Hlavní obsah

Nejlepší nápoje do horkého léta! Osvěží a pomohou pálit tuky

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V parných dnech potřebujete hlavně pít. Hodně a něco chladivého. Jak se osvěžit a zároveň tělu dodat co nejvíc prospěšných látek? Inspirujte se našimi tipy na letní nápoje, které pomohou pročistit tělo i pálit tuky.

Článek

Když se uvádí, že dospělý člověk by měl vypít asi dva litry tekutin denně, během letních veder můžete číslo vynásobit minimálně krát 1,5. Pokud cvičíte nebo se věnujete jiné fyzicky náročné aktivitě, minimální hranice se posunuje ještě dál. Nejenže prostřednictvím potu ztrácíte tekutiny, tedy vám hrozí dehydratace, ale přicházíte i o spoustu minerálů.

Ledové čaje dodají tělu minerály

Důvod navíc, abyste se osvěžili nápoji, které mají jistou přidanou hodnotu. Sportovci by určitě měli zařadit iontové drinky, které jim dodají potřebné minerální látky. Pokud chcete udělat něco pro svou zdravotní kondici, pak můžete vsadit na ledovou verzi zeleného čaje, popřípadě čaje yerba maté. Připravíte je stejně jako každý jiný čaj, necháte vychladnout a přidáte led. (Mimochodem čaj je dobré pít na cestách místo kávy. Má to ale svá pravidla.)

Chcete-li si podobné osvěžení dopřát bez delšího čekání, k dostání jsou i ledové čaje v sáčkových směsích. Balení vypadá stejně jako u jiných čajů, ale jsou určené pro studené zpracování. V Česku je prodávají například značky Apotheke, Ahmad či Sonnentor.

Foto: Elena Veselova, Shutterstock.com

Ledový čaj se dá koupit, nebo si ho udělejte z toho normálníhoFoto: Elena Veselova, Shutterstock.com

Letní dietní nápoje 

Snažíte se přes léto zhubnout nějaké to kilo? Tak to vám jistě přijde vhod recept na vynikající snídani nebo svačinu formou veganského borůvkového smoothie s jemnou, ale hustou konzistencí. Nastartovat metabolismus pomůže mrkvový detoxikační drink s koriandrem. V neposlední řadě musíte vyzkoušet okurkový spalovač, nápoj, o kterém babské rady tvrdí, že pomáhá pálit tuk v oblasti pasu.

A nepřehánějte to se sluníčkem, nebo dopadnete jako celebrity, které propadly opalování. Zestárly o deset let, podívejte se na ně.

Reklama

Načítám