Hlavní obsah

Kuřecí kousky marinované v jogurtu

Hodnocení:
(67)
Foto: Svatava Vašková
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
25 minut
Náročnost
nízká

Ráda kuřecí i vepřové maso nakládám do jogurtu či zakysané smetany. Pomohou totiž masu dokonale zkřehnout a to si při další tepelné úpravě zachová svoji šťavnatost. Ještě než začne grilovací sezona, pro kterou maso v jogurtu připravuji nejčastěji, je tady tento jednoduchý recept na kuřecí kousky pečené v troubě.

Ingredience pro:
3 porce
Na marinádu
  • 140 g hustého bílého jogurtu
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 stroužek česneku
  • 1 špetka pepře
  • 2 špetky soli
Na maso
  • 500 g kuřecích stehenních řízků
  • 100 g anglické slaniny
  • 1 lžička ghí
Článek

Postup

Krok 1: Nejprve si připravte jogurtovou marinádu. Do uzavíratelné mísy vyklopte kvalitní bílý jogurt, přidejte olej, nadrcený stroužek česneku a koření – kurkumu, římský kmín, zázvor a čerstvě namletý pepř. Vše zamíchejte a osolte. 

Krok 2: Vykostěná kuřecí stehna překrojte napůl, vložte do marinády a nechte odpočívat pár hodin, nejlépe přes noc. 

Krok 3: Druhý den marinovaná kuřecí stehna zprudka opečte na přepuštěném másle ghí (ale klidně i na běžném másle), aby zůstala uvnitř syrová. Jak si vyrobit domácí přepuštěné máslo ghí?

Krok 4: Předpečené kousky masa obalte plátkem slaniny a položte je na plech. Dejte je dopéct do předehřáté trouby na cca 15 minut při 190 stupních.

Krok 5: Hotové opečené maso podávejte s jemnou bramborovou kaší. Vyzkoušejte třeba vynikající bramborovou kaši s hráškem a mátou.

Foto: Svatava Vašková

S hedvábnou bramborovou kaší a barevnou zeleninou bude tohle kuřátko nezapomenutelné

Rádi připravujete pokrájené kuře, protože se lépe jí a je rychleji hotové? Ochutnejte kuřecí kousky na medu s rýží anebo křupavé kuřecí kousky se sezamem z trouby.

ynezorPumanzeSaNyknalC
23. 3. 2021

Reklama

Sdílejte článek