Hlavní obsah

Nechala se ostříhat. 3x za sebou!

Foto: Petr Makovička

Čtenářka Jana se nechala třikrát ostříhatFoto: Petr Makovička

Reklama

Dlouhé vlasy musí pryč! Přesně tak se rozhodla 24letá čtenářka Jana z Neratovic a my u toho nemohli chybět. Tři různí kadeřníci jí postupně zkrátili a obarvili dlouhé blonďaté vlasy, které původně sahaly až po lopatky. Jak to dopadlo? Který ze střihů slušel Janě nejvíce a ve kterém by to slušelo vám? Posuďte sami!

Článek

„Už dlouho manželovi vyhrožuji, že se nechám ostříhat na ježka,“ usmívala se před radikální proměnou Jana, mladá maminka 9měsíčního chlapečka, která se od něj na delší dobu odloučila vůbec poprvé. „S tatínkem jsme se dohodli, že doma zvládne hlídání, přebalování, koupání, a případně i uspávání, takže žádný strach, na všechno máme dost času,“ ubezpečila nás.

Foto: Petr Makovička

Původní délka vlasů byla po lopatkyFoto: Petr Makovička

Jak celá akce probíhala? Co říká na svůj nový účes sama Jana a jak ho hodnotí kadeřníci? Podívejte se na video přímo ze salonu!

1. střih: Dlouhý, ale praktický

Janu si do parády postupně vzali tři různí kadeřníci ze salonu Toni & Guy v Dlouhé ulici v centru Prahy. Tím prvním byl Petr Noss, kterého si možná pamatujete z článku Účesy podle tvaru obličeje. „Jana má jemnější vlasy, ale má jich hodně,“ konstatoval Petr a dodal, že při prvním stříhání pouze zkrátí konečky, lehce vlasy prostříhá a následným vyfoukáním a stylingem jim dodá objem.

Foto: Petr Makovička

Jako první se Jany ujal Petr NossFoto: Petr Makovička

„Mezi ženami je tento účes velmi oblíbený, protože je nenáročný na úpravu. Vlasy umyjete, vyfoukáte a v podstatě máte hotovo,“ upřesňuje Petr Noss. Při stylingu použil také tužidlo pro zvětšení objemu, lak na vlasy a „kouzelný“ bílý prášek, který sypal přímo do vlasů. Ten vlasy u kořínků nadzvedl, takže účes pak vypadal vzdušnější a lehčí.

Foto: Petr Makovička

Při prvním stříhání se jen lehce zkrátily konečky vlasůFoto: Petr Makovička

2. střih: Elegantní vlny

Potom se Jany ujala kadeřnice Anna a nekompromisně krátila. „Účes celkově zkrátím asi o 7 centimetrů. Určitě sáhnu i do patky, kterou prostříhám, a tím i odlehčím,“ popisuje Anna Plačková. Vzhledem k tomu, že má Jana přirozeně lehce vlnité vlasy, rozhodla se je kadeřnice i trochu podpořit speciálním tužidlem, a vytvořit tak elegantní účes, vhodný pro slavnostnější příležitosti. Vlasy poté ještě vysušila difuzérem a vlny na povrchu dotvořila žehličkou.

Foto: Petr Makovička

Druhý účes vytvořila Anna PlačkováFoto: Petr Makovička

„Střih i účes se mi takhle líbí, ale čím kratší vlasy budou, tím méně bude bolet, až mě za ně syn bude tahat,“ směje se Jana. Touží po dalším krácení? Má ho mít!

Foto: Petr Makovička

Účes z polodlouhých vlasůFoto: Petr Makovička

3. střih: Postřižiny s Drew Barrymore

Finální střih, který Janě už zůstane, byl popravdě tak trochu oříšek. Například krácení „na ježka“ vůbec nepřipadalo v úvahu, protože by příliš krátké vlasy zvýraznily poměrně kulatý obličej. „Původní patku nakonec sestříhám a tvář opticky zúžím delší ofinou. Účes pak samozřejmě ještě zastřihnu do kratšího mikáda“ – tak zněl závěrečný ortel kadeřnice Lucie Grossmanové, která se Jany ujala již jako třetí v pořadí. Ani s každodenní úpravou se Jana nebude muset příliš zdržovat – vlasy stačí umýt a vyfoukat, případně přelakovat.

Foto: Petr Makovička

Třetí účes je z šikovných rukou Lucie GrossmanovéFoto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Střih na mikádo a závěrečné dobarveníFoto: Petr Makovička

Třešničkou na dortu pak bylo závěrečné barvení vlasů. Inspirace přišla od hollywoodské herečky Drew Barrymore, která se nyní pyšní tmavšími vlasy, jež u konečků přecházejí do světlého odstínu. Jana tak domů vyrazila s krásným novým účesem v barvě tmavých ledových kaštanů a odbarvenými konečky.

Jak se její proměna líbí vám? Který střih jí podle vás slušel nejvíce? A nechaly byste se vy připravit o své dlouhé vlasy? Přidejte svůj názor do diskuse pod článkem!

Reklama

Načítám