Hlavní obsah

Nadýchaná hrníčková bublanina s rebarborou a skořicí

Hodnocení:
(70)
Foto: Erika Pilátová
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Sezona rebarbory je krátká, proto neváhejte a využijte její pikantní a jedinečnou chuť na maximum. Nadýchaná hrnková bublanina se špaldovou moukou je k tomu ideální: je rychlá, jednoduchá a výborná.

Ingredience pro:
1 plech 20 × 30 cm
Na těsto
  • 1 hrnek celozrnné špaldové mouky
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 hrnek cukru
  • 5 vajec
  • 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • 10 lžic oleje
  • 1 lžíce holandského kakaa
  • 4 stonky rebarbory
  • 1 lžička mleté skořice
  • 2 lžíce třtinového cukru
Článek

Postup

Krok 1: Stonky rebarbory oloupejte a nakrájejte na kousky. Jaké jsou druhy rebarbory a jak ji zpracovat?

Krok 2: Do mísy vyklepněte žloutky. Přidejte cukr a ušlehejte světlou nadýchanou pěnu. Postupně do ní přidávejte obě mouky smíchané s práškem do pečiva a kakao, dále přilijte olej a ušlehejte hladké těsto. 

Krok 3: Z bílků ušlehejte tuhý sníh a po částech ho opatrně a zlehka vmíchejte do těsta.

Krok 4: Plech vyložte pečicím papírem a nalijte na něj těsto. Nakrájenou rebarboru promíchejte se skořicí a s třtinovým cukrem a rozprostřete ji navrch. 

Krok 5: Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte půl hodinky. Po upečení můžete rebarborový koláč podávat s kopečkem vanilkové zmrzliny, zakysanou smetanou nebo mascarpone. 

ynezorPumanzeSaNyknalC
20. 5. 2022

Reklama

Sdílejte článek