Hlavní obsah

Muži a sex: V čem jsou nejvíce nejistí?

Foto: Profimedia

Řada žen stále věří, že muži jsou jakési sexuální mašiny, které mohou kdykoli a kdekoli. Pravda je ale jináFoto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nervozita, nejistota a strach. Zda jste dost přitažliví, sexy a zda svůj protějšek v posteli nezklamete. Netýká se to jen žen, i muže tyhle věci trápí. A tohle jsou jejich nejčastější sexuální obavy!

Článek

O mužích se obecně předpokládá, že se sexem nedělají žádné štráchy, mohou a chtějí vždy a kdekoli, moc o tom nepřemýšlejí, prostě dělají, co se od nich čeká. Jenže například společnost Pfizer, která mimo jiné vyrábí Viagru, provedla průzkum mezi dvěma tisíci Italy. Ukázalo se, že 59 procent z nich si svou sexuální výkonností vůbec nebylo jistých, a 43 procent mužů se dokonce přiznalo k určitým potížím. A to se bavíme o Italech, kteří obecně platí za náruživé milence, horkou jižanskou krev!

„Přesto řada žen stále věří v mužskou sexuální neukojitelnost, tomu, že mohou kdykoli a kdekoli, bez ohledu na to, že právě doběhli maraton, jsou na smrtelném loži nebo jejich fotbalový tým utrpěl drtivou porážku. Muži jsou ale stejně zranitelní, cítí stejnou nervozitu a obavy z toho, co v posteli předvedou, jako ženy,“ říká britská sexpertka Tracey Cox. Ta pro představu popisuje tři nejčastější mužské sexuální nejistoty, které je trápí.

1. Výkonnost

Ještě než se cokoli stane, než dojde k prvnímu sblížení, v hlavách mužů už většinou víří hromada otázek a nejistot. „Úplně první obava je, zda je jeho penis dostatečně velký. Je to totiž hned vidět, muži nemají své ,nádobíčko´ diskrétně schované jako ženy, pánové jdou opravdu se svým ,zbožím´ hned na trh,“ popisuje Tracey Cox.

A pak následují další obavy týkající se toho, jak jeho penis bude, či nebude připraven k akci.

„Bojí se, že nebude fungovat tak, jak si představují, a ve chvíli, kdy potřebují. Ženy vzrušení předstírat mohou, pánové ne. Nebo mají strach, že bude fungovat až příliš dobře, takže se vše odehraje příliš rychle. Ano, tohle muži nemohou nijak skrýt. Možná by ještě mohli předstírat orgasmus, ale těžko mohou předstírat erekci, obzvlášť když jedna jim právě skončila,“ vysvětluje Tracey Cox. Podle ní to je pro muže v mnoha ohledech vlastně víc stresující než pro ženy.

Foto: Profimedia

I pánové mají své obavy a nejistoty týkající se sexuFoto: Profimedia

2. Šikovnost

Po těchto obavách pak přichází na řadu strach z toho, zda se vám jeho „styl“ líbí, zda jste spokojené. Jestli je schopen přivést vás do sedmého nebe. A stoprocentně si v duchu říká, zda se vás dotýká na správných místech a správným způsobem a jestli si náhodou vy v duchu neříkáte, že je idiot a nešika.

Ale nečekejte, že se bude ptát, co byste si přály! „Je to, jako kdyby se muž měl zeptat na cestu, když se ztratí. Je to přece chlap! Nepřizná to, ale tajně spoléhá, že ho navedete. Chce vám dopřát slast, ale potřebuje nasměrovat. A nechce se ptát, protože by si připadal hloupě,“ popisuje Tracey Cox. Tak se, dámy, nestyďte a ukažte svým partnerům správný směr!

Foto: Profimedia

Strach z toho, zda je příroda dostatečně vybavila a zda bude jejich chlouba fungovat, jak má. To je první, co muže napadne, když se chystají na sexFoto: Profimedia

3. Když nemají chuť

O tom, jak ženy věčně bolí hlava, kolují vtipy. Ale o mužích se v tomto směru nevtipkuje, stále tu existuje jakási utkvělá představa, že správný muž prostě „ne“ nikdy neřekne. Že chlap možnost sexu neodmítá! „I muže ale občas bolí hlava, i oni by rádi řekli ,ne´, i oni jsou někdy bez nálady, unavení, vystresovaní z práce a podobně. I oni potřebují po patnácti letech vztahu nějaký výraznější impuls, aby se zvedli od televize a šli se s vámi milovat,“ vysvětluje Tracey Cox.

Jenže, když ,ne´ řekne žena, je to normální. Když ho řekne muž, začne se za tím hledat bůhvíjaký problém. „Někteří muži mají pocit, že odmítnout sex je příliš zženštilé. Přitom čím dřív mu dáte najevo, že pro vás není sexuální mašinou, tím rychleji se zrelaxuje a bude na sex mít doopravdy chuť,“ radí Tracey Cox.

A co vy? Máte také nějaké sexuální obavy, něco, co vás při milování stresuje?

Reklama

Související témata:

Načítám