nakloněn, módní experimenty pozdvihnete na vyšší úroveň.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): tričko s potiskem Bershka, 149 Kč; metalická bunda Gate, 278 KčFoto: archiv firem

Rak (22. 6.–22. 7.)

Dámy ve znamení Raka jsou sofistikované, elegantní a jejich šatník působí velice žensky. Oblečení jim musí sice perfektně padnout, ale během nákupů také pečlivě zkoumají cedulky. Pokud se na nich objeví nežádoucí materiál, dají od něj raději ruce pryč. Patříte-li mezi ženy Račice, máte slabost pro ženské prvky, jako jsou krajky, volánky či perličky. Abyste neustrnuly v konvencích, budete mít možnost se z nich nadobro vymanit. Vpusťte do své skříně svěží vánek v podobě pánských elementů! Motýlek či kravata bude skvělým ozvláštněním vašeho stylu, stejně jako kalhoty s puky, smoking nebo oxfordky.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): smokingové kalhoty, 549 Kč; smokingové sako, 1999 Kč, oba kousky ZaraFoto: archiv firem

Lev (23. 7. –22. 8.)

Málokdo by uměl žít ve světle reflektorů s takovou grácií jako vy. Přestože milujete pozornost a užíváte si ji plnými doušky, na druhou stranu moc dobře víte, že svět se netočí jen kolem vás. Zájem okolí si nevynucujete, v centru dění se díky neohroženým schopnostem ale často ocitáte. Jste odvážné, vytrvalé, sebevědomé a umíte skvěle improvizovat. Tohle všechno vám paradoxně brání najít rovnováhu ve vlastním šatníku. Držte se zlatého pravidla „méně je někdy více“ a lví přednosti snadno zúročíte i mezi světově uznávanými módními guru.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): kabát s páskem Stradivarius, 1999 Kč; úpletové šaty Marks & Spencer, 1299 KčFoto: archiv firem

Panna (23. 8.–22. 9.)

Perfekcionistický přístup k životu promítáte i do vaší garderoby. Překrásnou kabelku z výlohy bez rozmyslu zkrátka nekoupíte. Rády si večer připravujete outfit na druhý den dopředu (alespoň v mysli) a pokud dostanete pozvánku na akci s předepsaným dress codem, nikdy nehrozí, že byste si informace nevšimly nebo snad dokonce prosbu pořádajících vědomě nevyslyšely. Společenské faux pas se vám tedy vyhýbá obloukem. Přestože nosíte hlavně tlumenější tóny, dejte šanci odvážnému červenému odstínu, dodá vám kuráž i mimo módní sféru.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): pletený svetr LeGer (prodává About You), 1103 Kč; elegantní kabelka Matt & Nat, 3990 KčFoto: archiv firem

Váhy (23. 9.–23. 10.)

Provokativní, originální a rebelská – takovými přívlastky by disponovala kolekce pod vaší taktovkou. Neznáte nudu, a proto saháte po zábavných i lehce koketních outfitech. S čistým svědomím se přikloníte k temné stránce vašeho šatníku. Černá barva mu vládne už mnoho let, na druhou stranu ji nikdy nenecháte v kompletu úplně samotnou. Doplňujícími prvky se často stávají kožené akcenty či nejrůznější kovové aplikace. Letos se zaměřte na nové módní přírůstky. Co třeba sametová halenka či šaty z hedvábí? A klidně k nim obujte ocvočkované boty v motorkářském stylu.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): sametový top H&M, 349 Kč; motorkářské boty Baťa, 1999 KčFoto: archiv firem

Štír (24. 10.–22. 11.)

Štíři patří k nejtajuplnějším znamením celého zvěrokruhu. Jsou okouzlující, záhadní, a pokud jim zavoláte uprostřed noci, vstanou z postele a okamžitě půjdou pomoci příteli v nouzi. Řadíte se mezi Štířice? Co se týče oblékání, nejste příznivkyně posledních trendů. Máte vyhraněný vkus a svého osobitého módního stylu se držíte zuby nehty. Ačkoliv byste se jej nerady vzdaly, možná konečně nastal čas na změnu. Rok 2020 je pro vás rokem výzev. Pořiďte si do skříně svršek v neokoukaném odstínu nebo si místo klasických džín vyjděte v elegantních kalhotách.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): vínovohnědý svetr Pull & Bear, 599 Kč; kalhoty s puky H&M, 899 KčFoto: archiv firem

Střelec (23. 11.–21. 12.) 

Smysl pro humor by vám mohly závidět všechny partičky z komediálních seriálů a podobně nespoutaný je i váš styl oblékání. Milujete cestování a vždy budete raději objevovat krásy přírody na vlastní oči než prostřednictvím dokumentárních filmů o divočině doma z gauče. Takové sledování byste sice mohly absolvovat ve vytahaných teplácích, ale protože většinu volného času trávíte venku, staly se obchody s outdoorovou módou vaším oblíbeným místem k nákupu. Ale i ve volnočasových kolekcích můžete objevit kousky, které jsou praktické a zároveň velice líbivé. Aplikujte do svého šatníku pořádnou dávku ženského šmrncu.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): bunda na zip, 2199 Kč; sportovní legíny, 1899 Kč, oba kousky DesigualFoto: archiv firem

Kozoroh (22. 12.–20. 1.)

Neuvážené riskování nepatří do vašeho života ani do vaší skříně. Hororového scénáře, kdy se vracíte domů ze spontánních nákupů s kamarádkou ověšená taškami od hlavy až k patě, se partner obávat nemusí. Než něco nového pořídíte, dvakrát si rozmyslíte, jestli daný kousek opravdu potřebujete a zda se hodí ke zbytku šatníku. Je ale trochu škoda, že se ochuzujete o příjemné zpestření v podobě módních novinek. Jděte cestou kompromisu a pořiďte si extravagantnější doplněk, jako například pestrobarevný náhrdelník nebo výrazné kozačky.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): náhrdelník s korálky Bonprix, 219 Kč; kozačky s řetízkem Kazar, 4543 KčFoto: archiv firem

Vodnář (21. 1.–20. 2.)

Jste pravý opak Kozoroha. Dobrodružná povaha se promítá i do vašeho módního stylu, který je plný barev a obrázků. Nezaleknete se žádného vzoru a umíte je skvěle kombinovat. Patříte-li ovšem mezi jedince, kteří tento talent potlačili, nastává chvíle jej probudit. Objevte v sobě kreativní duši a vyjádřete skrz oblečení vaši náladu či emoce. Uvidíte, že nad vašimi originálními nápady budou ostatní jen žasnout.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): květinové midi šaty Reserved, info o ceně v prodejně; oranžový kabát Mango (prodává About You), 1829 KčFoto: archiv firem

Ryby (21. 2.–20. 3.) 

Přestože se tu a tam necháte unášet proudem, rády plavete proti němu. Ve vašem srdci dřímá svobodný duch i naivní snílek, a možná právě proto jste našly zalíbení v boho stylu, stejně jako v pastelových barvách. Oblíbených krajek a něžných odstínů se ale nemusíte vzdávat ani v zimním období. Naučte se je propojit s aktuálními trendy a neztraťte své pravé já.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): svetr s krajkou Dorothy Perkins (prodává Zoot), 1119 Kč; pastelově modrá kabelka Guess (prodává Bibloo), 2699 KčFoto: archiv firem

Reklama

Načítám