Hlavní obsah

Nejslušivější šaty v podání slavných žen: Inspirujte se a pořiďte si podobné košilovky

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Neexistuje příliš kousků, o kterých by se dalo napřímo říct, že sluší všem. Světlou výjimkou jsou košilové šaty, jejichž střih asi jen tak nic nepřekoná. A navíc existují v tolika stylových variantách! Čistě bílé, s módním potiskem nebo v denimu – jen si vybrat!

Článek

Víme, že za košilové šaty nelobbujeme poprvé, jejich v základu jednoduchý střih je ale tak vydařený, že si opravdu nemusíte pokládat otázku, jestli jsou pro vás vhodné. Odpověď je pokaždé ano!

Klasická varianta obsahuje řadu knoflíčků, které umí v dekoltu vytvořit lichotivé véčko, límeček, siluetu kopírující střih a především pásek. Právě ten má největší zásluhu na tom, že jsou šaty tak slušivé. Přiznává pas a zároveň vám ho dovolí utáhnout jen tolik, kolik potřebujete. Košilové šaty samozřejmě najdete i bez pásku, takové varianty ale více zapadají do šatníku milovnic oversized stylu. Pohrát si můžete také s délkou – šatům sluší kratší i dlouhá verze.

Na hrdinky dnešního článku rády spoléhají i hvězdy a každá z nich přitom šaty kombinuje po svém. Kdo se vám svou módní variantou nejvíce trefil do vkusu? A kde vůbec obdobné kousky sehnat?

Šaty mnoha tváří

Začneme jednoduše – košilovými šaty v čistě bílé barvě bez jakýchkoli příkras. Jejich výhodou je, že jsou jako nedomalované plátno. S různými doplňky šaty získají pokaždé jiný ráz. Máte před sebou model s páskem? Ten původní sem tam vytáhněte a nahraďte ho jiným, nápadnějším. Jednoduché šaty také zkuste nechat rozepnuté a použijte je jako lehoučký přehoz.

Foto: Profimedia.cz

Herečka Nina Dobrev (33) s oblibou nosí bílé midi šaty. Pokud byste chtěly její pojetí zopakovat právě teď, vyměňte boty za jemné sandálky. Netrváte-li na béžových tónech, klidně vsaďte na nějaký barevný párFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: košilové šaty Massimo Dutti, 2495 Kč; sluneční brýle House, 259 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: kožený pásek Vila, prodává About You, 749 Kč; kozačky Ryłko, prodává Eobuv, 1789 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: náušnice H&M, 199 Kč; pozlacený prsten Pilgrim, prodává About You, 879 KčFoto: Archiv firem

Ozdobené potiskem

Pokud už klasické „košilovky“ v šatníku máte a jejich střih se vám osvědčil, porozhlédněte se po módní variantě s potiskem. Parťáky už vybírejte opatrně a s doplňky to zbytečně nepřehánějte. Stejně tak nezapomínejte, že podpatky nejsou u těchto šatů podmínkou. Stylově odlehčit je můžete třeba teniskami.

Foto: Profimedia.cz

Košilové šaty miluje i zpěvačka a moderátorka Ashley Roberts (40). Kratší potištěný model doplnila jednoduchými lodičkami a roztomilou, i když ne úplně praktickou minikabelkouFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: šaty Karen Millen, 1750 Kč; mini kabelka DeeZee, 700 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: lodičky Jenny Fairy, prodává CCC, 849 Kč; sluneční brýle Esprit, 1600 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: náušnice DKNY, prodává Answear, 1099 Kč; pozlacený prsten PD Paola, 1350 KčFoto: Archiv firem

Nevšední hnědá

Šaty se dají sehnat v nejrůznějších barvách a nemluvíme přitom nutně jen o těch výrazných, jako je červená nebo růžová. Za zmínku stojí i verze v teplé hnědé, která rozhodně má něco do sebe. S lehkým opálením si budou šaty rozumět skvěle a bronz k nim klidně přidejte i v podobě doplňku. Ačkoli nechceme odradit ostatní, nejvíce bude tahle kombinace svědčit tmavovláskám a jižanským typům.

Foto: Profimedia.cz

Herečka Kat Graham (32) léta sekundovala kolegyni Nině Dobrev v Upířích denících a zdá se, že obě spojuje i láska k šatům v košilovém střihu. Seriálová Bonnie se pustila do neokoukané hnědé variantyFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: šaty GAP, prodává About You, 1999 Kč; kabelka Liu Jo, prodává Wardow, 3480 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: sandálky Zara, 799 Kč; sluneční brýle Mango, 499 KčFoto: Archiv firem

V džínovém provedení

Střih, který dnes probíráme, se často spojuje i s denimem. Džínové šaty doplněné páskem jsou naprosto nadčasové a opět platí, že se dají stylovat na různé způsoby. Můžete k nim obout tenisky, sandálky, ale i boty na podpatku a podobě odlišně můžete směřovat i další doplňky. Jaru a létu samozřejmě svědčí také slaměné kousky nebo ty ve výrazných barvách.

Foto: Profimedia.cz

Oblíbená herečka Reese Witherspoon (46) je na šaty zatížená. Ve své bohaté módní sbírce má i džínové varianty, které ráda doplňuje slaměnými klobouky a kabelkamiFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: džínové šaty JDY, prodává Zoot, 849 Kč; sluneční brýle Reserved, 359 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: klobouk Mohito, 399 Kč; kabelka Mohito, 699 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: set náramků H&M, 249 Kč; tenisky Veja, prodává Zoot, 2413 KčFoto: Archiv firem

Reklama

Související témata:

Načítám