Hlavní obsah

Muži přestávají myslet na milování. Co se to děje?!

Foto: vgstudio, Shutterstock.com

Foto: vgstudio, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Existuje řada mýtů o milostném životě, které odmítají zemřít. Jeden tvrdí, že muži myslí na milování každých sedm vteřin. Proč to není pravda, a co dalšího je každodenním předmětem zájmu pánů?

Článek

Muž je tvor, který za vším vidí sex, neboť je tak naprogramován přírodou. Skutečně? Podle amerického psychologa, biologa a etologa Alfreda Kinseyho myslí 54 procent mužů na sex denně, a to hned několikrát. O milování přemýšlejí sice častěji než ženy, ale rozhodně ne každých sedm vteřin. Kdo další tenhle mýtus vyvrátil? Výzkumnice a psycholožka Terri Fisher se se svým týmem z Ohioské státní univerzity rozhodla najít odpovědi, které posléze uveřejnil odborný časopis Journal of Sex Research. Třem stovkám dobrovolníků, mužů i žen mezi 18 až 25 lety, dala do ruky tlačítko, které měli zmáčknout, kdykoli pomyslí na sex. Jak to dopadlo?

Jednou za hodinu stačí

Ukázalo se, že mladí muži se na sex soustředí jen malou část dne, respektive na něj pomyslí jednou za hodinu. „Kdyby měl muž myslet na sex každých sedm sekund, musel by na něj pomyslet v bdělém stavu osm tisíckrát denně, což je skoro nemožné. Mladí muži navíc myslí třeba i na jídlo stejně často jako na sex,“ nechali se slyšet vědci.

Ženy méně a podle nálady

A jak to mají ženy? U nich se v této studii prokázalo, že dámy myslí na milování maximálně tak jednou za dvě hodiny, ovšem s velkou časovou variabilitou. Terri Fisher s kolegy zjistila, že čím méně je žena spokojená s vlastní sexualitou, tím méně své myšlenky ubírá k něčemu pro ni tak stresujícímu, jako je milostný život. Pokud se však cítí ve své kůži, může se u ní v mysli mazlení, flirt či sex objevit desetkrát i víckrát denně.

Nutno dodat, že studie nerozlišovala mezi krátkými a prchavými sexuálními myšlenkami nebo myšlenkami, které jsou složité a komplikované. V této souvislosti je důležité mít na paměti, že ani tak nezáleží na pohlaví, ale spíš aktuálním rozpoložení jedinců a jejich citové orientaci. A když už jsme naťukli i tohle téma, nelze neuvést, že v poslední době se rozmáhá nepříjemný jev, který by se dal nazvat smutným trendem evoluce.

Foto: Cookie Studio, Shutterstock.com

Ve výzkumu zmáčkli muži tlačítko v průměru jednou za hodinu, ženy jednou za dvěFoto: Cookie Studio, Shutterstock.com

Jsou dnes muži chudáci?

Stále více mužů nejenže na sex nemyslí, ale rovnou se mu v reálném životě brání. Tihle muži se cítí být zneužíváni coby sexuální objekty (něco jako dvounohý vibrátor). Má to dramatické dopady na jejich potenci.

Hauke Brost, německý odborník na mužské myšlení a postoje, který si tohoto chování všiml jako jeden z prvních, tvrdí, že muži se začali žen bát. Na jedné straně jim fandí co se týče rovných práv, jsou rádi, že už nejsou utlačované, ale naopak silné a sebevědomé. Nevnímají je jako pouhý sexuální objekt a rádi by je měli jako rovnocenné partnerky. Na druhé straně ale tvrdí, že to ženy přehánějí. Stávají se bezcitnými, chladnými a egocentrickými a na sobě nosí neviditelný nápis „Jsem silná, nepotřebuji žádný vztah“. To alespoň tvrdí vztahový kouč Hauke Brost, kterému se muži hojně svěřují. „Mnozí proto rezignují. Skučí jako psi, které někdo nakopl, a stáhnou ocas mezi nohy,“ podotýká vztahový expert a dodává, že mužům současnosti není co závidět.

Co myslíte, je to s muži opravdu tak špatné? 

Reklama

Načítám