Hlavní obsah
3,4
(71)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Ráda kuřecí i vepřové maso nakládám do jogurtu či zakysané smetany. Pomohou totiž masu dokonale zkřehnout a to si při další tepelné úpravě zachová svoji šťavnatost. Ještě než začne grilovací sezona, pro kterou maso v jogurtu připravuji nejčastěji, je tady tento jednoduchý recept na kuřecí kousky pečené v troubě.

10 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
Na marinádu
  • 140 g bílého jogurtu
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 stroužek česneku
  • 1 špetka pepře
  • 2 špetky soli
Na maso
  • 500 g kuřecích stehenních řízků
  • 100 g anglické slaniny
  • 1 lžička ghí
Článek

Postup

01.

Nejprve si připravte jogurtovou marinádu. Do uzavíratelné mísy vyklopte kvalitní bílý jogurt, přidejte olej, nadrcený stroužek česneku a koření – kurkumu, římský kmín, zázvor a čerstvě namletý pepř. Vše zamíchejte a osolte. 

02.

Vykostěná kuřecí stehna překrojte napůl, vložte do marinády a nechte odpočívat pár hodin, nejlépe přes noc. 

03.

Druhý den marinovaná kuřecí stehna zprudka opečte na přepuštěném másle ghí (ale klidně i na běžném másle), aby zůstala uvnitř syrová. Jak si vyrobit domácí přepuštěné máslo ghí?

04.

Předpečené kousky masa obalte plátkem slaniny a položte je na plech. Dejte je dopéct do předehřáté trouby na cca 15 minut při 190 stupních.

05.

Hotové opečené maso podávejte s jemnou bramborovou kaší. Vyzkoušejte třeba vynikající bramborovou kaši s hráškem a mátou.

Foto: Svatava Vašková

S hedvábnou bramborovou kaší a barevnou zeleninou bude tohle kuřátko nezapomenutelnéFoto: Svatava Vašková

Rádi připravujete pokrájené kuře, protože se lépe jí a je rychleji hotové? Ochutnejte kuřecí kousky na medu s rýží anebo křupavé kuřecí kousky se sezamem z trouby.

Reklama

Načítám