Hlavní obsah

Nejlepší rebarborové čatní

Hodnocení:
(248)
Foto: Natallya Naumava, Shutterstock.com
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Rebarborová sezona je konečně tady a vy se můžete pustit (nejen) do pečení! Koláč je výborný, ale zkuste z rebarbory vyrobit i něco jiného. Využijte toho, že je to velice pikantní zelenina, a uvařte si výtečné čatní.

Ingredience pro:
700 mililitrů
  • 500 g rebarbory
  • 150 g sušených meruněk
  • 1 velká cibule
  • 300 ml jablečného octa
  • 50 g třtinového cukru
  • sůl a pepř
Článek

Postup

Krok 1: Rebarboru dobře oloupejte a nakrájejte na tenoučké plátky. Sušené meruňky pokrájejte na kousky a cibuli najemno.

Krok 2: Vše vložte do hrnce, přidejte cukr, sůl a pepř a zalijte octem. Za stálého míchání přiveďte k varu a vařte tak dlouho, až vše změkne a zredukuje se do konzistence hustého džemu. Dochucujte podle podle sebe: můžete přidat víc octa, cukru, ale i soli nebo pepře.

Krok 3: Čatní můžete podávat hned nebo ho zavařit do sklenic, stačí zavřené sklenice s vroucím čatní otočit dnem vzhůru.

Tip: Máte-li rádi pálivé, můžete přidat i chilli. Čatní je vynikající třeba ke grilovanému kuřecímu nebo vepřovému masu.

Při přípravě čatní se kulinářské fantazii meze nekladou. Inspirujte se univerzálním receptem, jak udělat čatní.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.